Pengar växer inte på träd men det gör grenar

Ojoj idag har sekatören fått jobba. Trots ett jobbigt illamående som inte ger sig, 2,5 vecka med konstant spykänsla. Precis som man är gravid men det är jag INTE!! Jaja det ger väl sig. Blir ju inte bättre för att ligga och gnälla i soffan direkt. 
Barnen har varit på bra humör, lekt ute både fm och em. Härlig att våren äntligen är på väg, tidigt med lika välkommet. 
Tyvärr blev det ingen plankstek ikväll, matlusten var inte i topp:(

En bild på brorsan och hans kompisar som lever loppan i Australien. Gissar att de trivs i värmen!! Lite avvis!

Torsdag

Dagen till ära har tillbringas ute nästan hela dagen. 
Pojkarna har varit med och lekt för fullt. Jag han kämpat vidare med min trädklippning.
Wille är en riktig hjälpreda, hjälper gärna till!

Rasmus är inte lika hjälpsam, här sitter han och vilar på en sten.

Robban mår fortfarande kass och har stannat inne i värmen. Hoppas han mår bättre i morgon, då vi tänkt pröva på att göra plankstek.

Robbans tur att bli sjuk

Jaha nu när äntligen Wille är fri från sin hosta och rinnande näsa så blir Robban febrig och får halsont. Stackarn Ralle ligger på febergränsen nästan hela tiden. Men rätt pigg och glad ändå. Så nu hoppas vi att han klarar sig ifrån robbans skit!!
Robban va hemma från jobbet idag och det va nog tur det. För kl 9:40 väckte jag han i morse och han hade nog gärna sovit en stund till. Men risk för att hans ägg och smörgåsar skulle försvinna så fick han allt gå upp. Medan Robban stannade inne så var jag och barnen ute och lekte på fm. 


 
Efter Rasmus vaknat och vi ätit mellanmål så fick jag dispans från sjuklingen och åkte till gymmet med Sandra. 
Sen hem och duscha och bada killarna, dock inte Robban;)



Vår i luften.

Vilken härlig morgon det va att vakna till idag. Solen lös in igenom fönstret och fåglarna kvittrade. Så efter frukost och diverse ordnande så kom vi äntligen ut. Katten underhåll Ralle en bra stund och Wille gick stolt omkring med sin springcykel. Jag passade på att klippa i mina träd. Blev en hel del motion upp och ner för stegen för att ha koll på barnen. 

På kvällen lyxade vi till det med ett resturangbesök på gondolino. Hade nämligen ett presentkort som gick ut nu. Var sin plankstek tog jag och Robban,  så himla gott! Barnen härjade runt hos farmor och Ingvar. 

Dagen har gått i 120km/h

En lång sovmorgon fick vi idag, ända till 8:45. Väldigt skönt. 
Efter en god frukost gick vi ut och fortsatte med att fylla igen alla hålor på grusvägen. 

Snabbt in och laga mat för att sedan lämna pojkarna hemma för ett löne/utvecklingsamtal med chefen. Väl inne i stan passage jag på att fixa ett ärende på Apoteket, framkalla kort, och kappahl, köpa en ny grensax och en egen liten skottkärra till Ralle.
Så hem och kasta på sig vardagskläderna och gå ut och klippa äppleträden. Nu är 1 av 9 st klara. 






Kanonhelg

Snart börjar Robban och pappa få ordning på all el till lamporna som sitter på traktorhytten. Wille är minst lika spänd att få provåka den som Robban är. Så lördagfm roade jag och barnen oss själva. Efter vilan och när Robban kommit hem så for vi in till Karina och Ingvar för lite käk. 
När sen det var dags för hemfärd så åkte jag vidare på förfest hos Jenny för sedan gå vidare till olearys. Fullt med folk och riktigt trevligt. 
Trots att jag var nykter och i säng vid 03:30 så var jag ganska trött i morse. Men jag och grabbarna drog vårt strå i stacken och fyllde igen hålorna på grusvägen på fm.


Jag och Wille körde hårt medan Robban och Ralle styrde traktorn. Wille var till god hjälp;)
Medan 2 st trötta barn låg och vilade så halvsov vi igenom hockeyfinalen.
Sen åkte vi till mamma och pappa på söndagsmiddag! Pappa hade kockat ihop en riktigt god biffstroganof. Mummmms!

Trots att vi inte kan leva ett "vanligt" liv som de flesta andra barnfamiljer kan så är vi extremt lyckligt lottade. De har så underbara människor runt om kring som ger så mycket kärlek till dem. De skulle ex inte träffa sin mormor och morfar lika mycket om jag jobbat och de gått på dagis. Tillbringa så många timmar ihop med mig, sin mamma. Jag hoppas verkligen att i allt elände så kommer de gå starkare ur detta än vad de annars hade gjort! 
För just nu kör vi mer eller mindre barnförbud, massa handsprit och ingen affärshandling med barnen. 



