Snö härliga snö.

Det är riktigt tråkigt att snön ska försvinna nu. Men vi har utnyttjat snön till fullo. Robban har gjort snökedjor till barnens fyrhjulingar så de går lättare i snön. Så många promenader har det blivit samt snöåkning på berget.

På em blev det snögubbsbygge.

Nu är även all mat inhandlat till i morgon. Nån liten raket och andra nyårsgrejer.

Full fart på bilbanan. Vem har roligast?!?!

Shopping, mat och bio

Vilket vinterland vi vaknade upp till i morse. Så himla fint när solen skiner på rimfrosten från träden.
Vi kastade oss ut för lite lek i snön.

På em kom Karina och Ingvar för lite barnpassning medan jag och Robban åkte till Skövde för lite egenmys.
Planen va att vi endast skulle köpa en ny snowboardjacka till Robban men det slutade med en ny tv till sovrummet. Hade lovat mig själv att inte ha någon där inne men fasen va mysigt det är.
Vi käkade även lite gott och avslutade kvällen med bio. Sista delen av hobbit filmerna. Helt klart godkänd!

En jättebra Jul.

Wow vilka kanondagar vi har haft nu i jul. Vi har tyvärr inte kunnat träffa alla barnens kusiner pga av vårt "barnförbud". 
På själva julafton firade vi ihop med mamma, pappa och farbror med familj. Vi åt julbord på dagen och lutfisk på kvällen. Oj så gott.
Tomten kom och barnen hoppade av lycka av alla fina julklappar.



Juldagen firades av hos Karina och Ingvar. Vi va själva eftersom de andra firade ihop dagen innan. Även denna dag kom tomten med fina julklappar. 
När pojkarna åkte hem så åkte jag och Anna på förfest inför lite party uppe på bredablick. Väldigt oplanerat men impulsivt men va bra det blev.

Idag vaknade jag upp hos mina föräldrar. Sen vi åkte jag, mamma, pappa, syrran med familj + farbror med familj hem till oss för den årliga "uteträffen". Vi drack glögg, gick tipspromenad, grillade korv och hade ett bra avslut på en bra jul.






Dan före doppardan

Efter ännu en mysig morgon så åkte vi till mamma och pappa för att klä deras gran. Alla hjälptes åt och julkänslan kom mer och mer smygandes.



Sen har hela dagen gått åt till att förbereda morgondagen. Badat, fixat mat och massa andra saker. Vi fick även in våran gavel som vi gjort.

När barnen väl sommat blir det glöggmys och de sista julklapparna ska slåss in.

Familjemys

Ojoj nu längtas det efter tomten här hemma. Speciellt Wille är extra exalterad och det är så kul att se honom så glad över detta.
Idag va det äntligen lite bättre väder så vi tog en sväng upp på berget och körde loss med fyrhjulingarna. Perfekt för oss vuxna som samtidigt kunde gå en promenad.



Så himla kul att lägga ner all renovering för en stund och bara fokusera 100% på barnen. Baka ihop, bygga kojor, busa och bara ha en skrattfest ihop. Detta är guldkant på livet.



Julbord och julstök

Igår va det dags för ett julbord på löfwings ateljé med robbans jobb (JB-vilan). Verkligen trevligt och väldigt gott. 
Eftersom barnen sov hos mamma och pappa och vi fick skjuts så slank det även ner en snaps eller två.

Idag så åkte jag och hämtade barnen. Vi stannade kvar ytterligare en stund och pysslade. Klippa och klistra är alltid kul.

Sen var jag och handlade lite julklappar typ som resten av Falköping också gjorde.
Vi han även med att griljera skinkan och koka fugde. Första egna skinkmackan är oslagbar.




Inte långt kvar nu:)

Dagarna går fort nu och jag har massor kvar att göra. Massa julklappar kvar och massa annat fix inför julafton men det hinns med det också.
Känner även att vi behöver lite snö och inte bara MASSA regn. Vi vill åka pulka, bygga snökojor, ha snöbollskrig och sladda med fyrhjulingarna. 

Trots regn och rusk så måste även hönsen få lite mat och kärlek.

Imorgon är det äntligen fredag och Robban är sen ledig i 4v. Gud va skönt.


Tjejdejt och tandläkarn

I morse åkte jag och Wille till tandläkarn för andra gången. Förra gången så höll hand armarna i kors och räckte ut tungan. Men idag gapade han stort och va riktigt duktig. Stolt man blir då.


Sen åkte vi hem och käka och skruva upp lite rullgardiner.

Sen efter fikat åkte jag och hämtade upp Anna och Carro för lite snabbshopping i Skövde innan vi mötte upp Micaela för en tjejdejt på Mangos.
Gud så gott och trevlig det va.


Underbar känsla, äntligen klara.

Gud va skönt att valna upp i sitt nya sovrum. Efter alla månader av slit.
Natten gick ok, en del spring till Ralle och Wille kom nergåendes på natten. 
Rasmus va stolt över sin stora säng och sig egna rum. 

