Efterlängtat besök.

Natten va lugn inga större problem. Sovmorgon till 8:00 då personalen kom
in och hade sin rutinkontroll (var 3:e timme). Morgonen gick fort och en lungröntgen gjordes. Sänkning av morfinet också.
Sen kom syrran med familj och mamma, pappa och våran efterlängtade Wille. Han sken upp som en sol och ropa mamma. Åhh vad jag har saknat honom och tårarna kom. 
Vi lekte lite i lekrummet och pratade. Efter en stund var det dags för mat till Ralle. De andra åkte till syrran för käk. Wille stannade sen kvar för några nätter i gråbo. Tur jag och Robban har såna fantastiska familjer som alltid ställer upp och bryr sig så. (Tack mamma och pappa för dessa dagar med Wille. Vad vore jag utan er?)


Dagen har gått bra annars. Lite jobbigt för oss och Ralle med alla slangar som hela tiden är i vägen, speciellt när man kan stå upp igen. 


Sen vill jag tacka alla fina människor som skickar sms, ringer och skriver fina ord till oss. Ni ger oss energi och styrka i det vi går igenom. Ännu en gång tusen tack. 

Vindarna vänder:)

Natten va lite orolig, apparater som är kopplade till medicinerna larmade, pulsen låg jättelågt så det blev ett himla kontrollerande av läkare och ssk. (Ännu en bieffekt av morfinet). Trots få timmar så va Rasmus lugn och det va skönt.
Dränet skulle dras på fm men det blev inte förrän kl 15:30. Eftersom han skulle sövas igen så fick han inte äta något innan. Så han va hungrig men kämpade på bra ändå. Klart han va hungrig 150ml välling och 1dl gröt på 3dygn är inte mycket. 
Nersövningen gick bra, konstigt nog så börjar man bli van och det kändes okej när han somnade in i min famn.  Ingreppet gick fort och han vaknade lugnt upp efter en stund. (Fick lugnande innan uppvaket).
Sen så åt han gröt och njöt som aldrig förr, nått digestivkex slank ner med god aptit.
Sen satt han själv upp och lekte med duplo och va på bra humör. Just nu har en stor sten släpps från bröstet. Han börjar mer och mer bli sig själv och rutin kontrollerna börjar bli bättre. Lite dålig syresättning på dagen (Inget konstigt), feber, trots antibiotika är väl de sämre bitarna men inget all klaga över. 
(Sovandes på uppvaket)


Nu trappar vi ner på morfinet så det är nog kvar i morgon + katern. Så när det försvinner så blir vi mer rörliga. Har några slangar kvar men de får sitta i tills vi åker hem.


Ett långt kämpande

Jag och Robban sov okej i natt trots att vi lämnat Rasmus i personalens händer på IVA (intensiven). Vi va helt slut igår. 

Rasmus hade sovit lugnt hela natten. Några extra morfininjektioner och lugnande hade han fått utöver den smärtlindringen som han står på. 
Han sov igenom hela fm. Efter ronden och röntgen så fick vi åka ner till kirurgavd. Blev lite tomt eftersom vi har haft minst 2personal runt oss på IVA, uppkopplade så man såg alla värden på skärmar. Kontrollen varje timme osv. 
Tyvärr sänkte de morfindosen innan så efter en stund så fick han en rejäl "smärtchock" och va jätteroligt, arg ledsen. Efter en stunds kämpande, vi fick hålla fast honom medan han skrek i panik. Fick han lugnande och extra morfin. Han somna gott men 2 timmar senare var smärtan tillbaka och våran läkare + smärtläkaren kom. De ökade på dosen igen och han somna om. 
Syrran va även här och pussade på Rasmus. Han fick en jättefin tröja en mysig pyjamas. Tyvärr va han väldigt orolig och ledsen under tiden. Men jättekul att hon kom.

