Tomt och tyst:(

Vilken tomhet det blir när Wille är borta:( jättekul att han sover hos mormor och morfar men tomt blir det. När vi hämtade honom så var det precis att vi fick med honom hem. Morfar och Wille hade tippat och lastat stenar med dumpersen och hjullastaren hela morgonen. (Mormor jobbade).







Idag serverade kocken omelett, det ska läras i tid;)

Väl hemma så fick Robban fixa ihop en inomhus stenlåda så pojkarna kunde leka vidare. 


Efter regn kommer solsken

De 2 senaste dagarna har tillbringas i soffan. Jäkla förkylning/influensa. Än så länge mår resten bra. Tur att Robban är så fantastisk och fixar allt och lite till när jag inte orkar. Eller ja, han grejar i hemmet väldigt bra även när jag mår bra. Tummen upp för han!

Idag åkte vi och lämnade Wille hos mormor och morfar, de ringde efter honom och erbjöd sig en sängplats över natten. Så det har varit väldigt tomt här hemma idag. 

Vi passade på att skruva ihop en julklapp från farmor/Ingvar. Stor var den!! Eftersom Karina (farmor) jobbat hela jul, så skulle vi träffa igår men hon va förkyld så vi fick stanna hemma.

Lite fyrhjulingsåkning igår.

Mellandagsrean

På fm kom Ingvar och hälsade på, trevligt som alltid. Medan jag for in till stan och handlade så grejade de i ordning ett elfel på fyrhjulingen. 
Väl hemma blev det matlagning för snabbt in igen för att möta upp Sandra och mamma för mellandagsrean i Skövde. Endel bra fynd blev det:)
Väl hemma väntade det revben hos mamma och pappa. Kocken pappa hade fått ihop det riktigt bra. Mums så gott det va!


Tecken på att man börjar bli gammal???

Lång sovmorgon fick vi idag. Välbehövligt! 
Fm gick åt att kolla igenom alla julklappar. Vi packade upp BRIO järnvägen och körde ett race med den. Tacka för julresterna, för va inte sugen att stå vid spisen idag.

Idag skulle robbans äldsta syster med familj komma men ena killen hade oturligt blivit magsjuk, så det fick ställas in. Istället blev det en riktig lek och mysdag. Vi alla va trötta efter gårdagen så det passade bra med en sån dag.



Julafton

Julafton, äntligen!! 
Vaknade med ett pirr i magen idag. Som jag längtat, just för jag minns när jag var liten och all spänning som var just denna dag. Men även för att se hur Wille och Rasmus kommer reagera idag. Man vill ju verkligen skapa en fin dag just för dom, för julafton för mig är nog barnens dag!

Vi har haft en lyckad och kärleksfull jul, underbar mat, stort tack mamma för fixar sååå gott. Även jag och syrran har kockat men inte så som mamma! 

Underbara julklappar till oss alla och barnens ögon lös som ljus när de skulle öppnas. 
Kusinerna 





Dan före doppar dan.

Idag blev det snabba ryck när min farbror meddelade att han var genomförkyld. Istället för att vara hos dom så ska vi vara hos oss i morgon. Så med lite extra pyssel med mat och handling så ordnade detta sig med. 
Idag fick vi vårt paket som jag på FB. En stor trailer med en traktorgrävare. Gissa om barnen va nöjda, vi föräldrar med!!


Jag och Robban slog till med att "försöka" se på uppesittarkväll med Bingolotto. Resultatet blev: barnen sov efter 1 timmes kämpande med båda, alla siffrorna synds inte på skärmen då det va fel format och barnen har gjort sönder dosan!! Så ingen bingo här inte. Men nu sitter vi äntligen ner, 22:20. Gissar att ögonen slocknar kl 22:30;) nu längtar vi alla efter en underbar julafton i morgon!!!

Dålig dag igår, bättre idag!

