Massa ärenden

Idag åkte Wille in till kusinen Nora för lite lek på fm. Jag passade på att uträtta minst 10 olika ärenden. Skönt att få det gjort och fort gick det med.
Sen vi lunch åkte vi hem och åt mat gör att sen vila en stund. Alla utom Robban sov som små grisar, så gött! 



Sen packade vi lite, åker nämligen till Västervik i morgon. Robbans pappa, farmor och farfar bor där nere. Vi grillade även ikväll, denna gång blev det revben. Mumsfilibabba!
Anticimex  kom även hit och utrotade 2 stora getingbo. Gissar att plåtslagaren inte skulle uppskatta dessa små otäcka rackare när han börjar greja på taket. 


Kändis

Eftersom min mamma alltid är på bild i tidningen och nu har den genen kommit till rasmus. Igår va han med på en bild från helgens crousing.

Annars rullade gårdagen på. Plåtslagaren kom och mätte ut taket. Kommer nästa vecka och lägger plåten. Cyklade en runda med barnen och hade en bra dag helt enkelt.

Crousing och slösöndag

Igår va vi på flygfältet och kollade in alla gamla och fina bilar som ställdes ut. Mamma och pappa var även där och sålde av lite gamla grejer. Varm men en rolig fm. 
 



Sen åkte vi hem och vilade för att sen åka in och ta några strög på stan i mamma och pappas bil. Pojkarna tyckte det va riktigt kul.
Sen åkte Robban hem och jag fortsatte min kväll i brorsans bil och hans vänner. Senare träffade jag Anna mfl och vi hick runt och kollade läget. Ett mycket lyckad kväll. 





Eftersom jag sov hos mamma och pappa i natt så blev jag  väckt kl 10:45. Det va inte igår, Dock va jag hemma kl 04:00 inatt så den sömnen behövdes. 

Idag så har vi haft det lugnt och skönt. Regn, åska och rusk har det till och från idag. Så filmmys och pizza gjorde dagen optimal för en bakfull mamma.




Lite lek med morbror han vi också med idag, samt jaga katten med flugsmällare.

Hemmadag

Idag fick det bli en hemmadag. Lite ärenden på stan va ett måste då Rasmus behövde mer medicin. 10 dagar går fort innan det är dags för nya doser. 
Väl hemma fick gräsmattan sig en omgång och några tassabrädor kom upp taket. Nu behövs de bara målas men det får vänta någon dag. Annars finns risk att man smälter bort på taket.


På kvällen åt vi grillat, finns det något bättre??jo skaldjur kanske!?!
Barnen har badat, kört fyrhjuling, ätit olika sorters bär, grävt och bråkat hela dagen. De är två nakenfisar som springer runt, kläder vill de helst inte ha på, men under de värsta soltimmarna måste de det ändå. Soldkyddsfaktor är ett måste i denna sol.  






Supersommar

I dessa dagar får man tänka på hur kall och jobbig vintern är. För det är lite synd att klaga över dessa dagar. Så massa bad och lek i skuggan passar oss perfekt. Fast ända så har vi kämpar på i stekande sol med taket. Nu är det äntligen klart. Så nu nästa vecka kommer plåtslagaren. Kul.
Jag har börjat med ett nytt projekt av överblivet virke. Får se om jag vågar lägga upp en bild sen. 

På em kom Erik och bi drog till villabadet i Lidköping. Senare kom mamma och pappa också. Vi käka gott och hade några härliga timmar vid stranden. Barnen sprang av sig säkert ett ton med energi. 







Underbara dagar

Åhh va jag gillar somnar, varma dagar och kvalitetstid med min familj. 

Idag spikade vi lite smått på taket men värmen tog ut sin rätt och lagom till middag kom morfar och överraskade med McDonalds. Sen gick hela familjen inkl morfar och vilade middag. Efter fikat åkte morfar hem och vi upp till pankasjön. Där badade vi ihop med Anna, Sami, Neo och Leon, mycket trevligt! 
Sen efter korvgrillningen satt jag och Robban länge och njöt av en härlig sommarkväll. Barnen härjade runt som vanligt. Trots värmen så klarar Rasmus sig helt okej. Inga större problem
med andningen, trots påfrestningar. Lite extra energipulver och näringsdrycker behövs dock.