På em vaknade han lugnt och fint. Han kunde senare med hjälp av oss sitta upp och äta lite gröt (namnam) sa han ett antal gånger. Utan mat i 2 dygn är inte kul, fast han har glucos inkopplat.
Han satt en stund i mitt knä och myste men tyvärr kom det ännu en smärtchock. Till och med sjuksköterskorna tyckte detta var obehagligt precis som vi. Men då ökade vi på morfinet igen +lugnade som han nu får kontinuerligt och lite andra viktiga mediciner. 
Eftersom han reagerat som han gjort så kom det en och pratade med oss om hans "beteende". Det är så att slangen som sitter in i lungan skaver varje gång han rör sig och det gör extremt ont. Eftersom lungan är punkterad så får han en känsla att han inte kan andas. När han sen får sina attacker så får han panik och mister kontrollen pga den extrema smärtan.  

Det är väldigt mycket text men skriver det viktigaste för att jag själv ska komma ihåg och även Rasmus få vetta hur det gick till i framtiden.


Ännu en tuff dag är snart förbi. Imorgon åker dränet ur. Så en nersövning till men då försvinner den värsta smärtan och några slangar. Envis och stark kille är våran kämpe.
Clowner på besök, väldigt populärt!

Älskade barn.

Igår gjordes alla förberedelser så som nålar, bakteriedödande bad mm. Så kl 8:00 befann vi oss på operation. Narkosen gick ok, lite större mängder än beräknat men somna tillslut in. 5 LÅNGA timmar senare ringde de upp oss till IVA. De hade då redan tagit ut honom ur respirator. 1 port med 3 slangar satt i halsådern. ( för snabb hantering av läkemedel, vätska osv) 1 i handleden ( mäter syresättningen, BLT och puls. KissKaterer va satt, elektroder,  xtra satrationsmätare på foten, dränageslag kopplad till en vakumpump och en för morfinpumpen.

Han fick lugnande vid uppvakningen (snetänder gärna efteråt). Trots att han va väldigt lullig så hade han väldigt ont. Fick flera gånger xtra smärtstillande. Men ändå fick han fram ordet "pappa" när han såg Robban. 
Han sov i stort sett genom hela dagen och kvällen. Sen släppte nog det lugnade och han blev vansinnig. Så efter att personal och vi blev genomsvettiga av allt kämpande så somnade han gott efter 2 st xtra puffar lugnade. Stackarn!!

Tror detta är bland den värsta dagen i mitt liv. Finns inget som gör mig mer sårbar än att se mina barn lida. Man vill vara så stark men det brister lätt för mig i dessa situationen. Jag ska lova mig att aldrig klaga på vakennätter, gnälliga barn eller liknande för bara de är friska! 
För det Rasmus går igenom nu så är ett skrubbsår på knät en skitsak. Förr i tiden så skulle det va betydligt jobbigare än vad det är nu.

Nu ligger han väl omhändertagande hos personalen IVA. Jag och Robban får inte sova där utan vi sover på avdelningen (några timmar iallefall;)  



Inskrivning på DSBS

Dagen startade i ett rasande tempo trots planering och diverse förberedelse så var vi framme i Gbg 9:58. Snacka om  tajming. 
Väl framme så var det allmänt rörigt men vi träffade narkosläkare, barnssk, avd-läkare och kirurgen. 
Vi visste en del om ingreppet men mycket kom som en chock. Han ska ha 1st slang för pumpa ut luften ur lungan (läckage) 3 st slangar ur en halsådra, 1ur handleden (mäter puls, satration blodtryck osv) och sen ryggmärgsbedövning från ryggraden.
Han kommer va ordentligt smärtlindrande eftersom de kommer gå hårt ut mellan revbenen.
Efteråt ska vi ligga på IVA ett tag tills han mår okej pga hans tillstånd och sjukdom.
Just nu känns allt skit, man vill bara ta väskan och dra. Jag skulle utan tvekan ta all smärta och hand sjukdomen tyvärr är livet inte så. 
Mitt älskade barn: varför varför DU???



