Grävning idag igen;)

Nämen idag blev det grävning igen, känns som dagarna upprepar just nu.
Utöver allt jobb med grävningen så har jag varit inne i stan och handlat, planterat om en ros och fixat mat. 







Sliter hårt!

Vädret och humöret är på topp. Rasmus  har återhämtat sig bra efter förkylningen. Feber till och från men det hör ju till hans sjukdom. Ständig inflammation i lungan. Viken gör att febern kommer titt som tätt. 

Mamma och pappa kom och kollade till kaoset på fm. Vi tog en fika i solen, helt underbart. 
Pappa va snäll och tig med sig passaten hem för däckbyte och avtvättning. Så tacksamt!! 
 
Bilderna förklara nog mest hur våran dag har varit:









Nöjda pojkar!

vilken dag mina pojkar har haft idag. Grävmaskin och traktor på samma dag, kan inte bli mycket bättre för dem tror jag.
Vi har slitit riktigt hårt idag. Muren runt betongplattan sitter riktigt hårt, trots grävmaskin som hjälp så sitter den fortfarande kvar. Jaja det bekymret tar vi i morgon.









Underbara sol!!

Vilken dag! Våren visar sin nästa sida just nu, det gillar vi verkligen.
På morgonen/ fm skyndade vi och ut. Pojkarna grejade för fullt med alla deras saker och jag drog fram bilmaskinen. 


 
Vid 16:30 kom mamma och drog med oss till hornborgasjön för att kolla in alla tranor närmare 19800st. 
Vi tog en snabbfika eftersom myrorna var väldigt stora i barnens byxor. Sen spanade vi in tranorna och gick en härlig promenad. En riktigt härlig em.







Väl hemma så hade Robban fixat och grejat. Hade även fått hem grävmaskinen, till pojkarnas glädje (inkl Robban). Sen åt vi en god räksmörgås. 
En perfekt fredag helt enkelt!


Herre min Gud...... Ge mig styrka;)

Ibland sätts verkligen ens tålamod på spel. 2 och 3 års trots resulterar i en väldigt tålamodsprövning hos mig. Kan allt själv, lyssnar inte, svarar inte och gör allt tvärt emot. Ibland kan jag bara skratta åt det men ibland får man djupandas många gånger.  Kan med all sannolikhet säga att de flesta föräldrar känner så.
Idag så skulle jag gräva ett nytt hål till min rosenbuske som måste flyttas pga utbygget. Lätt tänkte jag, men eftersom
Jag valde att placera den bredvid en stubbe så blev det inte SÅ lätt. Kom väl 15cm på 30 min, sen va det inte kul längre. nya tag i morgon igen. Barnen lekte med de stackars maskar som fanns i jorden. Många kramar och pussar fick de innan jag satte stopp för den leken. Blä!




Innedag

Nja snö-blandat-regn fick oss att stanna inne idag. Det innebär en massa lek för att inte barnen ska bli skogstokiga senare på eftermiddagen. Vi dammsög, bäddade rent alla sängar. Det tog ca 2 timmar, gör det hela urartade med kuddkrig. 
Medan Rasmus vilade så hade jag och Wille en riktig mystid. Låg under filten och såg på tv. Det är stunder som betyder så mycket!



När Robban kom så for jag in till Apoteket för att fylla upp hyllorna med mediciner och andra tillbehör. Kylskåpet fick även en påfyllning, vilket va behövligt. 


POMPdeLUX party

Idag har vi njutit av den sköna vårsolen. Idag har det knappt blåst något vilket gjort att det känts varmare.

Många vändor med traktorn blev det idag. 







Senare sen lämnade jag pojkarna hemma och åkte till Anna på POMPdeLUX party. Jättefina kläder till bra priser. Alltid trevligt att komma iväg lite, ett stort plus är ju att träffa sina vänner på samma gång! 


Kalas för Robban

Idag så var tanken att vi skulle ut och greja vidare med plattan men himlen öppnade sig och världens hagelskur kom varvat med regn. 
Vi gick in och tog ett ordentligt röj med dammsugaren och dammtrasan. 

