Skaldjurskryssning


Igår möte vi våra kära vänner för en skaldjurskryssning till Åland.
Tåget upp till Stockholm gick fort och smidigt. Väl framme så hoppade vi i bubbelpoolen och bastade till fantastisk utsikt. Sen åt vi av en underbart god skaldjursbuffe. Kvällen avslutades med drinkar och dans. 
Frukostbuffé och förmiddagsvila hör inte till vanligheterna men så gött det va.

Vi har verkligen haft två härliga dagar ihop med bästa vännerna. Skrattat så magen värker och fulladdade med massa energi.


Kusinbus


Efersom syrran och familj är hemma och hälsar på över helgen så är det ju ett måste att träffas. Vi bestämde lekdejt uppe på djurparken. Både stora och små lekte av sig några timmar.



Efter vilan så började jag och Robban förbereda inför i morgon. Vi och några vänner ska iväg på en skaldjurskryssning och då är det mycket som ska ordnas så allt funkar bra. Vi avslutade sen med en promenad på berget där vi sprang av med lite energi.

Slö fredag.

Eftersom Robban har varit hemma hela veckan så har inte den där riktiga fredagskänslan inträffat sig idag.
Efter en krånglig natt med både Wille och Ralle så sov vi alla till 9:00!?!?
Wille hade feber och mardrömmar och Ralle krånglar med syrgasen. Eftersom han vägrar grimma och har nu tratt så varje gång han flyttar huvudet så går han ner i syresättning och det larmar.. Och det är ju inte en gång på natt. 

Läkaren ringde om proverna idag, det visade sig va ett luftburet virus vilket va det bästa av alla alternativ. Alla prover va inte bra men vi är glada att det inte va något värre. Han har fortfarande feber, tung andad osv men under kontroll. 


Sjukhusbesök

Eftersom Ralle inte mått så bra de senaste dagarna och (gör en lång historia kort) så har även Wille, Karina och gammel morfar Åke haft samma skit. Smittan/ viruset har kommit därifrån. G-morfar ligger nu på infektion och blir utred. Men eftersom Rasmus är såpass nedsatt så fick vi order om att ringa Ralles läkare omgående. Så efter samtalet med Dr. Per som visade sig att han va i Stockholm och föreläste, vi bestämde massa olika saker. Men vi åkte in och fick träffa hans högra hand (Ralles läkare nr2). Han fick åka extra till KSS för att träffa Rasmus. Det togs en MASSA olika prover i näsa, öron, fingrar, urinprov och lyssna hit och dit. Provsvaren får vi i morgon. 
Glad kille innan sjukhuset.

Tilldelade ett eget rum så vi slipper all "skit" i väntrummet. Många förkylda barn sitter där. 

Ralle beklagar sig över sina stuckna fingrar. Men två plåster fick han;)

Sen när vi kom hem och hade tagit ett mellanmål så gick vi ut och rensade hjärnorna och även de tyngda hjärtat.




Älskade lilla Rasmus

Livets dagar springer på som vanligt. Ibland blir allt en vardag och Rasmus sjukdom går i rutin. 3-4 olika mediciner x-antal gånger per dygn, syrgasen, ha koll på syresättningen, ta daglig temp, koll på pulsen och andningsfrekvensen. Ja allt blir en vardag. Han är fortfarande lika allvarligt sjuk som förut trots att han blivit äldre. 
Men så kommer det dagar då han blir sämre, ikväll hade han 40,0 i temp, väldigt hög puls (risk för hjärtsvikt) och jobbig andning. Då svider det extra i mamma hjärtat eftersom jag vet att han redan är insatt på antibiotika och cellgifter. Varför kommer skiten ändå?!?!

Men lite mys med morfar, mormor och morbror räddade upp dagen lite iallafall. 



Städat upp och reglat klart, nu ska vi sätta upp mellanväggen sen kommer elektrikern. 




