Valborg

Inatt va en kämpig natt för Wille. Han har så ont i halsen när han hostar, så varje gång börjar han gråta:( Robban tog det tunga lasset och tog hand om honom då. Jag gick sova på soffan. ringde redan igår kväll till vc för att beställa en återuppringning idag. Men eftersom deras system krånglade så ringde de äntligen upp kl 14:00 (9:00 skulle de ringa). Självklart så fanns det inga tider kvar och eftersom det är ett virus som han inte haft så länge så gör man ingenting. 
Men vi vill absolut inte att Ralle ska få detta men ett litet plus är ju att han går antibiotika redan. 
Nu håller vi tummarna att han slipper detta och Wille blir frisk snart!

På em åkte jag och handlade en fin gammal kista av en fd brottarkompis, sen vidare till stan för lite matinköp. Mötte även upp mamma där, perfekt med lite bärhjälp:)

Han även med lite plantering av mina rosor, björnbär och smultron. 
 Rasmus åker snålskjuts när han inte orkar gå:) smart kille.


Dessa fina skyltar fick Wille och Ralle av sin tjejkompis Junie när de fyllde år förra  året. Super söta.
Wille kör med motorsågen, ropar till Rasmus :håll öron.


2st sjuklingar

I natt vaknade Wille upp i panik och kunde knappt andas, hostade och va jättehes. Efter en stund somnade han om. Så under dagen har han varit väldigt trött och hes och febrig. Enda fördelen med detta är att han inte har pratat hål i huvudet på oss idag;) 
Det är inte ofta Wille är sjuk och han gnäller aldrig om det. 

En annan kan tycka att en förkylning eller liknande är inget jämfört med Ralles sjukdom. Men man blir nog lite blind i hans sjukdom. 
Rasmus läkare säger ju att en förkylning kan leda till döden för honom och även vattenkoppor är indirekt dödligt för honom. Så man är som sagt extra försiktigt och vill inte riskera något.

Idag for vi till vartofta trädgårdshandel och köpte smultron som vi ska plantera till barnen. Vi har dock vilda smultron som växer som ogräs men tyckte detta va roligt. 

Mamma kom senare ut med några rosor och björnbär som vi beställt ( fick dem som födelsedagspresent). Blir morgondagens projekt att plantera dem.



Så underbart vackert det är ute nu, finaste årstiden är faktiskt våren! 

Grillkväll hos mamma och pappa

Ännu en underbart solig dag. Jag och Robban han mäta upp allt inför murningen medan barnen lekte med en balja med vatten.  Robban och den lilla murarmästaren Ralle fyllde även upp med lite bruk på husgrunden.



Efter vilan så åkte vi till mamma som va ledig idag. Kommunen gräver avlopp precis utanför deras tomt. Så vi satt och  njöt av nybakt kaka och tittade på grävmaskiner. Pojkarna va väldigt nöjda:) sen åkte jag och mamma in och fixa ett ärende. Sen åt vi grillat och hade det bra.


2 och 3-års trots

Precis som rubriken lyder så är barnen inne i en hår slitande trots. Försvinner den inte snabbt så blir barnen billigare än de redan är.. Allt är tvärtom mot vad man säger, det ska slåss, bråkas, springas iväg och göra att tvärt emot.
Men konstigt nog skulle jag inte klara en dag utan mina vildar. Detta är ju något alla föräldrar går igenom men det är inte jämt lätt. 

Rasmus är nu inne på 5v med feber fast idag stod tempen på 38,1, den nya och starkare antibiotikan har inte gett någon större effekt än. Fast syresättning har gått upp lite och det är det viktigaste. 
Älskade lille vän:(

Idag har vi försökt greja mellan alla slagsmål, gnäll och tvärt- emot-hjälp. Lite längre kom vi trots allt;)




Ralle övar sin cat walk på sulan. Wille har mest kört fyrhjuling hela em.
Annars har vi njutit precis som nästan alla andra av det underbara vädret.
Fika och grill i det gröna, precis som det ska va.


Njuter

I morse kom mamma och pappa och överraskade oss med varsin räksmörgås. Oj så gott det var. Mamma hade även med lite gullvivor som vi planterade längst med stenmuren.