Vid 15:00 kom Karina, Ingvar, Åke, Ingrid och lina hit på lite kalas. Kusinerna Alva och Nora fick tyvärr va hemma. ( fortfarande barnförbud) och de övriga va friska. 
Vi bjöd på en god och häftig tårta, som jag och Robban fixade ihop igår. 



Utedagar.

Igår kväll hade jag en riktigt trevlig kväll ihop med mina arbetskamrater. Vi åt god mat och pratade långt in på natten. 

Idag så har hela dagen gått åt till att få bort delar av betongplattan. Dagens utvärdering av dagen är att: Det tar tid! Upptäckte en gammal grund i den grunden vi redan river. 

Ralle kämpar med dum feber IGEN.. Feber minst 1 gång i veckan dras han med. Dum skit det där!! 

Här kommer lite bilder under dagarna som varit.

Fått våra fina fönster till utbygget.












Skogstokiga barn

Wille vaknade och kunde inte somna om. Så jag låg nån timme i hans säng, för kroppen protesterade. Det slutade med att han sov i våran säng till slut. Men det är mysigt det med ibland.
Tyvärr väckte Ralle oss vid 7, vi hade gärna legat kvar en stund till. 


Sen har vi fått konstaterat att Wille är hundallergiker, inte kul men skönt att veta,
Eftersom regnet har visat sin närvaro hela dagen så har vi bara varit inne, vilken innebär en massa energi som utvisas i rackartyg och trots! Påsarna under ögonen var stora när Robban kom hem. 

Idag har även Wille och Ralle fått en liten kompis. En liten kämpe som kom till världen redan i v24. Nu håller vi tummarna att han blir stor och stark snabbt. För pojkarna vill gärna hitta på hyss redan nu med honom:) 


Grattis fina Robban

Idag fyller Robban 27 år. Stort grattis till honom, min underbara sambo. Finare människa får man leta efter. Ett hjärta större än solen och helt perfekt för mig. 

Så under dagen har jag och barnen förberett och grejat inför kvällens minikalas. 
Vi åt god mat och lite fika. 
Höjdpunkten för Robban var nog hans present, ännu en leksak till hans Makita samling. 





Lite dålig bild men söta pojkar:)

Vardag igen.

Tänk va fort tiden går. Robban har varit borta i 4 dagar men är nu hemma, vilket är väldigt skönt och bra. 
Trots att det tar på krafterna att åka på skidresa med jobbet så åka han ändå in och hyrde en såg för betongplattan.
2 timmar senare så var det massa spår i plattan som gör det lättare att dela på den senare. 
På em va jag lite småsugen att bryta isär det sista på plattan. Pojkarna va inne och lekte. Sen så åkte jag och Wille och handlade. Han gick som en liten svans med sin lilla vagn efter mig. 



Övernattning hos mormor och morfar

Ralle vaknade alldeles förtidigt idag, vilket resulterade i en extremt gnällig liten kille. Men ett bad gjorde saken mycket bättre en stund. Så efter maten och alla mediciner så somnade han väldigt fort. 

 Efter vilan så packade vi in oss för en övernattning hos mina föräldrar. Det va ju ett tag sen man sov där. Ralle har bara sovit där 1 gång innan. Men idag packade vi in allt som behövdes för en övernattning för Ralle. 


Jag passade även på att själv åka in och se på FT-cupen (brottning) oj vad sugen jag blev. Saknar det som fasen!!

Till kvällen bjöds det på kalops och chips och familjemys.
( inte en enda droppe öl kvar, till Willes missnöje)


Fredagsbus

På fm hämtade vi hem Wille från farmor. De hade haft det lika bra som vanligt. Fast nu vill han inte lägre sova i deras resesäng, utan i deras säng. 
Wille berättade även att Ingvar snarkade högt.. 



Efter vilan så åkte vi en sväng till djurparken. Vi var nog bara där en timme innan regnet kom. Så lite oplanerat åkte vi och våldgästade mamma och pappa. Så vi blev även bjudna på kinesmat. Mums tyckte vi.  Skönt att man alltid är välkommen dit. 

Väldigt tyst här hemma.