Först fredagsfys sen Fredagsmys

Idag tog mamma en promenad med pojkarna medan jag var inne på maxi och handlade. Hon tyckte nog även att de behövde se lite annat än landet. 


Sen snabbt hem för mat och lägga barnen innan Karina och Ingvar kom och va barnvakt en stund medan jag och Sandra tränade. 

Till kvällsmat åt vi goda räksmörgåsar och hade en skön fredagkväll.  Ralle somnade väl efter 1h20min så kl 21:50 började våran egentid;) eller ja tystnaden infann sig då. 

Allting är vit, vit, vit IGEN.

Jaha snö igen. Jaja helst hade jag velat ha sol och barmark men man får göra det bästa av situationen och ta på vantar och gå ut och leka i snön. 
Jag byggde en fin kaninsnögubbe och visade stolt upp den för barnen. Wille sa: nej kanin fin. Jahapp nån skulptör blir jag nog inte enligt den bedömningen;)



Sen på kvällen for jag iväg och körde ett hårt pass på gymet med Sandra. Bästa känslan är efteråt! 

Slödag

Det är inte ofta som vi kör på en slödag. Vilken innebär mys i soffan en längre tid. Men en febrig kille och trött Wille gjorde dagen lugn och slö. Inte jättekul men behövligt för en lite halv krasslig mamma. 2 timmar skrapade vi ihop iallefall. Fast Rasmus tröttnade och lekte vidare själv.




Wille borde få medalj för varje dag han umgås med Rasmus. För han är 10 gånger hetsigare, vildare och slagskämpe än vad han är. Ändå visar han gärna och hjälper honom. Rasmus springer för övrigt runt som en speedad kanin här hemma. Tyvärr är det en biverkning av hans mediciner. Inland hade det varit skönt om det var åt andra hållet;) 
Idag ringde läkaren om de sista av provsvaren från Gbg. Inte lätt att höra vad han sa då barnen levde rövare samtidigt.

Tisdag

Vårkänslorna for virvelvarv i kroppen igår, men idag blev det vit på backen igen. Men men vad gör det, det kommer en vår tillslut med. Det är ju ändå bara mitten av februari än. 
Energin fanns och den gjordes åt på gymmet idag. Men väl på plats var den som bortblåst:( Sandra och Mikaela stod för energin istället. Nya tag!
Mysiga och nyvakna barn

Sol underbara sol.

Vilken härlig dag vi haft. 
Först på fm kom arkitekten och gick igenom lite planering av utbygget. Det ska bli himla kul att se ritningarna sen. Snordyrt men tyvärr ett måste. Visst Robban skulle väl fixa det utan större problem, men det många olika vinklar, etiskt anpassat och takstolar som gör att krångligare. Vi är ändå nöjda att vi köper den hjälpen. 

Sen efter maten åkte Wille och Robban och hämtade hem armeringsnäten vi beställt. Sen tog vi en fika och gick ut. 
Ojoj vilken energi solen gav. Som jag längtar!! Jag började klippa ett av alla äppleträd, blev inte klar men ändå. Barnen sprang runt och va nöjda. Mest Rasmus gissar jag eftersom har och snön inte är bästa vänner. 
Sen for jag in och handlade. 
Kvällen avslutades med 2 st sjövilda pojkar som härjade runt och va på extremt bushumör. Hur trött man än blir på sina barn så finns det inget bättre. 

En gammal men fortfarande lika underbar!

Söndagsåkarna i skår

Efter en skön sovmorgon efter många springturer till våra pojkar inatt, så kände man sig som människa igen. God frukost och gott kaffe satt inte heller fel.
Under tiden kom 2 st söndagsåkare förbi i köket på eras bilar.



Mina 3 gubbar, i morgonrock.

Sen for vi upp och hämtade frigolit som vi beställt till utbygget. 

På em åkte jag och mamma och köpte 2st tripp trapp stolar som mamma och pappa skulle ha hemma hos dem. 


Alla hjärtansdag och en skön lördag

Igår så blev vi bortskämda ordentligt, först kom svärmor och hälsade på. Barnen fick en liten present var. Sen fick  vi ett fint kort av gammelfarmor Elvira som värmde gott i hjärtat. Senare kom ett blomsterbud med underbart vackra tulpaner från Robban. 

På kvällen mötte vi upp Sami och Anna på mössebergs kurort för en 4-rätters middag. Maten var mer än väl godkänd, supergott!  Sällskapet var minst lika bra:) mormor och moffa stod för barnvakten, så Wille och Ralle va supernöjda. Dock lite besvikna när de inte var kvar på morgonen när de vaknade. 