Takbygge och mysdag

Igår åkte Robban och hämtade ställning som vi sedan byggde upp för idag började Robban och Emil med taket. De fick upp talstolarna, masonit, gless och nästan all råspont innan de slutade för dagen. De har verkligen kämpat på bra i värmen. 

Jag och barnen fick fly fältet under tiden och åkte till mamma, pappa och Erik. Mamma va snäll och flexade ut några timmar för att hjälpa till. På fm hade barnen fullt upp och greja hemma hos dem. Efter vilan åkte vi upp till pankasjön och svalkade oss. 






Trötta och nöjda är vi allihop efter denna dag.

2 och 3 årskalas

Kalaset blev så där lyckat som man bara drömmer om. Underbart väder, nära och kära och lyckliga barn. 
Efter fikat så urartade det och blev ett stort vattenkrig, ingen gick säker.





Sen stannar mamma, pappa och Erik kvar för liten spontangrillning. Tusen tack alla för ett jättelyckat kalas.


Härlig sommardag.

Ännu supervarm och solig dag. Fm fixade tårtan och alla tillbehör till kalaset i morgon. Sen lekte vi ute och hade det gott. Sen efter vilan åkte vi till bösshamn ute på kållandsö. Där mötte vi upp Karina, ingvar, Åke, Ingrid, Therese, Leonel och Cesar. Vi badade, åkte jolle, grillade och hade en underbar em/kväll. Ett bildhav av dagen:








Oj va kul!

Idag kom pappa och Erik och hjälpte oss att ställa upp väggblocken. Vi riktade in och skruvade ihop allt. Oj va kul det va att se när väggarna stod på plats. 




Medan Ralle låg och sov, satt Wille och Robban och såg på film. Efter jag bakat klart så passade jag på att lägga mig i hängmattan och läste en tidning. Perfekt avkoppling.


Sen for jag in och handlade för att sen åka hem och klippa gräset. Robban grillade ihop en god måltid som vi åt ute, vilket vi ofta gör nu när vädret tillåter. Ännu en fartfylld dag tillända.


Wille 3år

Våran älskade och underbara buse fyller hela 3 år idag.. 
Paket och skönsång på morgonen fick han. Besök av min morbror och hans sambo sen kom mamma, pappa och Erik på fika. 
Sen for jag, namn och barnen iväg till trädet på tipspromenad. En fin slinga i härlig natur. Avslutade men korv och en inlåsning i ett dass.




Wille kan:
-Talet börjar släppa ordentligt nu, lite otydligt ibland.
-från att kissa potta till totalvägran.
-älskar traktor, grävmaskiner, hjullastare mm.
-är väldigt omtänksam.
-blir väckt kl 8:30, sover lunch 60-75min, somnar 20:30-21:30
- ser upp till morfar.
- är väldigt teknisk lagd. Kör fyrhjuling sen 1 1/5år tillbaka utan problem. 
- har två olika sidor: en glad och busig och en sur och envis. 
- trotsar väldigt mycket och hittar på massa rackartyg.
- springer alltid iväg från oss om vi är iväg nånstans.

Är så lycklig att Wille är precis den han är. Världens bästa Wille 


Storsnickarna

Vilka killar jag har, alla tre snickar så det står härliga till. Robban snickrar på de blivande väggarna och barnen hjälper till så gott de kan.

Wille varvar med att klippa gräset och soffta i hängmattan.



Även Ralle:


Idag fick Robban sköta snickrandet själv och jag planterade om några syrenbuskar och flyttade en ros. Även en rabatt fick en ordentlig rensning. 