Gårdagen är inte mycket att nämna. Jag hade en skitdag och Wille var febrig.

Wille hade en dålig kväll och natt men somna tillslut i soffan kl 01:00, något som inte hänt sen han va bebis. Vaknade gjorde han i våran säng efter vaknat upp i sin säng på natten.

Trots en jobbig natt så åkte vi till Olle på fm. Det va evigheter sen vi träffades. Hela familjen mådde bra så då passade vi på:) 
Sen kom Tezz förbi och lämnade en present från mina jobbarkompisar till Rasmus. Gud va rörd jag blir när människor bryr sig och speciellt när det gäller barn. Förhoppningsvis vet alla föräldrar vad ens barn betyder för en! Finns ingen större kärlek anser jag. Svider hårt i hjärtat när man struntar i sin barn, oförståeligt!!!
Sen kom manna och pappa hit på en em-fika. Fast innan vi fikade tog jag och mamma en lång och blåsig promenad.

Imorgon ska det sista fixas innan julafton. Oj vad jag längtar efter doppardagen. En dag fylld med kärlek!!

Härliga fredag.

Hur underbart ärvdes inte att vakna upp bredvid den man älskar? Väcka barnen och mys/busa i sängen! Eftersom Robban va hemma idag så fixade vi bland de sista julklapparna på stan. Köpte även en ny dammsugare, mon gamla vapendragare tog livet av sig. Förstår honom, han har slitit hårt;) 
På em fixade jag klart sillen. Testade att göra en egen i år. Hoppas den blir bra. Även en god fudge blev också till tack vare två hjälpsamma killar. Stolta och tog det på stort allvar. Nu är det flesta förberett och vi hoppas att alla är friska på jul så vi kan träffas!




Lyckad dag i 200 km/h

Först in och handla. Ralle fick allt följa med då Robban inte varit hemma på kvällarna, då jag brukar handla.. Jaja. 
Självklart glömde jag set viktigaste. Åkte även och köpte en ny vaxduk som ser ut som en spetsduk, helt underbar. 
Fick även ett jättefint fågelbord av pappa idag. Tusen tack! 
När ändå dagen varit så bra, så vann jag även en tävlingen på Facebook. En lastbil och hjullastare av märket bruder. Hög lycka då jag enda vinnaren av 480 personer. 
Han även städa, baka julgodis, vika/hänga tvätt, laga mat, duscha innan jag och Robban åkte på julbord med JB-vilan. Trevlig kväll och god mat.
Nu är klockan alldeles för mycket och ögonen ser inte klart längre.. 

2st busbarn

Idag skulle Therese kommit på fm men det blev förhinder:( vi ändrade våra planer och småfixade lite här hemma. På em åkte vi till min vän Ann-Sofie. Vi blev bortskämda med god fika:) barnen härjade runt som 2 tokar. Wowen Elsa va lite otäck men efter en stund släppte det. Kissen Viggo var mycket mindre och väldigt rolig. Svårt att hinna prata ordentligt när barnen ska utforska allt;)
Sen åkte vi hem och lagade kycklingwok.
Sen kom trött och trotshumöret in. Allt va tråkigt, inget va bra och tiden gick sakta. Men han ändå göra klart lite julgodis. Efter en låååång läggning kom Robban hem kl 21:45. Långa dagar för honom. Måste bara hylla alla ensamstående mammor eller pappor. Det är inte jämt en dans på rosor. 

Ni som undra hur Ralle mår så är läget så här. Sämre syresättning än på länge, feber och ev antibiotika insättning. IGEN! Tyvärr såg jag ett stygn de missade förra veckan! Tack för den! 
Lite småont i revbenen men annars glad :) våran kämpe.