Detta året va en stor skillnad från förra, då vi ännu en gång låg på sjukhuset. Kan ju säga att jag föredrar denna alla hjärtansdag framför förra året på sjukhuset. 


Idag så har vi haft en skön lördag. Trots förkylningar och (feber igen för Ralle) så har de varit på bra humör.
Lite små ärenden hit och dit men ändå väldigt bra dag:)



Efter regn kommer solsken, men när??

Igår var våran lille kämpe redan 20 månader. På gott och ont är det skönt att tiden springer iväg. Vi längtar så efter våren, friskare tider och mer utelek. Vädret nu är inte mycket att hurra över, så dagens utelek blev innelek istället pga regnet. 
Även jag och Robban hade 6 1/2 årsdag igår. 
(Första kortet ihop)

Dagen har sprungit fram fort. Nu hoppas jag att barnen blir friska snabbt så humöret blir bättre och självklart piggare. 

Detta året har verkligen börjat riktigt kämpigt för några av våra vänners barn och såklart också för Rasmus. Nu hoppas jag att allt det onda vänder och de mår bra. 


Sjukhuset och nya blommor.

Trött som en gnu sitter jag äntligen i soffan ihop med mina pojkar. Eller Ralle härjar runt som vanligt, han har väldigt stora myror i baken..
Idag så har jag och Rasmus varit på sjukhuset och träffat våran läkare. Febern var borta idag så vi behövde inte ta några x-tra prover för det. Annars lite prat och "kontroller". Sen på hemvägen svängde vi förbi bl.a. Plantagen för lite inköp av nya blommor. Tänk vad det kan piffa upp och jag tycker att det är lite vardagslyx med tex vackra tulpaner på bordet. 
Som tur va så var syrran i stan för att träffa sina vänner. Wille fick äran att leka med dem, under tiden vi var på KSS. 
Tusen tack bästa fadder, säger Wille!!


Välling är gott!!


Älskar positiva förändringar

Idag har det hänt mycket både här hemma och i mitt hår, dock bara i positiv bemärkelse. 
Först på fm så blev i och för sig träningen inställd och arkitekten va sjuk men vi gick ut och sådde jordgubbsfrön.  Vi ska nämligen testa nått nytt, klättrande jordgubbar. Hoppas det lyckas. 

Sen åkte jag till Micaela för att fixa i ordning mitt "missfärgade" hår. Blev inte nöjd när jag var hos en annan frissa för några veckor sedan. Men Micaela gjorde ett toppen jobb som alltid. Charlie sov igenom hela färgningen men var sen med och fikade efteråt, som tur va! Sötast i hela skara är han allt. 


Sen hem och fixa lite smått och gott. Köp lite smågrejer som fattas och det blev kanonbra. 
I morgon väntar KSS för Rasmus. Han har haft feber till och från i 3v trots antibiotikakuren så efter telefon samtalet med läkaren i morse så fick vi en tid. Lite prover ska tas osv. 


Biomys

Idag på fm va vi inte en sväng och kolla på Coop bygg, eftersom de ska stänga ner. Vi köpte lite smått och gott.  
Efter vilan åkte vi till mamma och pappa för att senare åka i väg själva för att se på bio. Hundraårigen som gick ut genom fönstret och försvann. Riktigt rolig och händelserik. 
Barnen levde loppan och det roligt som vanligt. 



Traktormeck.

Stel som en pinne vaknade jag efter 2 timmar i Willes säng i natt. Han vaknade på natten och kunde inte somna om, dumma förkylning. För att han inte skulle väcka Ralle och Robban av allt hostande så kröp jag smidigt ner i hans säng. Helt ok fast lite kort. Mysigt va det en stund innan kroppen domna bort och jag somna. 
På morgonen hade redan Robban åkt till mina föräldrar för att greja klart med traktorn. ( ska sätta på en hytt). Vi for dit vi med när vi väl kom i ordning. För att sen åka hem och vila middag. Jag och Wille grejade med leklera medan Ralle sov. 
Kvällens plus stod Robban för. Han fixade kvällsmaten och jag kunde bara sätta mig vid ett framdukat bord. Sånt gillas! 




Vi har ljud på tv:n:)

I säkert 6 månaders tid har vi haft jättelåg ljudnivå på tv:n. Då våra söta barn förstört boxerdosan. Max på tv:n och lågt på boxen har inneburit knappt något ljud alls. Texttv:n har då inte heller funkat. Hmm varför inte köpa en ny dosa?? Ja, nu i efterhand varför gjorde vi inte de?? Snålhet? Nä mer hopp om att fiber snart skulle bli inkopplad och kanske lite lathet ;). Men idag hämtade Robban den nya boxern och kopplade in den.. Wow nu är vi väldigt nöjda över att slippa gissa vad de säger på tv:n!! 