Vi han även med att trimma och klippa gräset. Wille åker mest runt och glider med sin fyrhjuling. 

27år

Jaha då va man 27 år gammal. Känner mig nöjd med åldern och vart jag befinner mig i livet.
På morgonen mötes jag av kaffe, blommor och både den lilla och stora flaggan va hissad.

Rasmus har haft en kämpig natt med syresättningen, gissar att febern är en bidragande orsak. Så ringde och pratade med våran läkare. Så nu kör vi på med en starkare antibiotika. 
Sen på vilan blev syresättning ännu lägre 86% men med MAX på syrgasen kom han upp till 94% vilket är lite väl lågt. Under 93% sägs vara skadligt under längre tid för Rasmus. 
Så detta är ett stort bakslag för Rasmus, senast han låg så lågt va förra sommaren. 
Så lite extra medicin, koll på tempen och ett lugnare tempo fick det bli idag.





Lite lek och mellanmål ute i det härliga väder. 
Senare på kvällen kom mamma och pappa hit på lite kalas, smörgåstårta stod på menyn. 

 

En helt underbar dag

På morgonen styrde vi bilen mot den årliga påsk-äggs-jakten i gråbo. 
Syrran och Niklas bjöd på god mat och massa roliga tävlingar. Vädret va strålande och vi vistades hela dagen ute. 









Vi va allihop mycket nöjda när vi åkte hem. Barnen hade en kanondag och skötte sig galant. 
Så va det ju även första gången på 10 månader som Ralle kunde komma med ut på en dagsutflykt. Självklart va syrgasen med, eftersom vi inte har några tuber så drog vi med hela koncentratorn på 30kg. 

Robban och jag stod för tårtan i år. Va godare än den såg ut;)
Wille och Ralle hittade självklart ett traktorfordon och började gräva i Malins rabatt..

Tusen tack för en kanondag!!


Lugn dag.

Efter lite mys med hela familjen i våran säng så kravlade vi oss ner och åt frukost. När vi väl kom ut så njöt vi av solen och bara gottade oss. 




På em kom Olle och Marcus och hälsade på. Det va längesen vi sågs och barnen lekte som aldrig förr. 
Det va första barnbesöket vi har haft sen julafton. Men allt hänger på vädret så vi kan träffas ute och nu har vi äntligen vädret på våran sida. 


Kvällen avslutades med grill, tårtbakning  och bad. Rasmus har haft en kämpig dag. Mer andningspåverkad än på länge  och feber är kvar. Hmm 4v idag!!!

Glad påsk

Ojoj vilken kanondag vi har haft idag och vilket väder. 
Igår på frukosten satt jag och Robban och planerade lite. Snabbt som ögat bestämde vi oss för att gjuta sulan idag. 
Så snälla pappa och Ingvar hjälpte till med detta. Mormor och farmor tog med barnen till djurparken så vi kunde jobba ifred. Vi körde på hårt och vid 13 tiden kom mamma, wille och ralle hem och fixade ihop lite mat till oss. I samma veva blev vi klara.












Efter en välbehövlig vila så åkte vi in till mamma och pappa igen för lite påskfirande. Vi va ute en bra stund innan vi åt lite god påskmat. Vi satt och hade det riktigt skönt på altanen medan barnen lekte runt. Kvällen avslutades med en påskbrasa hos deras granne. 
En väldigt lyckad dag. 

Påskfirandet har börjat

Jag tror att nästan alla människor tycker det låter så mysig och gosigt att ens barn sover i ihop med sina föräldrar i sängen. 
Eftersom Rasmus inte kan det pga syrgasen och Wille ytterst sällan gör det så låter det ju ännu mer gosigt. Men inbland kommer Wille över och på morgon när man vaknar har man ryggskott och skulle behöva minst 5 timmar till. Man har legat still som en pinne på sängkanten medan Wille legat raklång och knött. Men lite mysigt är det allt trots världelös sömn.

Rasmus har kommit in i en riktig Emil i lönneberga period. Nu kan han sitta still i hela 20min, kors i taket!!!

Idag på fm så blev det snabba ryck för i morgon gjuter vi sulan. 
Så nu är allt uppmätt och alla mått stämmer.


