Sista maj

Jaha då va snart maj till ända och som vanligt: Vart tog månad maj vägen?? 
Maj har inneburit en dålig månad för Rasmus, mycket negativa saker i hans sjukdom. 
Men månadens bästa går självklart till lillkusinen Elliot som kommit till världen:)
Hela 23 dagar har han hunnit bli.

Idag har Robban kämpar på med muren 2 skift till och jag han även måla lite på kvällskvisten.



Dessa två busfrön precis innan läggdags. Gissa vilka som gärna hade velat gå och lägga sig? Inte va det barnen iallefall.


Rasmus har också blivit duktig på fyrhjulingen. Men vi måste fortfarande gå bredvid och ha lite koll.


Dålig kombo

15min är dagen han gå innan migränen kom på besök. Snabbt i med medicin och försöka att inte dö innan det värsta börjar släppa. Lite svårt med 2 vilda barn som vill ha frukost och få medicin, byta blöja osv. Men med facit i hand så överlevde jag. Konstigt nog!

Livet lättade lite när huliganerna somnat efter maten.


På kvällen kom mamma och pappa och vi åt grillat. Avslutade med en skön promenad.

Fullspäckad dag men perfekt avslut

Hör och häpnad så ställde jag klockan idag för att hinna in till stan och handla innan pojkarna vakna och ville ha frukost. Efter en mysig och extra god frukost så gick vi ut. Jag måla och Robban förberedde inför murningen. Pojkarna lekte på och hjälpte till för fullt. 

När barnen vilade så murade Robban 2 skift till och jag målade igen.  

Sen kom Karina och Ingvar så jag och min käraste kunde åka på dejt. Vi åkte till pinchos i Skövde. Vi åt av deras tapas och det va riktigt riktigt gott.



Tänk vad lite färg gör skillnad. Kul 

Härligt kompisbesök

Idag "försov" vi oss. När kl blev 9:10 kom Wille in och väckte oss. Fm kändes väldigt kort idag och man får nästan dåligt samvete av att sova så länge.
Jag fortsatte att måla och Robban trimma gräset på fm. Sen på em kom Micaela, Charlie och Robin på besök. Vi fikade och pratade bort några timmar. Grabbarna lekte och roade sig i sandlådan. 
På kvällen tog jag några penseldrag till. Händer inte mycket men iallefall lite.



Sol, sol härliga sol.

Tog oss en mysig sovmorgon till kl 8:30.  Sen va det dags för läkarsamtalet. Mycket att gå igenom då Rasmus mått så pass dåligt nu i veckan. Har även fixat så vi får låna en portabel o2 maskin. För han kräver så mycket syrgas så tuber/flaskor passar inte honom. 
Annars har vi mest grejat här hemma. Kört några vändor med grus och jag har målat lite på fasaden. Många undrar hur vi hinner allt men som sagt vi får bara vara "hemma". Inga förskolor, ingen kompislek, fika på stan eller liknande. Få blir det mycket fix hemma, barnen gillar att få va med och de måste underhållas. Vilket inte är så lätt jämt. 

Fika i gräset 


Snöbolls hav


Traktorköraren

Kalas för Neo och Morsdag

Dagen gick fort igår. Den innehöll ett barnkalas för kompisen Neo som fyller 4 år i morgon. Jag, Robban och Wille kalasade på god tårta och massa lek. Sen åkte jag och Wille till manna och pappa där Rasmus var. Där stannade vi kvar och åt kvällsmat. Robban åkte vidare på "herrmiddag". 

Idag firade vi morsdag först på sommarhemnet med lite glass och lek  på eftermiddagen åkte vi vidare till svärmor för lite grill. 
En lyckad och härlig dag.




En trött och tagen Rasmus blir omhändertagen av brorsan hemma hos mamma och pappa.



Varmt varmare varmast!