Jag och Robban är egentligen två väldigt ordningsmänniskor. Var sak har sin plats och allt ställs tillbaka efter avslutad dag. MEN garaget har fått lida av renoveringskaoset, städar ibland och sparar olika saker i högar men idag rensade vi på allt skräp och la till baka i sakerna i sina fack. Gud va skönt.
Även fyrhjulingarna fick en omgång.

Sen på em åkte vi in ihop med Karina och Ingvar och kollade in en eldshow sen vidare hem till dem för våffelkväll.
Mycket trevligt.




Nytt sovrum

Yes nu är vi snart i hamn. Enda som återstår är hallen och nån strykning med färg.
Idag har vi kämpat ihop ett gaderobsinrede, flyttat ner vår säng, in med kläderna i garderoben, monter ihop Ralles säng mm.



Extra skönt är det är Rasmus nu fått ett eget rum och stor säng. 
Lite extra springande blir det med syrgasen nu men i värsta fall blir det en madrass som vi får sova på i såfall. Tur babylarmet funkar så hör man bra också.

2,5år ❤️

Idag är våran lille goding 2,5 år. Herregud nu får han inte bli äldre. Det är nästan lite sorgligt att tiden går så fort och att de bara blir äldre och äldre. Fast även om man ser framemot deras framtid så vill man ändå stanna tiden ibland.

På fm han vi med ett ordentligt ryck ute. Hönorna fick nytt spån i deras hus och en uppfräschning på utegården.
Väl inne så började jag skruva upp gardinstänger och sätta upp gardiner. 



Johan, Johan jooooohhhaannnn

Idag har jag och pojkarna skruvat ihop lådorna till gaderobsinredningen. Tusen olika skruvar och två vilda barn men tillslut hjälpte de mig på ett väldigt bra sätt och de fick självklart också skruva.

Killarna har fått varsina eldrivna tandborstar. Eftersom vi kämpat med tandborstningen så funkade de här som ett väldigt bra alternativ. 15min borstning på morgonen blev det iallafall. 

På en kom elektriker Johan och gissa om pojkarna tjata hål i huvudet på honom. Vad gör du? Ska jag hjälpa dig, jag kan hålla. Osv. Men nu lyser det såå fint i fönstren. Taklamporna är inte inhandlande än.

Seglivad förkylning

Dum förkylning som är omöjlig att ta kol på. Wille lider mest av host, jag av halsont och stackars Rasmus av låg syresättning. Tur att det finns ett slut iallafall på skiten.

Idag va det ett riktigt Skitväder så vi har varit inne hela dagen.
Lekt mycket med lera, pyntat granen och målat.
Vi har även fått bort all papp på golvet. Så i helgen om vi hinner klart det sista så hoppas vi kunna flytta ner sängen. Åh va kul:)

Apan behöver också mer medicin. 

Effektiv dag

Efter samtalet med Rasmus läkare så kändes det genast tryggare och bättre. Skönt att veta att vi alltid kan nå honom vilken dag det än är.

Sen åkte Robban in och fixade med sin bil. 
Jag och barnen körde storröj lite här och där. Alla djur (hönor, katten och fåglarna) fick mat. Slängde massa överblivet virke osv.

Sen ikväll har vi slippat klart allt och börjat måla den sista omgången. 

Kalas

Natten eller kan vi ens kalla det natt? Ska vi inte ens prata om idag. Katastrof!!
Kass när han ligger Max i syrgas och ändå inte kommer upp i en bra syresättning, i värsta fall blir det sjukhus för extra hjälp.

Men trots lite seg i kolan så slipade vi lite lister och sätte även upp några. Sen på em for vi iväg till min kusin Amanda som fyller 18 år idag. Wille och Rasmus lekte hos Ingvar under tiden eftersom en del va lite förkylda och Syrran och hennes familj och va där.



Halv-dö

Jag har lust att skjuta varje liten otäck bakterie som invaderat vårt hem. Speciellt de som attackerat Ralle. Att springa upp på natten ca 15ggr på 3,5 timme känns inte direkt optimalt. Mycket beror på att han vägrar grimma och får ha en tratt nära ansiktet i stället. Men varje gång han rör sig så sjunker han i syresättning och sensorn larmar.
Så idag på vilan låg han på 5,5L (vilket är jättehögt, nästan Max) men kom inte upp i mer än 94%. Lite högre feber men annars ganska pigg. 
Det va ju ändå nästan ett halv år sedan han/vi va förkylda senast.


Morgon mysarna:)


Sjukstuga

Jaja nu är både jag, Ralle och Wille förkylda. Det resulterade i en kämpig och ledsen natt. Så idag har vi mest myst och pysslat lite. 


Än så länge räcker det med extra medicin och mer syrgas. Så vi är väldigt nöjda om det håller sig där.

Nu börjar det närma sig ett slutdatum för möblering. Lite lister, spackling, el och målning kvar men min nya lampa fick ställa sig i hallen redan nu.



Typiskt!!

Tyvärr så blev Wille förkyld efter helgens bravader. Ja jag vet att vi inte borde åkt iväg men jag ville bara va som en normal familj för en stund, dum som jag va. 
Detta resulterade i att vi har sovit hos mamma och pappa för att inte smitta ner Wille. Vi har haft det riktigt mysigt ändå. Men jag saknar att va hela familjen. 





RSS 2.0