Wille min stora älskling har det toppen hos mommo och mofa. Bakar lussekatter och badar på Odenbadet. 


Willemys:)

Vågar knappt skriva att vi vakna eller att jag väckte barnen kl 9:30 i morse. Somnar man sent och härjar på natten så blir det så. 
Fm gick åt att packa och mysa med Wille så mycket som möjligt. 

När Robban kom hem for vi till mamma och pappa för att lämna Wille. Vi blev även bjudna på grynkorv. Sååå gott! Wille märkte knappt att vi åkte och det är ju skönt. Men det svider hårt i hjärtat att han inte kommer vara med mig dygnet runt. Men vi vet att han trivs som fisken i vattnet hos mofa och mommo:) och självklart Siri (hunden). 



Loppis och storpackning

Gårdagens agerade jag och mamma loppistanter i herrljunga. Måste nog erkänna att det är riktigt roligt. Affärerna gick rätt bra och det va bra rörelse på folket. Kvällen va lugn, lite handling och Lördagsmys stod på schemat. 


Idag blev det storpackning av allt som ska med på tisdag. 1 hel vecka med nödvändigheter till oss alla. Wille ska vara hos mormor och morfar samt hos moster med familj. Eftersom syrran bor utanför Gbg så får en av oss sova där på nätterna och träffa Wille några dagar. För 1 vecka utan Wille går helt enkelt inte. 
(Mammas stora älskling)



Flygande tomtar

Gårdagen va riktigt lyckat på  Tjolöholms slott. Underbara arbetskamrater, god mat och härlig julstämning.

Så idag sög det i jultarmen så julsakerna åkte fram. Jag är säkert den första i hela Sverige men eftersom vi inte är hemma över advent så tyckte jag att det passade bra idag. Barnen var lyriska över alla tomtar så det bokstavligen flög tomtar ur lådorna. Wille döpte några till "hoppe" och "foppe" 

Eftersom båda barnen är febriga och förkylda så blev den en innedag. 
Antibiotika har inte gett några större resultat. Men Ralle mår okej ändå. Eller klart han inte mår bra men bättre än han ibland kan må när han är förkyld. Stackar blir ju andfådd bara att klättra upp i soffan:( nä nu väntar sängen men först: det bästa på hela kvällen. God-natt-pussen till mina fina pojkar. Finns det något vackrare än när sina barn sover?? 





Dagarna springer iväg..,

Gårdagen sprang iväg som ett jihu. Trots att även jag, Ralle och Wille är förkylda så hade vi en bra dag.

Idag trotsade jag förkylningen och drog till affären för att handla (blöjorna va hel slut). Pojkarna skötte sig som vanligt. Wille är så hjälpsam och nöjd över att få välja råvaror och plocka upp på bandet. Ralle är nöjd  över allt folk simhall kan heja på.
På kvällen åkte jag in med Sandra och träna lite. Inte jätte effektivt från mig då halsen ömmar. Men skönt med lite egentid.

Antibiotikan har inte gett någon effekt än, feber, snorig, väldigt hög puls, andfådd och dålig syresättning. Men i hoppas på en bättring snart. 
I morgon är Robban hemma då jag ska med jobbet till Tjörn (tjolaholm slott) ska bli mycket trevligt. 

Dumma förkylning!!

Natten som gick va tuff för mamma Marie. 11-12 gånger för att trösta, hitta napp, fixa syrgas åt Ralle. Tyvärr så märkte jag på morgonen att han blivit förkyld. Våran läkare Per tyckte att vi skulle köra en antibiotikakur för att hejda förkylningen så att operationen kan bli av. Stackarn!
(En kille som inte kunde sova middag pga snuvan)

På em åkte jag på massage och till mamma och pappa för att hämta medicin som mamma hämtat ut åt mig. Massagen va underbar!
Hemma stog maten på bordet, redig karl jag har:)

Solig och härlig dag!