Varm är bara förnamnet på denna dag. Men vi har utnyttjat solen till max idag. Brorsan kom redan kl 10:30 idag och hälsade på. Då passade jag på att klippa gräset och sen efter maten in och fixar ärende på stan. Barnen behövde nya shorts och medicinerna behövdes fyllas på.


Ralle leker med morbror, mycket nöjd över sin "sandboll" och att gunga!

Till kvällen satt vi ute och åt lite kräftor och annat gott. Riktigt mysigt att kunna sitta ute och njuta samtidigt som barnen leker för fullt. 

Rasmus låg på 93-94% i dag i vaket tillstånd. Pyttelite bättre än igår men inte bra. Tyvärr är Rasmus doktor i Amsterdam och undervisar så har inte fått tag på honom. Tyvärr är febern tillbaka efter 2 dagars semester. 

Fler bakslag

I natt krånglade Rasmus alldeles för mycket med grimman, den fick sättas på antal gånger men vid 04.10 så kunde han inte somna om. Så efter 1 timme så hamnade han i våran säng. Inte det bäst pga låg syresättning. Dagen har varit varm och bra.
Rasmus har blivit mer andningspåverkad och innan vilan hade han bara en satration på 92% vilket innebär sygas vid vaket tillstånd. Det har aldrig hänt förut och det kändes riktigt jobbigt. Dels att han blivit sämre och att sätta syrgas på han när han är vaken tror jag knappt funkar. Blä!!

Annars rullar dagarna på och nu så har jag varit hemma i 3 år. Tiden går alldeles  för fort och mina juveler blir stora de med. Underbart att se dem utvecklas men vill ändå stanna tiden. 

Idag fyller även världens finaste oliver (barnens kusin) 2 år. Tänk att man fått en sån härlig systerson 



Kan inget annat än älska detta väder

Så fort frukosten ligger i magen, kläderna är på och medicinen tagen så tar det inte en lång stund innan vi är ute i detta fina väder. 
Pojkarna trivs bättre ute än inne ibland. De leker oftast väldigt bra ihop men inte när de vill ha samma saker. Då blir det brottningsmatcher som skulle passa på ett OS. 
Enda stunden vi har varit inne är under vilan sen har vi bara varit ute och njutit. Även fikat och kvällsmaten åts ute.



Morbrorlek= lyckliga barn

Idag på fm kom brorsan och hälsade på. Mycket roligt tyckte vi alla.
Barnen och Erik härjade på ordentligt. Så efter vilan när Erik åkt hem och barnen vaknat så blev de väldigt ledsna att han inte var kvar.

Resten av dagen så han jag slippa garagedörren och barnens utemöbler för att sen olja in. Robban fixade rör till dagvattnet. 



Rasmus har idag haft sämre syresättning och febern slutade på 38,5 ikväll.. 

Vilken lekdag

Idag har jag och Wille vart hos Anna, Wilje, Emil och Kevin i skara och hälsat på. Dit kom även Helena, Elias och gabbe. Tyvärr var Therese med barn sjuka och fick stanna hemma. Vi har träffats några gånger under 2,5 års tid och haft lika trevligt varje gång. Anna skämde bort och med massa gott och pojkarna lekte med massa roliga leksaker. Wille hade verkligen en toppen dag och det värmen så att se när han verkligen har roligt ihop med andra barn. 


 Wilje visar Wille en film på paddan medan de väntade på maten. 

En härlig dag att lägga på minnet.


Äntligen, brorsan är hemma!!

I 6 månader har min käre bror haft ett kanon äventyr i Australien/Nya Zeeland. Men idag kom han äntligen hem. Mamma och pappa fixade ihop en överraskningsfest med nära och köra. Trött och väldigt överraskad va han iallefall när han såg oss. 



Vilken kanondag!!