Solen lyser och värmer på bra nu. Härligt! Får passa på att njuta ordentligt nu innan det dåliga vädret kommer in. 
Som vanligt har vi myst runt ute i trädgården idag. Sen gick vi in till lunch och pojkarna vilade middag. Även Wille eftersom han vaknade väldigt tidigt. 

Robban kom hem efter lunch för att sen åka iväg till Sälen med jobbarkompisarna. De kommer hem på söndag igen. Riktigt skönt för honom att komma iväg lite. 

Så idag café farmor tingat Wille för en övernattning hos dem. Vi åkte dit, fick lite mat och sen for jag och Rasmus hem. Vi hade en riktigt mysig kväll, första gången jag och han är ensamma hemma ihop. Många nätter på sjukhus har det ju blivit Men som sagt inte här hemma.
 

Trotsar bacillerna och njuter av solen.

Vem vill va inne i detta väder?? Solen värmer och barnen är lyckliga. Trots att jag är lite småkrasslig så vill jag inte va inne och leka med barnen. Rasmus vill också ut, trots feber och lite annan skit. Han klagar nästan aldrig och kämpar ständigt på. Fast nu den sista veckan har varit kämpig för honom. Vill gärna sitta ner lite mer, typ klappa katten, gräva i sanden. Hoppas det vänder snart. För annars brukar han va över allt och ingenstans. 
Om man får säga så, så passade det att han va lite lugnare idag. För jag drog fram bilmaskinen och gick lös på betongplattan, hände inte mycket :(



Sen efter vilan så gick vi ut igen. Pojkarna, speciellt Wille tyckte det va extra kul att vi fika ute. 
Ralle va nöjd med som ni ser. Mat och sol är hans passion. Han gillar inte snö och kyla. Wille undrade idag om vi kunde köpa lite snö, kanske äta lite av det också. Vilka idéer han har.



Sist men inte minst.

Jaha då va det min tur att bli förkyld. Alla grabbarna har ju har/haft sitt redan. 
Tung i huvudet, halsont, snuvig och allmänt kass, men men bara att bita ihop. Värre är det med Ralle. Han är inte alls i form. Hade utan tvekan tagit hans skit med. Gör ont i hjärtat att veta att han nu backar i sin sjukdom. Dålig syresättning och hög puls är ingen bra kombination för Ralle. 


Tur killarna har varandra. Bästa vänner men det blir en hel del tuppfäktning ändå. 


Bort med betongplattan, trodde vi!!

Idag kom elektriker för att installera våran pump till avloppet som vi satt in. Funkade utan problem så det kändes skönt. Samtidigt slet jag hårt med att gå bort gruset runt betongplattan. Robban kom till slut och hjälpte till. 

När vi väl skulle testa att bila lite i plattan så tog det stopp. Hård och massa betong tog stopp på det roliga. Blir att hyra en bättre maskin. 



Sen fick jag ett infall om att ha en dejt med min underbart snälla sambo. Så vi lämnade av dem hos farmor och Ingvar så drog vi vidare till thai house i Skövde för en mongolisk barbecue. Ojoj vad mätt jag blev. 


 

Projekt: riva altan

Solen sken och fåglarna kvittrade. Bra förutsättningar för en härlig dag. Ralle är fortfarande rätt dålig och hängde nätt och jämt med idag. Men lite traktoråkning räddades humöret lite. 
Mycket nöjda över dagens slit. Så vi kör en bildblogg idag istället.











Tjejkväll och en liten stackare

Igår så fick jag lite egentid ihop med mina goa töser. Vi åkte till Skövde och käkade libanesiskt. Helt ok. Jag brukar annars alltid köra på säkra kort men va lite modigare igår. Mätta som grisar åkte vi därifrån.

I natt så har det för första gången på 9 månader som Rasmus inte slitit av sig sin grimma till syrgasen  på natten. Är inte ovanligt att man får sätta på den, plus kolla syrgasen en 5-10 ggr/natt. 
Så detta var skönt. Dock så gör nog hans förkylning en hel del.

Så denna förkylning slog hårt på honom. Han har inte varit så här dålig sen i somras då vi låg x-antal nätter på sjukhus. Just nu har vi nästan allt vi behöver så vi är glada att få va hemma.

