Ett långt kämpande

Jag och Robban sov okej i natt trots att vi lämnat Rasmus i personalens händer på IVA (intensiven). Vi va helt slut igår. 

Rasmus hade sovit lugnt hela natten. Några extra morfininjektioner och lugnande hade han fått utöver den smärtlindringen som han står på. 
Han sov igenom hela fm. Efter ronden och röntgen så fick vi åka ner till kirurgavd. Blev lite tomt eftersom vi har haft minst 2personal runt oss på IVA, uppkopplade så man såg alla värden på skärmar. Kontrollen varje timme osv. 
Tyvärr sänkte de morfindosen innan så efter en stund så fick han en rejäl "smärtchock" och va jätteroligt, arg ledsen. Efter en stunds kämpande, vi fick hålla fast honom medan han skrek i panik. Fick han lugnande och extra morfin. Han somna gott men 2 timmar senare var smärtan tillbaka och våran läkare + smärtläkaren kom. De ökade på dosen igen och han somna om. 
Syrran va även här och pussade på Rasmus. Han fick en jättefin tröja en mysig pyjamas. Tyvärr va han väldigt orolig och ledsen under tiden. Men jättekul att hon kom.

På em vaknade han lugnt och fint. Han kunde senare med hjälp av oss sitta upp och äta lite gröt (namnam) sa han ett antal gånger. Utan mat i 2 dygn är inte kul, fast han har glucos inkopplat.
Han satt en stund i mitt knä och myste men tyvärr kom det ännu en smärtchock. Till och med sjuksköterskorna tyckte detta var obehagligt precis som vi. Men då ökade vi på morfinet igen +lugnade som han nu får kontinuerligt och lite andra viktiga mediciner. 
Eftersom han reagerat som han gjort så kom det en och pratade med oss om hans "beteende". Det är så att slangen som sitter in i lungan skaver varje gång han rör sig och det gör extremt ont. Eftersom lungan är punkterad så får han en känsla att han inte kan andas. När han sen får sina attacker så får han panik och mister kontrollen pga den extrema smärtan.  

Det är väldigt mycket text men skriver det viktigaste för att jag själv ska komma ihåg och även Rasmus få vetta hur det gick till i framtiden.


Ännu en tuff dag är snart förbi. Imorgon åker dränet ur. Så en nersövning till men då försvinner den värsta smärtan och några slangar. Envis och stark kille är våran kämpe.
Clowner på besök, väldigt populärt!

Kommentarer
Postat av: jenny

Lille charmknutten! Du är så stark Ralle, en riktig fighter! Du är nog min idol:). Skönt att dränet åker imorgon!). Kul med gröten hehe, söt ungen! Kämpa på, vi tänker på er. Massa kramar<3

2013-11-29 @ 00:40:30
Postat av: Anonym

Tårarna rinner när jag läser om hur ni har det. Vilken kämpe Rasmus är och ni också! Hoppas så att han blir bra nu! Styrkekramar från en bloggläsare

2013-11-29 @ 03:30:36
Postat av: Lina

Va han kämpar killen. Goa Rasmus. Va skönt att dräneringsslangen åker ut för de va väl de som var så jobbigt för honom. Man ska vara tacksam att man har friska barn. Ge Rasmus en bamsekram från oss på idrottsg

2013-11-29 @ 08:39:13
Postat av: Moa

Lilla tuffa Rasmus! Tänker på er massor. Hoppas att du snart slipper alla slangar och att det onda släpper. Kram Moa med familj. Ta hand. Om er så mycket det bara går.

2013-11-29 @ 10:22:39
Postat av: Stina

Fällde några tårar och tänker på er! Skönt att dränet ryker imorgon! Hoppas han slipper ha så ont efter det! Kram på er

2013-11-29 @ 19:36:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0