Annars har dagen gått fort. Bakade sega hallonsnittar till fikat idag. Roligt och uppskattat. 

Ibland är bröderna bus världens bästa vänner, ibland bråkar de om allt. Men idag så hade de lagt ner stridsyxorna för några minuter. Wille visar och berättar vad han ser. Det värmer i hjärtat de!



Ibland så...

Idag va vi tvungna att åka in och handla.  Vi har nämligen en STOR skåpsråtta som länsar skåpen fortare än jag tänkt. 
Innan vi for iväg så bad jag en bön om att barnen skulle sköta sig hyfsat. För trots och en egen vilja kan även bli lite jobbigt för mitt tålamod och det är ändå väl prövat!!!
Phu det började inte bra.....
Men som en blixt från klar himmel så skötte sig Rasmus och Wille sig kanon. Wille fick en egen vagn och följde mig som en svans. 
Stolt och mycket nöjd åkte jag därifrån med ett glatt humör:)

Kvällen bjöd på cowboysoppa, ett kanonpass på gymmet ihop med Sandra och mysiga barn.

Bilder från dagarna 2









Tisdags bus

Dagen har sprungit iväg som vanligt.
Bad och fix på fm. Lite väl gnälliga barn idag men gissar på en trött Wille och Ralle har fått feber IGEN och satrationen är låg. Så det är väl inte konstigt. 

Målarmästarna.

Jaja, har man ingen häst så tar man städmoppen. Jiha


En KANONdag på barnens hus!!

Vilken dag jag och Wille har haft det idag. Vi mötte upp Anna, Neo och Leon för att sen åka till barnens hus i Tidaholm. En gammal skola med 3 olika våningar fullt men rum. Varje rum hade ett tema. Bilar, piratskepp, skola, målarrum osv...
Barnen lekte i 4,5h med lite paus för fika och mat. Jättetrötta och nöjda åkte vi därifrån. 







Idag fick vi även provsvaren från Gbg. Det va med blandade känslor. 
Det är den sjukdomen som vi trott innan. Våran läkare hade även trott på en 100% dödlig sjukdom men den var det inte. Detta hade han inte berättat för oss innan, som tur var!
Rasmus diagnos är inte heller den bästa men mycket bättre än den andra, vilket är otroligt skönt. Nu får vi kämpa vidare men en "frisk" vår för Rasmus. 
Så håll tummar och tår för lille Rasmus att han blir frisk, helst i morgon;) dock kan det ta flera år men hoppet är ju det sista som lämnar människan. 

Härlig fm på badet.

På fm for vi in till stan för ett besök på badhuset ihop med syrran, Niklas och oliver. Rasmus fick stanna kvar hos mormor och moffa för lite egentid där. Wille som varit lite "försiktig" när det gäller vatten visade en lite mer vågad sida idag. Vi hade verkligen en rolig fm ihop. Kul att ge Wille lite extra uppmärksamhet och engagemang. 
Trötta och möra så åkte vi hem för vila. Rasmus somna som en stock och vi låg och småsov i soffan med barnen i bullerbyn på tv:n. 

Det tar på krafterna att umgås med kusinen Wille. Oliver somnade i bilen och fortsätte att sova på golvet i badhuset. 

Sen på kvällen bakade vi bröd och bjöd ut Ingvar på lite kvällsmat eftersom Karina jobbade. Barnen var självklart nöjda över besöket. 
En kille som precis somnat efter 1 1/2 timmes läggning. Träsmak i baken, o ja!!  
Grimman sätts alltid på när han somnat, annars åker den av lika fort som den kom på. Brukar ju hända x-antal gånger på natten med. Phu. 
Tänk att barn ser så fridfulla ut när de sover.



Händelserika dagar.

Kämpiga nätter och jobbiga dagar för stackars Rasmus men humöret har varit bra ändå. 6:e dagen med feber men idag va det iallefall under 38grader så nu börjar antibiotikan äntligen verka. 
Syresättningen har varit väldigt låg 87%, många månader sen han låg så lågt.
Igår hade vi en trevlig kväll med fullt ös. Syrran med familj, mamma och pappa var hitbjudna på kvällsmat. Jag och syrran fixade ihop en 3-rätters middag. 



Idag körde vi på det årliga pulkaracet. Syrran med familj, mamma, pappa och mina kusiner och deras föräldrar va också med. Vädret var på våran sida. 
Vi hade traktorn som lift uppför backen, perfekt för den lata;)
Pulkorna yrde ner för backen. Sen grillade vi korv. Tänk att korv smakar så gott efter några åk med pulkan. 






Kvällens utgång (Danny) blev inställt då Sandra blivit sjuk. Stackare!
Istället blev det en riktig myskväll ihop med mina pojkar. 


RSS 2.0