Idag åkte jag och Robban i väg med Karina, Ingvar och Anders på en överraskning. Det va en försenad jul och födelsedagspresent som Ingvar och Karina planerat in. Lina (svägerskan) fick förhinder och va tvungen att stanna hemma. Dagen började medlem tur ner till Nääs fabriker (Gbg) och där skulle vi få åka en tur med en Ferrari/ Lamborghini. Gissa att jag blev nervös innan. Vi visste ingenting förrän vi såg bilarna. 
Även om jag inte är världsbäst på bilar så va det en grymt roligt upplevelse och det hände rätt mycket när man tryckte plattan i mattan. Tur inte farbror blå va där;) sen åt vi på Nääs slott och hade det underbart i det fina vädret. Mormor och moffa hade barnen. 




Sen när blivit avsläppte och barnen vaknat så gick vi upp på berget fikade ihop med mamma och pappa.
Sen putsade Robban på lite bruk på muren och jag och Ralle klippte gräset. Wille körde fyrhjuling, han bor i stort sett på den när vi är ute. 






Stadsbesök och grill

Det låter som vi aldrig är inne i stan men faktiskt så är vi ytterst sällan vi är det med barnen. Visst om Robban är hemma då är det en annan femma. Jag undviker gärna affärer och liknande ärenden med barnen. Dels pga infektionsrisk och de får väldigt stora myror i rumpan, speciellt när man sitter still i vagnen. Men idag va jag tvungen att beställa Rasmus nya medicin. Den är en specialare och finns inte på lager på apoteket. Köpte även med oss lite jordgubbar och smaska på här hemma.

När Robban kom hem så hämtade vi traktorn som en gubbe lagat (hydraliken krånglade). Vi njöt länge av det vackra vädret och grillade en köttbit till kvällsmat. Så gott med grillat och massa goda tillbehör till. 
Rasmus har haft högre feber idag!?! och spytt lite men ändå helt ok. 


Mormormys i solen

Efter en liten orolig natt för Ralle så vaknade vi upp till solsken.
Lagom tills vi kommit ut så kom mamma och hälsade på. Så vi tog en tur upp till berget och fikade. Solen värmde på bra och Wille sprang som en galning fram och tillbaka och utforskade stället,  ett riktigt härligt äventyr tyckte Wille och även vi andra.



När Robban kom hem så murade han en till rad till på muren. Under tiden planterade jag och pojkarna blåbärsbuskarna, vilket tog säkert 1 timme med väldigt hjälpsamma små pojkar. Sen fläskade vi till med en pizza och kebabrulle till kvällsmat. 

Rasmus har mått än så längre helt okej. Fortfarande feber och nu på em va han inte på topp, vilket är förståeligt. Idag   ringde även hans läkare bara för att kolla hur han mådde. Sånt värmer i hjärtat. Speciellt när inte ens nära och kära kan ringa och kolla läget. 
Man inser även då hur skör Rasmus egentligen är och hur allvarligt läget faktiskt är. Blir nog ganska lätt att man har en fasad att allt är ok, men det är säkert ett sätt för att förneka verkligheten ibland. 

Energin har varit på topp

Idag väcktes jag av en ledsen och genomsvettig Rasmus. Dessa dumma mediciner kör redan hårt med honom. 
Så hans dag har inte varit lika positiv som min. 
Eftersom min energi tydligen har varit på långsemester och lämnat kvar en trött, deppig 2 barns mor. Men idag kände livet på topp ( trots omständigheterna). 
Barnen har varit på okej humör och jag har grejat och småfixat hela dagen, då trivs jag som bäst!

Bättre sent än aldrig så sådde vi lite grönsaker. Får se hur länge de får va kvar eftersom de använder mina land som perfekta grävningställen. 



Katten flyr under staketet, efter sig lockar en med mat och den andre ska binda fast katten. Tur katten är jätte snäll och snabb.


Medan Robban och Wille tog en sväng med traktorn så körde jag och Rasmus med gräsklipparen på berget. Det va välbehövligt, växer fort nu! 