Bättre sent än aldrig

Ojoj idag va kl 10:00 innan Ralle vakna och väckte oss andra. Skönt men inte okej. Fast eftersom jag sprungit som en maratonlöpare mellan barnen så va det behövligt. Wille som aldrig sover hos oss gjorde det på morgonen. Ledsen och Kramgo, så självklart gick han hänga ned eftersom han inte ville ligga i sin säng. 
Vips så va kl lunch och dags för en lite senare vila. Under tiden fick jag äntligen mina beställda julkort på posten. Med adress på så skickades de äntligen iväg. Hoppas de kommer i tid..
Sen dags in och handla lite ingredienser till julgodiset. 3 olika sorter blir det till jul i år, snickersbollar, Rocky road och hasselnötsfudge med apelsinsmak. Tänkte även pröva att göra inlagd sill från grunden. Spännande:)

Idag gick barnen pynta ett eget tomteland. Jättekul med bomull och tomtar överallt, dock inte på fatet. Men nöjda va de;) 
Tur elektriska ljus finns då vi inte får elda hemma pga syrgasen. 3 för 99:- på Ö&B👍 självklart mycket säkrare också!


Julkonsert och julklappar.

Nu sitter årets gran uppe även utomhus. Lite el till lamporna så blir allt perfekt. 
Ökade på julstämningen ytterligare genom att åka iväg med svärmor, Lina, Sofije och Gull-Britt på christmas night. Där Magnus Carlsson, Jessica Andersson och Sonja Aldén sång. Oj vilka röster den trion hade. Jätte fint! 

Det var gårdagen. Idag så blev det hemmafix på fm. 
På en åkte jag och lämnade barnen hos mina föräldrar dör att själv kunna handla  lite julklappar. Gjorde några fynd även till mig:) sen när jag kom tillbaka så bjöds det på kalops.. Mums så gott det är. Robban missade heller inte maten, då han kom senare. 
(Inte utan min krokodil)

Ibland blir det inte som man tänkt sig, det blev bättre !

Julmusiken hörs från högtalarna, julgranspyntet ligger framme, belysningen ligger fint iordningställ i sin låda. Stämningen är på topp. PANG!! 2 vilda pojkar sliter upp pyntet och vips hänger allt på en gren. Belysningen är efter lite tålamod fint på plats, men blinkar frenetiskt då någon står och drar ut kontakten ur jacket varannan sekund.  Stjärnan är för tung och hänger böjd från toppen. Men det blev den finaste julgranen jag har sett. Full med kärlek och stolta barn, och trötta föräldrar;) 



Efter liiite ändringar blev vi alla nöjda:)

Senare på em så hade vi bestämt dejt med Anna och Sami och grabbarna bus uppe på djurparken men vädret va inte på vår sida. Vi tog en chansning och åkte dit. Vi fikade gott och barnen lekte med Neo och Leons fina leksaker. Mycket mycket roligt tyckte mina pojkar. Väl hemma avslutades kvällen med räksmörgåsar. 

Lucia

På morgonen kom mamma och hälsade på. Vi gick först en härlig promenad i solen sen gick vi in och bakade pepparkakor. Ralle och Wille stod mest för ätandet medan jag och mamma gjorde grovjobbet;) 





Senare åkte vi och hämtade ut lite paket och köpte med oss thaimat hem. Mums!
Under en mikrosekund han Wille och Ralle dra ut 2 paket blöjor och pynta hela källaren med! Mycket nöjda va dom, så efter 30min tvingade jag med dem upp. Då hade blöjorna flyttas runt 300ggr!

Måste även visa upp den nya familjemedlemmen (syrrans bebis) längtar tills du kommer<3



Full fart.

Igår på fm åkte vi till gökhens bakstuga för att hälsa på mormor och hennes vänner när de bakade stenugnsbakat bröd. Mums


Wille hjälpte till.

På kvällen åkte jag in till stan för att äta ett underbart julbord på kurorten ihop med Anna och Micaela. Gud va gott och trevligt det va. 
Eftersom Robban måste jobba över alla dagar till julledigheten så fick mamma och pappa rycka in. Tur jag har dom!!