Wille fixade även kvällsmaten idag. Svårtuggat men gott;)



Påhittiga barn

Jag och Robban har lyckats få två så otroligt fina barn, snälla, omtänksamma, busiga och helt galna är dom. 
Alla dessa idéer och påhitt som de kommer på varje dag är både roligt och påfrestande, som idag.
Jag skulle plantera en ros jag köpt. 
Grävde upp hålet och fyllde med vatten-barnen grävde med grävmaskinen och allt blev jordigt. Okej det gör inget. Sen planterade jag rosen och gick och hämtade en till kanna vatten. Under tiden är rosen i stort sett uppgrävd och jorden ligger lite var stans i olika högar.
Jaja i med mer jord och rätta till rosen. 
Hjälper Robban att flytta lite brädor för att sen vattna rosen. Då är allt vatten utfällt ur kannan och fylld med grus i stället.. Dessa små juveler.

Annars har dagen sprungit på. Karina kom med nybakta bullar och Robban har reglat igen ett fönster. 
Kvällen erbjöd en skön cykeltur.





Dåligt humör

I morse vaknade Wille med ett extremt dålig humör. Ingenting va bra och allt vi gjorde va tråkigt. Men det vände när mamma och pappa kom på ett spontanbesök. Oj så glad han blev.
 
Efter vilan så va det Ralles tur istället. Han är inte riktigt i form nu och det märks på humöret. Mediciner spelar in en stor roll också. Våran lille kämpe:(

Men det gick lite lättare sen när kusinerna kom på ett litet minikalas, eftersom de är bortresta nästa vecka. Alla va fullt friska och vi va faktiskt inne idag. 



Efter kalaset och maten så fick vi nog av gnället och tog en cykeltur. Lagom cykel temperatur va det idag. 
Nu hoppas vi på att det är två mysiga och glada barn som vaknar upp i morgon. Mins små monster:)

River panel

Egentligen skulle denna dag gå åt att förbereda till Wille och Rasmus kalas vi skulle ha i morgon men vädergudarna har bestämt regn. Så vi fick helt enkelt flytta kalaset en vecka istället.
Så vi tog fram kofoten och började riva panel istället. Många timmar senare med stopp för mat, bils, leka med barnen, fika så va vi äntligen klara..
Vad är en dag att riva panel när man kan bada och leka i sanden. 
Men det går ingen nöd på pojkarna, de är jättenöjda med att få hjälps till och självklart åka traktor.







En dag i bilder. Livet är underbart ihop med mina fina killar. 
Nu är pergonlan klar, så nu ska bara rosorna ta fart och klättrar upp i den.



Älskar sommaren.

Hur underbart är det inte nu egentligen. Hela familjen är ledig, soliga dagar och varma kvällar och massa kvalitetstid tillsammans med nära och kära.


Dagens skörd av hallon. Jag behöver en större frys snart!!!


Räkfrossa och massa fix

Som alla husägare vet så finns det alltid saker att göra. Fast binär väldigt bra på att öka på sakerna också. Men nu är allt trimmat, klippt och snyggt till kalaset på söndag. Pergolan är strax klar, några läkter att skruva dit bara. 
Nu är det fullt ös i hallonlandet och på vinbären, så flera liter blir det om dagen nu. Mums!
Idag har vi även träffat Olle och Axel med familj. Barnen hade det riktigt roligt ihop och busade runt.




Igår åkte jag, Carro och Anna och åt rökfrosss på pinchos i Skövde. Eftersom vi alla älskar räkor så passade det oss perfekt. Kvällen kunde inte bli mer lyckad. Fina vänner och god mat.




Familjedag

Syrran och kompani är hemma hemma hos mamma och pappa i några dagar så självklart måste man träffas. 
I förmiddags kom hela gänget hit och göttade sig. Mamma hade bakat bullar på morgonen som hon bjöd på. Vilken lyx!
Barnen lekte runt, badade, åt hallon, grävde i sandlådan och körde fyrhjuling.

När barnen vilade passade jag på att måla lite trädgårdsmöbler och skruva ihop med Robban på pergolan.
Sen for vi hem till mamma och pappa för lite grill. Ojoj så gott det va, grillmästaren pappa levererade!



Kvällen avslutades med god fruktsallad och två lyckliga pojkar som fått leka med kusinerna. Fast Elliot hade inte lika mycket spring i benen som de andra huliganerna. 