Vilket fint väder vi vaknade till idag. Härligt! Vi tog en skön promenad på förmiddagen och bara myste runt ute. 



Dagen gick fort men på em åkte vi till mina föräldrar. De har hur mycket leksaker dom helst och barnen är i himmelriket. Något de gillar båda två ( och jag) är duplot. En tågbana, lok, vagnar, brandstation och massa tillbehör till det . Minns själv vad roligt jag och mina syskon hade med det. 


Mysig lördag.

Igår for jag och barnen till stan gör att köpa en overall till Wille inne på kappahl. Till hjälp hade jag mamma som offrade sin lunch för oss. De hade nämligen 30% på hela klotet, perfekt tyckte jag. Vi kom ut med 3st nya mössor, 1par vantar och en kaxs overall. Mycket nöjda:)

På kvällen blev det goda räkmackor som hela familjen mumsade på. 

Idag så fick min bil en ordentlig rengöring inne i bilen. Det behövdes för fy va fort den blir smutsig. Barnen tvättar sin bobyCar och fyrhjuling, rediga pojkar. 
På kvällen kom Karina (farmor) och Ingvar på besök. De hade med sig thaimat som vi åt med god aptit. De åker nämligen till Thailand imorgon. Gissar att de får en skön resa. 

Tyvärr har Robban blivit förkyld och febrig så vi ber till gudarna att inte Rasmus blir smittad. Det vore en mindre katastrof nu när han ska opereras. 
Får just nu mår han okej, syresättningen ligger okej och inga stora mängder syrgas behövs. Mycket beror ju på att vi har varit jättenoga med att inte träffa andra barn (dagisbarn). Tråkigt men nödvändigt!




Busungar!!

Idag stog det städning på menyn. Konstigt nog hinner inte dammråttorna komma fram eftersom det de stora "råttorna" hinner skita ner innan. Mat, smulor, jord, löv och allt annat de hittar finns det på golvet vid dammsugning. Fast 2minuter senare så finns det smuts på golvet igen. Dum som jag va så dammsög jag innan lunch, ingen bra idé för etter lunch va det ett helt risfält på golvet. På em bakade vi hallongrottor. Gissa var hälften av allt mjöl hamna. Inte i bunken iallefall. Men självklart är det värt de när pojkarna hjälper till. 
Wille gav tummen upp för kakorna.
Eftersom min mormor var en gudinna på kakor så tänkte jag nu överta hennes roll. Hoppas hon ser ner från himlen med en stolthet i blicken.

(Wille lånar mormors glasögon och läser recept)

Nya rackartyg kommer varje dag, just nu är det att ösa allt på golvet soffkuddar, soffdynor, böcker, leksaker, blommor, precis allt!! Men men det är bara att se glad ut och plocka i ordning allt IGEN!! Haha dessa barn!

Onsdag mitt i veckan!

Redan mitten av veckan??!! Om 2v så är Ralle nyopererad och inte i toppform. Kan inget annat än säga att det känns riktigt riktigt jobbigt. Men men:(

Idag fick det bli ett besök i mataffären då det började eka tomt. Det låter hemskt men det är nog en av veckans höjdpunkt. Komma ut från huset och se lite folk;)

På em bytte jag och Robban av varandra. Jag skulle nämligen in till gymmet och träna ihop med Sandra. Perfekt, förena nöje med nytta. Nackdelen är att vi inte hinner prata så mycket. Något vi annars är väldigt bra på!! 
Sen hem och ta hand om vilddjuren!




3år som förlovade.