På em åkte vi en snabbsväng till mamma och pappa och hälsade på lite släkt som var där.,
Sen snabbt iväg till lite påskmat hos farmor och Ingvar. Jättegott och trevligt som alltid. 
Tur att vi och barnen har så bra människor runt oss. 

Det har märks tydligt att Rasmus inte är i form. Sitter väldigt mycket nu och lägger sig gärna och "vilar" lite. Härom dagen låg han i våran säng luktade på min body lotion i säkert 40min. Dessa idéer.



Migrän och kalas

 Vaknade upp av en buse som stod och hoppade i sängen. Snabbt ner för inte väcka Wille. 
Pang 30 min senare kommer ännu ett migränanfall. Men nu jäklar skulle den inte förstöra hela min dag. Snabbt i med alla tabletter jag hitta (nja iallefall mina migräntabl) så klarade mig utan att bli utslagen och Robban/mamma behövde  inte komma hem/hit. 
Kors i taket så skötte barnen sig väldigt bra, tur bonden plöjde sitt gärde i samma veva.
Dagen gick i ett lugnt tempo. 
Kände mig mycket bättre på kvällen så jag och Wille åkte till min kusin Elin på 14-års kalas. Mycket trevligt! 
Utslagen och febrig kille som ser på Emil. 

Sjukhusbesök

Gårdagarna sprang snabbt förbi dock efter lite omplanering.
Svärmor kom och va barnvakt medan jag skulle åkte och köpa skor i Skövde och Robban  köra grus med traktorn. Men efter vårt samtal med Ralles doktor så fick det bli ett sjukhusbesök idag istället. (febern ger sig inte, nu 11:e dagen). 
På em igår då kom pappa och hjälpte Robban att "padda" gruset.

Wille följde med morfar hem och sov där i natt eftersom vi skulle vara redan kl 8:30 i Skövde. Dr. Per ställde upp ännu en gång för Ralle och började tidigare eftersom han redan hade fullt med patienter under dagen.

Besöket gick ok, en massa prover blev tagna, lyssnade på lungorna och en ny utredning på hans blodkroppar ska göras.
Avslutade Skövdevistelsen på Elins esplanad. Eftersom inte Rasmus fått hänga med på flera månader i affärer så va han mycket nöjd. Massa folk och andra saker att spana på. 7 par skor inhandlades iallefall. Gissa att vi luktade handsprit sen!!

När Robban sen hämtat hem Wille så somna vi som stockar. 
Em gick åt att mäta ut och placera ut stommen till sulan. Grill stod även på menyn.
Sen fick jag världens migränsnfall och låg i sängen ca 3 timmar innan jag kunde klara av att prata eller öppna ögonen. Jädra skit det där!!! 
(Klart kroppen säger ifrån ibland, gå runt och va lite smånervös/ stressad över Rasmus och hans sjukdom. Va orolig över allt vad det innebär. 
Även den inplanerade ullaredsresan blev inte av men den flyttade vi till ett annat datum. För dit måste man:)



Social dag

I natt sov Wille hos oss, det resulterar i en dålig sömn men mycke mys.
 Dagen har bestått med massa social kontakt idag. Är rätt trött i huvudet nu.
Robban röjde sly och grenar längs vägen idag ihop med andra skår-bor. Kl 11:00 va det dags att åka in till stan, först Apoteket och köpa antibiotika till den febriga Ralle se vidare till osterian  för en ostbuffe ihop med Micaela och Carro. Stackars Anna fick förhinder. Vi hade en mycket trevlig stund ihop. 

Snabbt hem för att sedan åka på 3-års kalas till barnens kusin Nora. Först lämnade vi av Rasmus hos mamma och pappa. 
Kalaset va trevlig.

Ralle och morfar pusslar.

Besök från Västervik

Fm gick åt att förbereda inför besöket från Västervik. Det va nämligen Farfar Mario, gammalfarfar Horst och Annika som kom och hälsade på. Barnen blev ordentligt bortskämda men fina leksaker . Vi hade en härlig eftermiddag ihop. Barnen busade för fullt och va helnöjda. 







Troligen veckans bästa dag

Fredag är en väldigt bra dag egentligen. Robban är ledig 3 dagar efter kl 17:00, man har inga större planer över kvällen, lite god mat och massa mys.