Bästa av allt är ens familj!

Svettpöl

Idag har jag gått runt som en levande svettpöl, Kvavt och klibbigt. 
På morgonen blev det en vända till MAXI för att återligen fylla på kylskåpet. Fattar inte hur allt kan ta slut så fort?;)

På fm fick vi ta vårt ansvar och fylla igen hålorna på grusvägen. Robban och Ralle körde traktorn och jag och Wille fyllde igen hålorna med grus. 
Ett tråkigt måste men skönt när det är gjort. Ett steg närmre det man vill göra helt enkelt. 

På em, mellan regnskurarna så va vi ute och greja. Avslutade med en skön men svettig cykeltur. 
Wille har visst lånat min telefon! 

En fartfylld sommar dag.

Idag hade vi "planerat" en lugn första semesterdag, bara mysa runt och ha det gott i värmen. 
Men både jag och Robban körde fullt ös istället. Vi klippte alla 4 häckarna, såga ner några döda grenar, målade om och förbättrade färgen på trädgårdsmöblerna, åt glass ihop med Erik, badade i poolen och barnen körde fyrhjuling för fullt. 
Avslutade kvällen med grill och sen bad. När väl barnen somnat tog vi också ett glas vin. 



Så det blev ingen "lugn" första semesterdag för Robban. Men va roligt det är att greja. Snyggt och fint blir det med.

Vilken härlig dag.

Idag är en sån dag som går perfekt dagen igenom. 
Glada och mysiga barn, härligt väder, Fredagsmys, sovmorgon och Robban går på semester. 

Våran stackars sotare fick säkert en chock i morse eftersom han kom lite förtidigt så mötes han av en halvnaken Marie och två barn. Stackarn fick nog menn för livet..

Sen har vi bara varit ute i det fina vädret och haft det så bra vi bara kan.




När barnen väl somnar så ska jag och Robban fira in hans semester med vin och lite skaldjur. 

Lev i nuet

Idag när jag och Sandra gick en promenad i stan så pratade vi om livet osv. Livet är inte så förutsägbarhet hela tiden och varför går man runt och väntar på något, varför njuter man inte varje dag eller tar vara på det man har?? Vänta tills i morgon för att berätta att man uppskattar en vän, skicka ett sms direkt, umgås inte med folk som bara tar energi, njut av god mat och träning, ta vara på din familj för en dag kanske den inte finns längre. Det kanske är lätt att säga men jag ska verkligen bli bättre på att ta vara på det dom betyder något för mig!!!!
Sandra, du är en underbar vän:)

Idag har jag städat men inte pojkarna!




Nu vill vi ha bättre väder så barnen kan komma ut och göra av med all energi.

Mormor och morfarmys

Dagarna springer iväg. Barnen härjar för fullt dagarna i ända. Jag är helt slutkörd på kvällen. Denna trots som båda barnen kör med tar på krafterna. Nu går vi in! -barnen sticker iväg åt vart sitt håll, gömmer sig och skriker som grisar när man bär in dem. Måste ha lås på varje skåp och lådor, annars är allt utdraget eller uppätet.
Fantasin är inga problem hos dem.

Wille kör traktor i saltet som han hämtar i skåpet medan jag bytte om på Rasmus..

På en åkte vi till mamma och pappa för lite lek. Där går barnen som på skattjakt på alla saker de har. Tur mamma har anpassat sig efter dessa huliganer och ställt bort de finaste sakerna eller ställt allt lite högre upp.
Vi åt god mat och gick även ut i växthuset och åt nyskördad gurka.



Livet ihop med dessa pojkar 24 timmar om dygnet är Guds gåva men också fruktansvärt påfrestande ibland. Att hela tiden va hemma och va delvis isolerade tar på krafterna. Både fysiskt och psykiskt. Sen tar Rasmus sjukdom en stor plats. Att undermedvetet gå runt och va nervös hela tiden, kommer han klara sig, kommer nästa förkylning ta kol på honom. Ovissheten är värst!!



RSS 2.0