Idag så va kylskåpet tomt och vi fick åka in och handla. Sen hem och äta innan vilan. Efter vilan åkte vi till mormor och morfar för att låna datorn. 
När vi ses kom hem kom Robban hem. Tuffa dagar för honom.  

För att inte glömma så är våran finaste Rasmus 1 1/2 år idag. Många Kämpiga dagar har han haft men vilken glädjespridare han är. Helt underbar och stark. 



Våra rediga pojkar

Stressade iväg som en gnu till mammas jobb i morse för att lämna Wille för sedan åka till vårdcentralen med Rasmus. Rasmus skulle nämligen ta bort stygn och få influensasprutan. Va lite nervös hur det skulle gå eftersom det va ljudliga och våldsamma protester sist när vi tog stygnen på halsen. Men oj  så fel jag hade. Det gick som en dans, precis som sprutan också gjorde. Lite protester men ändå väldigt bra. Sen for vi upp och hämtade Wille. Han hade hjälp mamma så bra, strimlat papper, ätit frukt och pillat på datorn. Mycket stolt över sin tillfälliga provanställning. 

När barnen vilade passade jag på att skruva ihop sängborden vi köpte igår. 
Sen när barnen vaknat och ätit mellanmål så skruvade vi ihop Willes nya säng. Tur att de hjälpte mig annars hade jag aldrig blivit klar;) dock försvann en skruv till stommen, konstigt. Men vad gör de? Pojkarna var överlyckliga att få hjälpa till. 


Nya fåtöljer till deras blivande lekrum. 

Egentid på IKEA

Efter pratat med Ralles läkare i telefon på morgonen så bestämdes att influensasprutan ska tas i morgon. Eftersom Rasmus är i en riskgrupp så skulle han bli jättedålig om han fick influensan. Ska även dra ett stygn också. Sen va det dags för bad, blötta blev även vi som inte satt i badkaret med. 
Efter lunch kom svärmor för lite barnpassning medan jag och Robban for till Ikea för shopping. En ny säng är äntligen köpt och en massa andra fina saker. Eftersom vi inte får ta med barnen till store affärer så fick de va hemma. Självklart hade de roligare med farmor än att härja loss i IKEA, det stod jag för. Han även hitta en ny jacka i stl 80 till Ralle, då stl 86 på hans tidigare jacka satt som en klänning. 
I morgon börjar Robban att jobba igen efter 2v hemma med oss. Skönt att han är hemma då det har varit lite tufft men skönt när rutinerna blir som vanligt. Får inte blir för bortskämd jämt;) frukost framdukat varje morgon, fixar barnen och grejar. Inte en måltid har jag behövt göra om jag inte vill. Guld till honom! 
Wille har många roliga idéer för sig. Nu ska tomten vara med och äta, se på tv:n, leka i tälten.. Ja ni förstår själva..

Trött med lycklig

Har inget att klaga på men är så trött i kroppen. Gissar att det sitter i efter besöket i Gbg. Dålig mat och motion! Jaja det är bara att rycka upp sig och köra på.. 
Idag åkte snökedjorna på traktorn. Barnen hjälpte till så bra;) 



Efter vilan for vi till mamma och pappa för kvällsmat och glöggmys. Skönt att kunna åka iväg och ändå kunna slappna av.  

Rasmus mår bra går på smärtstillande men försöker minska successivt. Han tar sig ibland på revbenenen och säger aj. Inte konstigt då dom har skavt bort lite. Syresättningen är också sämre, precis som väntat men ändå ok. Då vi bytt förband över ärren så har det sett fint ut. Det har ju sytt på alla 3 olika ställen. Stygnen på halsen är redan tagna. 
Varför äta 1 kex när man kan äta på alla??

Snö, snö och åter snö.