Operation: öppna upp till utbygget

Efter en lite kämpig natt med Ralle så va det knappt vi ville gå upp. Regnet som piskade mot rutan gjorde det inte bättre. Men efter lite frukost och kaffe så va vi igång. Idag öppnade vi som sagt upp till utbygget. Luftig och fint samt att våran lilla hall äntligen blev mer synlig.




Medan Robban fixade öppningen så började jag ( och ralle) spika gles. Mycket nöjda över dagens jobb.


Lyckliga barn

Till barnens stora lycka (och robbans) så var den årliga plöjar-dagen. X-antal veterantraktorer får plöja upp en stor åker. Självklart åkte jag, barnen och mormor dit för att kolla när Robban och moffa körde. 
Barnen fick även åka med till deras stora lycka. 




Efter lite vila och mys i soffan så va det dags att ta bort och regla igen fönstret i vardagsrummet. Lite synd att det försvinner men utbygget väger upp det i hästlängder.







Varm, underbar september dag

Det går bara inte va inne i detta underbara väder. Fast egentligen borde jag köra ett storröj i hela huset. Sommarkläder ska packas ner, tvätta filtar, rensa i garderoben, ja lista kan bli lång men det finns gått om "inne" dagar längre fram. Bäst att passa på att kunna va ute utan att man fryser och det är grått och blött. Fy tusan!

Idag på fm fick vi gjort en hel del som vi hamnat lite efter med, typ tråkiga men nödvändiga saker. Men det är alltid skönt när det är gjort.

Sen efter lunch somnade Ralle gott och Wille myste med mig i soffan, fortfarande febrig och slö. Han till och med somnade i soffan vilket aldrig annars händer. Så nu har vi två febriga pojkar här i huset. 

På em kom mamma och vi tog en promenad men pojkarna. Konstig nog satt de still i vagnen hela vägen, enda fördelen med febriga barn;)



Kalas för pappa och Erik

I måndags fyllde pappa år och igår fyllde Erik också år. Så ikväll firades de av. Pappa och Erik kockade ihop en god måltid med smarrig kyckling och ugnsrostade potatis med goda tillbehör. 
Väl hemma så visade tempen 39,4 grader för Wille. Han som sällan är dålig eller så "märker" man inte av det på samma sätt. 

Tänk vilken fin höst vi har haft hittills, det är så härligt eftersom vi tillbringar såå mycket tid ute. Bästa att njuta för fullt nu. 


Djurparken och tjejkväll

Ännu en härlig och solig höstdag på djurparken blev det idag.
Även denna gång tog vi med en påse äpple till djuren. 



Wille är en riktig buse, fort går det med. Han han under några få sekunder krypa  in under elstängslet till hästarna, samt släppa ut en get. Nu låter jag säkert som en ouppmärksam mamma men med två barn som man måste ha koll på  till 100% så går det fort.

Sen fot vi till farmor Karina och åt middag innan vi åkte hem och vilade middag. Eller iallafall Rasmus.

På kvällen så åkte jag och Sandra till "hem till mig" för en tjejkväll. Det bjöds på god soppa, bröd och ost. Sen lite kaffe och god choklad. Självklart åkte det med lite i en påse hem också. Tusen tack Sandra för en mysig kväll. Tur jag har dig!

Basta kvarn

Idag tyckte Ralle att det va morgon redan innan klockan slagit 7. Alldeles förtidigt men med lite Pippi på telefonen så stannade vi kvar i sängen en stund till. Wille den slöfocken tvinga jag upp kl 9:20. Lång sovmorgon gick han allt idag.
Sen gick vi ut och tvätta bilen och dammsög den, vilket va behövligt.



När mamma och Erik hade slutat jobbet så åkte vi till basta kvarn och fikade. Inte direkt anpassat till två vilddjur men ingen ramla i vattnet iallafall. 
Det enda drastiska va nog när han sprang upp för en slänt, in i en trädgård, låste upp en hundbur, (ingen hund i som tur var), hällde ur hundmaten ur skålen innan Erik han ifatt honom.