På fm kom pappa och hälsade på, vi fikade innan vi gick ut och lastade på lite brädor.
Sen efter vilan gick vi ut igen. Grejade med den mesta. Gruset till grunden kom även idag. Gissa om det va två st fågelungar som tittade på när det lastades av.
Årets första grillning blev även ikväll. Så himla gott!!





Tuffa dagar

Regn, rastlösa barn och dum feber ( 6:e dagen) har gjort de senaste dagarna till extremt tuffa dagar. Mycket mycket med rackartyg, egen vilja och nej-sägande. Men som sagt vem har sagt att livet med små barn är ett liv på rosor. Ibland måste man klaga lite och tycka det är tufft. 
Idag kom vi iallefall ut och rastade våra rastlösa ben. 
Wille trotsade och gick på upptäcktsfärd på en nyplöjd åker. (Tur att tvättmaskinen finns)

Sen när Robban kom hem så flydde jag fältet. In och handlade gör snabbt in igen och träna. Så när jag kom hem va Robban helt slut. Dessa små gossar har kört hårt med sin far!
( vart är pappa Robban) 


Allt i allo dag

Idag fick jag ligga kvar och halvsova i sängen ytterligare 1 timme innan frukosten serverades. Det kallar jag lyx! 
Sen for jag till skara för klipp och slinga hos Micaela. 
Väl hemma stod middagen på bordet och när Rasmus somnade så gosade jag och Wille ner i soffan och slöade. 


Efter mellanmålet så gick vi ut och körde fyrhjuling, planterade några syrenskott, pyntade ett påskris planerade om några pelagonskott också.  


Sen mötte jag upp Sandra i stan för en härlig och välbehövlig promenad. Inga problem att snacka bort 1 1/2 timme där inte. 
En skön dag för mig, nu är batterina laddade igen.

Familjedag

Yes, äntligen kom vi fram till djurparken. Men precis när vi började gå så kom även regnet! Men vi trotsade regnet och lekte en bra stund ändå. Bland de roligast är mig att då på bron och kolla på alla bilar som åker under.

Sen efter en skön vila så åkte vi till mormor och moffa.
Hade en skön och rolig söndags eftermiddag/kväll där. 

Jag och mamma tuvade påskägg. Riktigt roligt. (barnen "hjälpte" till de med). Dumma febern är och hälsar på idag igen hos Ralle. 

Grävardag

7:45 stod min pappa och Robban startklara för en grävardag. Jag och pojkarna kom kom ut senare. Vi hann gräva klart där muren ska stå. Så vi är nöjda med dagens insats. 




Många vändor med jord blev det upp till berget. Tur att småkillarna jobbar så bra:)

På äventyr

Vaknade upp och kände mig ganska utvilad idag, vilket gjorde att humöret va på topp redan innan frukost. 
Mamma ringde och föreslog en fika på vårat berg. Sagt som gjort packade vi ner lite fika och vandrade upp till berget när mamma kom. 
Barnen satt still 5 minuter och när kexen va i magen så började de deras utforkning. Modigare och modigare blev dem med. Så enkelt men så kul.






Sen efter vilan han vi lasta på ett nytt lass med jord innan Robban kom hem. 
Kvällen bjöd på busiga barn och räksmörgås.


Dagarna springer iväg

När kvällen kommer och barnen äntligen somnat. Igår tog den 90 min innan de äntligen somna och då borstar man själv tänderna och stupar i säng. Barnen visar en stor tendens på egen vilja och ett himla humör så fort något inte går deras väg. 
Det har ju sina fördelar att va hemma men det är inte jämt lätt. Man måste hela tiden aktivera dessa små huliganer och vara på tå hela tiden. Ett evigt servande helt enkelt! För normalt tar ju dagis en stor del av barnens energi annars. 
Fördelarna är väldigt många, inte alla som har chansen att jämt få vara med deras barn. Så tur i oturen så är jag glad att det är som det är trots tuffa dagar.

Idag va den årliga vårmarknaden. Mamma va snäll och hängde med. Vi köpte sockar, traktortröja, mössor och en stor ballong. 
På em så grävde jag och barnen upp ett lass med jord på kärran. Den tömde vi senare när Robban kom hem och körde in betongsäckarna som vi fått. 





RSS 2.0