Dåliga besked

Kl 8:30 infann jag och Ralle oss på KSS efter läkarsamtalet igår. Dr. Per började lyssna och hörde ganska fort att det inte lät bra. Så domen blev luftrörskatar. Han sa att så mycket slem han nu har i lungorna har han aldrig haft förut. Skit också!!! Så efter 2 st olika hårda antibiotikakurer, fortfarande feber efter 6v och låg syresättning 86-93% så va Dr. Per inte nöjd. Flera olika prover togs, några av dem måste skickas till Gbg.
Sen sätts en antibiotika med cellgifter in för att bryta ner dessa bakterieceller. Det blir ingen rolig behandling men "nödvändigt ont" denna behandling brukar ofta cancerbarn eller barn som genomfört en större lungtransplatation få.
Även ett nytt hjälpmedel får vi för att få upp detta slem.  
Vikten har stått still lite förlänge så nu kör vi igång med näringsdrycken igen. Det är inte så konstigt för kroppen jobbar ju ständigt på högvarv.

Listan kan bli lång vad som innebär när minsta förkylning kommer. Men vi är så försiktiga vi kan. 
Just nu är det mycket med vattenkoppor som härjar och det vill vi inte ha då det är indirekt dödligt för Ralle.

Nog om tråkigheter... Idag på em tog vi tag och grävde 2 st gropar som våra jätteblåbär ska växa i. Ska bli spännande om de överlever eller får bär. 
Robban va inte lika nöjd eftersom hela gropen va full av sten;)



Utgifternas dag.

Medan regnet höll upp så passade vi på att gå ut och rasta våra vilddjur. Men strax innan lunch öppnade himlen sig igen och vi gick in och fixade maten. Årets först färskpotatis hamnade på tallriken idag.



Sen efter lunch va det dags att laga en tand, en gammal fyllning som lossat. De där tandläkarna vet hur de tjärnar sina pengar. Tar från de fattiga och stoppar i plånboken;) nä skämt och sido. Det handlar ju om bra livskvalité.

Sen när barnen vaknat kom farmor Karina och överraskade med nybakta bullar. 
Eftersom kylskåpet ekade tomt så åkte hela familjen in och handlade. Rasmus va nöjd och glad över att få hänga med och handla, eftersom det va ett halv år sedan. Men idag drog vi en fuling.
Att handla innan kvällsmat blir väldigt dyrt;) 

Rasmus är i en dum svacka nu och efter samtalet med läkaren så ska vi träffa honom i morgon på sjukhuset. Febern ger sig INTE trots antibiotika och han rosslar när han andas. 


Mys med Elliot

Idag så åkte jag och mamma för att träffa lille Elliot. Syrran och Niklas hade skapat ännu ett under. Det firade vi med en god frukost där, eftersom vi redan var där kl 9:00. Mina pojkar fick vara hemma pga eftersom de är lite småkrassliga. 



Tänk va dessa grabbar ska härjar runt ihop sen. Ska bli roligt:)



Utedag

Äntligen har det varit lite uppehåll med regnet idag. Barnen har varit väldigt nöjda och lekt bra hela dagen. Lite kämpigt har det varit för Rasmus som är lite sämre, ännu sämre syresättning, högre feber, hostig. Hmm börjar bli lite jobbigt eftersom det inte blir bättre utan mest sämre hela tiden. Känns som vi backat ordentligt i hans sjukdom. Men men det bara hoppas på en bättring snart!! Lille vän.

Annars har jag och Rasmus klippt gräset, Wille kört fyrhjuling, Robban trimmat och murat en rad. 