Väl hemma kom migränen spm ett brev på posten. Konstigt va?
Men jag blev ordentligt ompysslad av mina snälla men busiga barn.




På bättringsvägen

Nu börjar jag äntligen bli människa igen.  Så då kör vi på i 110 igen. Fm spika vi lite, handlade byggmatrial och handlade. Sen hem käka, vila, fika för att sen gå ut och köra på igen med bygget. 

Barnen har varit väldigt delaktiga och hjälpt till. 
Det nya är att koppla på en traktor med släpp och dra efter fyrhjulingen. Självklart ska det va grus i kärran, som självklart tippas i olika högar på gräsmattan. 


Plötsligt händer det!!

Eftersom jag är envis som en ånsa (sägs det) och jag ofta igronerar mitt mående så blir inte resultatet av detta så bra jämt. Efter mycket tjatt från Robban och lite påbackningar från några vänner samt en djävulusisk smärta så fick det bli en resa till jouren idag. Domen blev njurbäckeninflammation, som jag redan listat ut. Men men antibiotika i några dagar så ska jag nog kunna gå och sitta utan att jag dör mer eller mindre. 

Så min dag har varit lugn, sovit i soffan och precis mäktat med att rösta. Medan vi turades om att rösta så lekte barnen av sig på dagiset bredvid vallokalen.

Wille fick inspiration och bakade cupcakes när han kom hem.



Hornborgasjön och POMP DE LUX

Igår så hade jag och barnen en mysig fm med mamma vid horn Hornborgasjön. Tänk att det enkla kan bli så bra.




Senare på dagen åkte jag till Micaela för PompDeLux party. Fina kläder, trevliga människor och god mat. Kvällen blev sen men va kul vi hade det.

Fredagsbus

Åhhh fredag är en bra dag. Robban är ledig några dagar igen, vilket är skönt.
Idag va vi (eller rättare sagt jag) lite slöa. Blir gärna så när man kollar på hjärndöda program som BigBrother. 
Men på fm klipptes två fula och halvdöda klätterbuskar ner. Nu ska bara de två otäcka rötterna grävas upp och bytas ut mot något smidigt och fint i växt väg. 

På em blev det en sväng med gräsklipparen innan Robban kom hem. Sen efter maten blev det fredagsmys. Idag blev det lite målning och fiskespel. 



Djurparken

Det har blivit ett besök i djurparken 1 gång i veckan nu i några veckor. Detta passar oss perfekt. Barnen gillar att mata och kolla in djuren och jag njuter av att se mina barn ha det kul. 




Dock är en del mindre vackra än andra. Idag tog vi med oss lite äpplen och matade hästarna och grisarna med.
Nästa gång får vi ge rådjuren lite med.

Ikväll slängde vi ihop en pizza och bjöd hem Erik på lite kvällsmat. 
Wille hittade även ett paket bindor som bara ligger och skräpar. Han blev mycket nöjd över sitt fynd.




Onsdag

Idag fick Robban va hemma eftersom hans jobbarkompis va dålig, fast jobbade ändå. Har fått skärpta "regler" så vi absolut i möjligaste mån inte drar hem nån skit.  
Vi har haft en rolig dag ihop. Mycket lek och bus. Även lite jobb blev det i bygget också. 




Sen i eftermiddag åkte jag och handlade, köpte medicin och även en gungstol. 

APT

I morse vaknade barnen och va glada och mysiga. Härligt! 
På fm gick isolerade jag och Robban spikade vindstopp. Sen vid lunch åkte jag in och lunchade med Tezz och Cilla innan vi hade APT. 
Skönt att hänga med jobbet lite också, händer ju en massa hela tiden. Då blir inte smällen sååå hård nära nu börjar jobba. När det nu blir????