Tänk va tiden går.... För 3år sedan var jag och Robban i Thailand och förlovade oss. Då hade jag även Wille i magen fast det visste vi inte (det va inte maten som gjorde mig illamående ;). )

Dagen i ära blev inte så romantisk. Robban va tvungen att gå på möte ang vatten och avlopp som grävs här hos oss. Men lite god tacopaj blev det ändå! Fick även en massage av hjärtat. (Han kan när han vill)  

Vi har annars haft en lugn dag. Veckans bak blev iallefall idag, kladdmuffins i all enkelhet. En perfekt aktivitet, barnen får va delaktiga och de blir så stolta att de hjälpt till. Kul. Fast bäst är nog resultatet och smeten...





Ändrade planer.

Idag hade jag och Wille lite behövlig egentid. Vi for till Helena, Elias och Gabriel men en liten miss så hade det blivit fel i planeringen och de va inte hemma. Vi for då till öppna förskolan för lek istället. 
Ralle och Robban fixade hålorna på grusvägen med hjälp av traktorn. Gissar att de hade det bra de med!

På em åt vi mellanmål och jag fick ett fint pärlarmband av Wille.
Bad om middag stog också på schemat.





Fars dag!

Har idag fått ett ännu ett tillfälle att fira fars dag och det är jag tacksam för. För min pappa är ju faktiskt en av anledningen till att jag lever. 

Sen har ju mina barn fått en fantastiskt fin pappa. Vet att han skulle göra allt för våra barn och aldrig svika dom.  Svårslagen!!! Wille och Rasmus grattade  honom med hand favoritchoklad, tråkig trisslott och en biokväll. Fast biokvällen va bara för oss vuxna:)

Idag blev det de sista rycket i trädgården, alla leksaker in, gungor och täcka över sandlådan.
Gjorde även pizzabullar till middag. Mycket gott!
Robbans jobbarkompis kom även förbi med hans monster till fyrhjuling. Robban blev frälst och önskar att tomten är snäll i år. 

På em åkte vi för att fira pappa. Vi åt goda räksmörgåsar och hade en trevlig  kväll. Barnen älskar att vara där och va mycket nöjda.



Lördag i all enkelhet.

Idag gick det undan på morgonen. Vi skulle va klara för åka till stan vid tiotiden. Då skulle alla va ombyta, frukost intagen, mediciner tagna, jeepen skulle fräschas till inför försäljning. Först fixa vi Apoteket (stamkunder). Det är vi som gör att Apoteket går runt;) 
Sen köpte vi en farsdag present till min pappa. Sen åkte Robban för att möta upp en köpare till jeepen på station. Jag och barnen åkte hem. 

Em blev lugn, lekte med barnen och jag såg faktiskt färdigt på en film. Wow...
Blev även lite brödbak. 

Idag skjutsade mamma och pappa ner Erik till Landvetter. Så kl 17:05 gick planet mot Australien. 



Veckans bästa dag.

Jag tror allt fredag är veckans bästa dag. Snart helg, Robban är ledig, lite Fredagsmys.

Idag blev det lite handling inför kvällens middag. Pojkarna hälsade ljudligt på allt och alla, flera gånger!!!

Sen när barnen vilade fixade jag i ordning en vitchokladpannacotta. Förberedde även pulled pork som skulle serveras med pitabröd, grönsaker och olika såser. 

När mamma, pappa och Erik kom så mumsade vi i oss maten. Smakade väldigt bra, precis som efterrätten. 


Blev även ett kramkalas eftersom Erik åker till Australien i morgon. Blev några tårar fällda för min del. Hoppas han får en fantastisk resa nu! 



Äntligen fredag i morgon.

Har inte mycket att säga idag mer än att det är skönt att det är fredag i morgon!!!
Tänkte testa pulled pork då.  Spännande.

Olearys och djurparken

Gårdagen sprang iväg i ett himla fort tempo. Men kvällen avrundades med bästa Anna, Micaela och Carro på olearys. Vi käka gott och pratade bort många timmar. Hade nog kunnat sitta några timmar till med stället stängde och vi fick åka hem. Det va även första gången vi träffades utan barn. Tänk vad tiden går. 