Annars har vi trotsat blåsten och kört upp alla grenar från äppleträden och slängt. Robban har varit ledig idag istället för i måndags. 




Hit och dit, fram och tillbaka

I dag sov pojkarna till 8:20. Väldigt skönt, fast jag vakna tidigare och låg och kika på mobilen och bara bara njöt av den varma goa sängen. 
Efter frukost så gick vi ut en sväng, men slutade med att Wille satt och skrek i 20min för att Rasmus hade tagit en leksak som han ville ha. Jag tröttnade på gnället och gick in med barnen och lagade mat. 

Sen kom mamma och passade barmen så åkte jag in till vc. Massa prat och undersökningar sen for jag hem igen. Ska ta ytterligare några prover på fredag. Tack Sverige för bra sjukvård, inte alla länder som har det så bra som vi. Klagas alldeles förmycket tycker jag.

Senare på kvällen så åkte jag in till brottarhallen för en intervjun ihop med med några andra tjejer. Det va nämligen 10år sedan det arrangerades SM i falköping. Så de ville prata lite om det.




En härlig dag.

Gårdagen var en kämpig dag, ont i magen så jag knappt kunde gå men idag är det bättre. Kan iallefall gå upprätt och behöver inte äta massa smärtstillande. Ska till vårdcentralen i morgon.
Idag så blev Ralles förkylning mycket värre. Hostar så han spyr, låg syresättning 89-91%, hes och snorig, feber och kass andning. Stackarn han som klarat sig så bra i flera månader. Men som sagt har vi gjort det vi kunnat för att hålla han frisk. Inser att förskolan inte är ett alternativ på länge. Hans läkare förbjuder ju det. Vi får njuta av tiden ihop hemma istället. Viktigaste är ju att han klara av denna sjukdom och blir frisk!!

I




Både jag och barnen trivs bra ute, inga problem att slå ihjäl några timmar i trädgården. 
Idag kom mormor och bjöd oss på fika, nämligen en god semla. Väldigt uppskattat, mums!
Sen fick mina pelargoner ny jord, vi tog en promenad och kylskåpet blev påfyllt och barnen badade. 

Vi gick även våra ritningar till utbygget. Kommer bli kanon.



Härlig söndag

Grabbarna hav mig en skön sovmorgon idag. Välbehövligt då jag varit trött och det dumma illamåendet har nu gått över till konstant smärta i magen. Men ska kolla upp det om det inte blir bättre. 
Men istället för att gnälla så gick vi ut i "snöregnet" och klippte det sista trädet. 
Himla skönt att det äntligen är klart! Nu lägger vi fokus på andra saker i trädgården:) 

Efter vilan åkte jag och grabbarna till mormor och morfar för söndagsmys. Robban var på möte. Men han dök upp sen när maten var klart;) 
Pappa hade kockat ihop helt underbara järpar i en gudomlig svampssås ihop med potatis. Eftersom han har snöat in på Mobergs kokbok så testar han olika maträtter. Vilket uppskattas väldigt mycket, speciellt när man blir bjuden! 



Kvällsbus med mormor, många tokigheter blir det när hon är i farten.

Nöjda pojkar

Kl 9:00 stod jag placerad i kön till bytesmarknaden på medis. Där mötte jag upp Sandra, Emma och mamma. Jag fyndade lite leksaker och en skaljacka till Wille. Perfekt att köpa lite vardagsgrejer och uteleksaker till ett billigt pris. Sen åkte jag vidare till vårat stamställe, Apoteket. Ralles sprutor och kanyler va slut igen. Hämtade även ut lite kort ( första gången på 2 år). 

Väl hemma så var det robbans tur att åka iväg. Han skulle fixa det sista med traktorn för att sen köra hem den till oss. Gissa att pojkarna var nöjda när den äntligen kom hem. Det blev ett strög genom byn ;). 

Vi testade som sagt att göra plankstek ikväll. Resultatet blev underkänt. Hade inne den för länge, potatismoset blev torrt, testade ny beasås och den smaka surt, köttet blev lite torrt. Haha bättre lycka nästa gång. Nu kan det bara bli godare iallefall. Barnen åt med god aptit och det va ju bra.

RSS 2.0