Sen när jag kom hem så fortsatte vi med grejandet. Efter kvällsmaten tog energin slut och jag hamnade i soffan. Märks att man inte är van vid mycket folk ovh prat. 

Igår byggdes det en koja hör hemma. Mycket poppis.

Ralles feber ligger äntligen under 38grader men syresättningen är låg och han kräver mycket syrgas. Längesen han låg i dessa nivåer plus så länge:(


30-års fest, E-type och grill

Helgen går fort när det är mycket på agendan. I går firade vi Niklas som fyllt 30år. Det bjöds på fint väder, god mat och lekar. Ett härligt kalas. Robban och barnen fick va hemma pga Rasmus. Men de passade på att köpa glass och gå på äventyr i skogen.




När vi kom hem så kastade jag och Robban i oss festkläderna och åkte til Marie och Daniel på förfest. Det blev jättelyckat och alla va på topp. Senare dansade vi loss till E-type som spelade på bredablick.  Mamma och pappa höll ställningarna här i skår. 

Idag så va vi lite trötta, men vi har haft en bra dag ändå. 
Vi avslutade men en underbar grill hos mamma, pappa och Erik. 





Trots och bus.

Oj oj mina barn är högt älskade men oj så jobbiga de är ibland. Det ingår ju i paketet när man skaffar barn men tänk om man fick med en stor hög med tålamod med. För det är riktigt jobbig att ha dem 24timmar om dygnet. Aktivera och ständig ha energi till dessa två juveler. Hade vart skönt att kunna lämna dessa energiknippen där när man behöver en paus.
Nog om gnäll;)



Eftersom vi spenderar den mesta tiden ute så hinns det ju med massa hyss där med som tex, palla plommon hos grannen, springa in i granne nr 2's hus, gömma mammas sekatör, kasta i vattenkannan i dammen samt ha MASSA vax i öronen och gör tvärtom va man säger. Tur man kan skratta åt eländet!
Idag är Rasmus status värre än igår. Har även frågat om vaccin mot vattenkoppor, men tyvärr är han i för dåligt skick att ta den vaccinationen. Dumma sjukdom som gör livet hårt för min lille kämpe. 

Underbar höstdag

Trots att det nu är höst så känns det som sommar. För vilket väder vi har nu. 
Wille sa igår kväll att getterna på djurparken saknade honom, så självklart  åkte vi dit på fm idag. Soligt, glada barn och kvalitetstid med mina små hjärtan gjorde denna dagen till en fin dag. 




Tyvärr är Ralle lite dålig, febern har stigit och han kräver mer/högre syrgas. 
Vi avslutade kvällen med grillade hamburgare, populärt hos hela familjen. 
Eftersom Wille sov en sväng på em så hade vi att göra ikväll:/

Mammas guld.

Morbror på besök

Vilken lycka det löss i ögonen när morbror kom på besök. All uppmärksamhet och massa lek, perfekt tycker barnen.



På em körde vi det sista på målningen, klippte gräset och käka tacos. Ralle mår forfarande inte bra men hoppas det ger sig snart! 


En kastrerad hankatt

Idag har barnen vaknat på ett extrem dålig humör. Så i eftermiddag va jag också tvungen att reta Robban lite. Han ville sa att han ville bli en kastrerad hankatt i nästa liv.. Han har det inte lätt, stackarn;)

Idag åkte jag till skara för lite klipp och sling. Nu när vi inte längre har egen brunn så känns det skönt att håret inte kommer få en grönaktig färg efter några veckor. Min fina vän Micaela gjorde åter igen ett kanonjobb. 

Dagen största problem blev att våran pardörr till utbygget inte blev bra när vi satte den på plats. Tråkigt men ordnar sig ändå. 

Härligt att se Ralles ansikte utan grimma, enda fördelen nu när han vägrar den. Tur mammas gamla safttratt funkar som nödlösning 



RSS 2.0