Egentid med Rasmus

Det är inte ofta det blir egentid med bara Rasmus för min del. Tyvärr oftast på sjukhusbesök men det räknar jag inte in. 
Idag så tog Karina och Ingvar med Wille och kusinen Nora till Borås djurpark. De hade en kanon dag, bra väder och mycket lek. Det värmer ordentligt i hjärtat att de engagerar sig och gör såna här utflykter. Eftersom vi inte har den möjligheten att åka iväg över en dag så kändes jag väldigt bra. 
När Rasmus sen blir av med syrgasen på vilan så kommer vårt liv förändras väldigt mycket, till det bättre:) men det är då. 



Jag och Rasmus åkte och köpte blomjord och fika som vi sen svängde förbi Robbans jobb med. Sen planterade vi jordgubbar och sov en lur efter lunch. Tystnaden och lugnet det blir när man bara har 1 barn att ta hand om va konstigt. Även om man stupar i säng varje kväll psykiskt och fysiskt så skulle jag aldrig vilja byta bort de små monster jag har. 



Moster igen:)

Idag på fm kom Ingvar och karina och passade barnen medan jag gjorde lite ärenden i stan. Sen när jag kom hem så åkte de vidare till sin båt i Lidköping och vi gick ut och planterade lite blommor och smågrejade. 



Mycket nöjd över mina pelargoner som jag tagit skott på och fått fin ordning på:) kanske lite tant varning men kul!

Sen efter lunch somnade vi alla 3, det är en riktig guldkant på tillvaron.

Till fikat lyxade vi till det med en päronsplit, första gången barnen äter pinnglass och det gick hem. Wille ville ha 1 till men Ralle åt bara 1/2.



Dagens bästa är iallefall att jag har blivit moster igen. Syrran och Niklas fick idag en liten pojke till. Välkommen till pojkligan fina Elliot.



Ullared med bästa Anna:)

I morse styrde jag och Anna bilen mot ullared. Efter lite frukost i bilen så tog vi oss ann det stora varuhuset.
7 timmar senare och några tusen fattigare så packade vi in allt i bilen och for hem. 
Dagen har varit kanon, trevligt sällskap, god mat och fika och många bra fynd. 
Vart är Anna?? 


Wille läder leksakstidningen mycket noggrant.


Trevliga dagar

Igår hade vi en riktigt trevlig kväll hos svärmor och Ingvar. Robbans syster från Stockholm + Leonell och Roiger va även där. Kvällen bestod av många skratt och god mat. Barnen lekte lugnt med varandra innan tröttheten kom in. 

Idag va Robban och hjälpa min pappa med vedkörningen. Mamma passade då på att komma hit lära barnen mer hyss. Vi gick ut på äventyr som Wille säger. 
Härligt väder och vacker natur, precis runt knuten.


 
Spännande med en myrstack. Godzilla Rasmus va inte lika smidig!!



Lite omplacering i vårat skjul blev det även under dagen. Rediga killar att plock upp tappad ved. 

Små fix här och där!

Idag for vi in till stan för att göra lite ärenden. Under resan in till stan ringde jag mamma och hon bjöd in oss på en snabbkopp. Det slutade med att barnen stannade kvar och jag och Robban åkte själva till stan. Lyx:)

Stora grävmaskiner utanför mamma och pappas tomt, det va populärt.

På em grejade vi lite i trädgården och tvättade båda bilarna. Nu är även grusvägen saltad så nu slipper vi STORA rökmoln efter bilarna. Nu hoppas vi även på lite regn så pollen försvinner, både från bilar och i näsan!!

2 glada sjuklingar

Ännu en kämpig blev det för Wille, dum hosta, feber och heshet sitter fortfarande kvar. 
Ralle är febrig fortfarande, ska bli intressant vad våran läkare säger på måndag!??!. Men de senaste dagarna har en ond tand gjort honom till ett litet monster. Men idag vaknade han upp som sitt glada jag igen, vilket va väldigt skönt. 

Så idag har pojkarna varit bästa vänner och lekt bra med varandra hela dagen.
Robban har varit duktig och lagt första raden på muren. 

Puss och kramkalas:)




RSS 2.0