Idag så kom brorsan och hälsa på. Vi åkte upp till djurparken. Vi blev inte långvariga då vädret inte va på våran sida. Hem och gjorde en omelett. Barnen somnade fint och jag fick äntligen läsa tidningen ifred. 

Idag kom även tid för operationen. Så om 3v är det dags. 


Toppen måndag.

Åhh va skönt det va när Robban va hemma idag.
Tänk va mycket smidigare allt går när man är två:)
Vi for in till Apoteket för att tömma deras lager. Vissa saker fanns inte så tillbaka om några dagar. Efter 25min framme vid  disken va vi äntligen klara. Sen gjorde vi lite fler ärenden. 
Hem och käka, träna lite och snabbt iväg till götene. Mamma och Erik hämtade mig så åkte vi till mammas kusin Ulf och hennes moster Ruth. Mina pojkar var hemma. Vi for vidare till Mariestad för lite gott fika på ett fint ställe. 
Hem och lite småfix innan pojkarna skulle sova. Då kom en fiberkille och skulle koppla in dosa nr 2 i väggen. Kl 20:30!!!! Jaha 1 timme senare var han klar och pojkarna var trötta. Vi föräldrar med;)



Skön söndag

I morse drog Robban och grannen Jimmy iväg och satte snöpinnar längst våran väg. Jag och barnen pysslade på fm.
På em åkte vi till mina föräldrar och fikade, fixade papper och åt god mat (rökt rådjur och potatisgratäng.) En skön och lugn söndag.



Alla helgons dag

Vakna med ett bättre humör trots en lite kämpig natt. Robban hade redan åkt till min pappa för att monterar in en dörr i deras hönshus. Jag och pojkarna grejade inne och de samarbetade som aldrig förr. Gav varandra saker och tackade så vänligt. (Värmer i mammahjärtat att se sånt)
Robban kom hem vid lunch och sen gick vi och vila, Robban gick ut och förberedde inför morgondagens  snökäppssättning. 
Sen gick vi ut, jag och Ralle klippte löv med gräsklipparn och Robban och Wille kratta. Perfekt gödsling. 


Efter kvällsmat bakade vi sega cookies och oj va goda de blev. Tänkte bjuda i de till söndagsfikat i morgon hos mina föräldrar, om inte Robban käkat upp alla i natt. 


Vi tände även ett ljus för alla våra nära och kära som inte finns längre. 
Blir en sväng i morgon och hälsa på dem. (Halloweenpumpan fick också va med på ett hörn) 


Sämsta fredagen på lääänge!

Kommer ett litet klagande nu...
Natten va kass, flera uppvaknandet, sensorn till satrationsmätaren krångla, Ralle drog ut grimman 5 gånger, + 1 1/2 timmes ordnade med Ralle. 
Sen va barnen på superkasst humör, stod och drog och skrek på mig när jag fixa frukosten. Sen matvägrar dom. 
Snabbt iväg för att hinna handla lite och fixa med alla intyg, f-kassan och kopiera. (Gör det hos mamma då vi inte har någon dator). Stress och trotsiga barn. Fuska och köpte en chessburgare till barnen. Jag köpte ingen, vilket resulterade i blodsockrerfall. 
Hem för medicinering. Sen blev det en annan incident som jag behövde ringa vårdcentralen om, hittade inte mobilen. 
Barnen va uppe på övertid och levde rövare ( slänga allt de ser på golvet)
Yes de somna. Halleluja;) 
Ner och träna i källaren. 
Väcka barnen, Ralle har jätteont och skriker hysteriskt. Wille härmas. 
Ja så höll det på hela dagen. Snart går Wille och lägger sig. Då åker godiset fram och soffläge. Äntligen!! 
Hehe så här är min vardag men med dålig sömn och mat blir det xtra jobbigt ibland. Nu dag i morgon och mer energi. 




RSS 2.0