Morgonen började med att 2st busiga barn hoppa i sängen. Inget långt och mysigt uppvaknande med lika underbart ändå. 
Eftersom stormen Sven bestämt dig för att ge oss ordentligt med snö så fick vi ta oss ut för snöskottning. Med hjälp av traktorn gick allt lättare. 

På kvällen va det tänk att vi skulle på julbord med Robbans jobb men icke. SkitSven gjorde så det blev inställt. Busschauffören ville inte ut på vägarna och jag förstår honom. Istället blev det hemmamys och Robban stod för 
middagen. Lyxigt! 

(Vårat vackra pepparkakshus) lite bomull och annat piff ökar nog upp charmen;) skorstenen blev en bock och dörren fick en tugga. 



Pepparkakshusbak

Efter en skön morgon med god frukost så försökte vi arrangera ett julkort. Hmm  blev inte det nästa men men. 
Sen när barnen vilade så lämnade jag Robban och for till stan för lite ärenden och ett frisörbesök. Välbehövligt då håret såg förskräckligt ut. Blev nöjd:) sen blev det även ett besök på Vero Moda. Hittade för ovanlighetens skull 2 par byxor. Det va inte igår. 

Väl hemma så hade pojkarna börjat med ett pepparkakshus. Robban hade gjort så fina mallar till huset. Dock blev plattorna lite väl tjocka men kul hade vi. 
Wille gjorde en jättefin kaka och Ralle åt mest degen. 


Robban och Wille har en diskussion om att godiset ska vara på taket INTE i munnen. 

Willes fina kaka.

Berikad med världens finaste vänner.

När man drabbas av, för oss det värsta i världen att ens barn blir allvarligt sjuk. Det är då vi verkligen insett vilka våra sanna vänner är. Är så fruktansvärt tacksam över dessa vänner. Även om vi inte hörs jämt så finns de alltid där. 
Det är inte ofta jag blir djupt rörd över saker och ting men idag blev jag verkligen det. 
2 av mina närmaste vänner inkl deras familj gav våran familj så fina saker. Saker med omtanke, kärlek och respekt.
Är så tacksam över er och önskar att alla hade så fina vänner. 
Självklart så har vi andra fantastiska vänner som bryr sig så enormt. Tack till er med! Jag blir så himla rörd att folk bryr sig om oss. För ibland känner man sig så ensam och liten i världen.
Evig kärlek till er <3<3


Äntligen hemma:)

Nu är vi äntligen hemma. Så himla underbart. Wille och Ralle va så lyckliga att få komma hem, precis som jag och Robban. Är helt slut efter denna "skitvecka" så nu väntas sängen. 



Vilken underbar dag.

Tänk vad man kan glädjas över det lilla!! Idag försvann morfinet, droppet och katetern ( den drog han ut själv). Han vaknade med att kasta sig upp ur sängen genom att ställa sig mot spjälorna. 
Han åt bra på frukosten. Vi kunde äntligen sitta ihop med Rasmus och äta. Något som jag saknat eftersom det är en självklarthet att vi annars gör det. 
Sen lekte han på bra nu när alla slangar är bortkopplade. Han har en CVK (slang) kvar i halsådern. 
Så himla underbart att se honom gå runt och glädjas över att han nu kan göra igen. Varje leksak va som det bästa i världen. Mmm mitt hjärta smälter när han äntligen mår bättre. 





På em gick vi ut en sväng. Så skönt med frisk luft efter 5 dygn inne på sjukhus. 
Annars mår Rasmus bra, dock feber trots antibiotika och Alvedon. Vi hoppas på hemgång i morgon så får vi se vad våran lungläkare säger om fortsättningen.

1:a advent är det idag, tyvärr missar vi allt det mysiga. Precis som förra året så firar vi 1:a advent på sjukhuset. Men nästa år satsar vi på vara hemma som en hel familj.

Wille har det kanon hos kusin oliver. Leker, är på utflykt och bakar pepparkakor. Inga ledsna minner eller gråt. Vilken redig kille vi har.




RSS 2.0