Allt i allodag

Vi trotsade Ralles feber med lite utelek. Wille körde fyrhjuling och Ralle åkte pulka. Sen blev Ralle sämre under dagen och febern steg och allmäntillståndet blev sämre. 
Men vi han ändå med ett besök hos mormor och moffa medan jag åkte till Apoteket och köpte bl.a. Antibiotika till Ralle. 



Ibland vill man bara lägga sig ner och gråta, bryta ihop och känna att livet är orättvist. Orättvist kanske är fel ord, ingen vill ju drabbas av sjukdom eller olycka. Men det gör lika ont i hjärtat ändå när ens nära och kära drabbad. Väldigt tydligt blir det nog när det handlar om ens barn. Det finaste i världen. Men som förälder måste man va stark, iallefall utåt. Insidan är en annan sak. Men även tacksam för livet kan alltid vara värre! 
Idag skulle även min farmor fyllt år, 77år. Men tyvärr blev hon en ängel för snart 14 år sedan. 


Öronproppar, JA tack!

Febern kom som ett brev på posten. 3:e dagen nu. Lite prickar på magen som väntat kom också. Så nu är inte livet på topp hos Rasmus. Konstigt nog måste alltid Wille hämta Rasmus i hans humör. Så två sura och gnälliga barn har hängt på var sin arm idag. Jaja tur att de går över. Finns värre saker att lägga energin på. 
Förevigade dagens nöjdaste pojkar 


Strax innan kvällsmaten ikväll så slog det till med ett strömavbrott. Åhh nej, maten var inte klar, hungriga barn och ingen el till syrgasen om den nu inte kom tillbaka innan kvällen. Dock har vi ett elverk ifall det skulle ske. 
Va handfallen man blir när strömmen försvinner! Jaha vad ska vi göra nu?! 
Som tur kom elen tillbaka och rumpan sitter gjuten i soffan efter denna låånga dag.


Positiva saker men "eftertrött"

I fm så hade både jag och Robban besiktning på våra bilar. De gick igenom och det tackar vi för. Sen delade vi på oss. Jag och Wille tog Apoteket medan Robban och Ralle handlade. 
Vi har nu bestämt träff med en kvinna som ska komma ut och rita på våran utbyggnad. Tack och lov behövdes inget bygglov, eftersom vi redan har en veranda där innan. 
(Wille och Neo är ute och kör fyrhjuling, bild tagen härom dagen)

Efter samtalet med våran läkare så kan jag inte låta bli att bli berörd. Att nån man egentligen inte känner kan engagera sig så i ens barn. Snacka om respekt.  

En super lyckad resa!!

Kommer hem med ett stort leende på läpparna och fulltankad med energi. Helgen har varit superbra rakt igenom. En kille vi träffa på afterskin tyckte att "resa med sin svärmor låter som en mardrömsresa" men inte. Vi har haft kanonkul hela gänget men extra kul var att Anna hängde med. Vi har kört järnet hela helgen och utnyttjat ledigheten till max. 



När jag väl kom hem mötes jag av mina juveler. Robban hade fixat så himla fint. Supergod mat och dukat fint. (Måste erkänna att hans potatisgratäng är mycket bättre än min).


Denna skylt värmde väldigt mycket i hjärtat! Vilka killar jag har, världsbäst!

Trevliga dagar

Igår blev det många sköna åk i backen. Lite mulet men vindstilla så inget att klaga på. På em körde vi afterski och värmde upp inför kvällen som skulle tillbringas på högfjällshotellet där Dregen skulle spela. 
Kvällen blev en utav de bättre festkvällar jag har haft. Grymt kul var det. Eftersom våran taxi släppte av oss för tidigt så blev hemfördes väldigt lång. Men vi raggade lift av en kille i en pistmaskin. Perfekt. 



Idag blåste det lite mer men några timmar i backen så lättade även huvudvärken. (Vart kom den ifrån??;) 

Underbara dagar lider mot sitt slut. Så nu är längtan efter mina juveler stor. 



Kläppen here I come!

5:15 stod vi startklara inför resan mot kläppen. Resan gick kanon, snabbt och smidigt. 
Solen sken och temperaturen var på -16gr. Vi tog några åk innan vi åkte in och varmde oss med en värmande drink:) sen tog vi några åk till innan vi åkte vidare till afterskin. Jag och Anna körde fullt ös medvetslös. Så det resulterade i att det va svårt att hitta våran stuga sen. 




Är helt slut efter en dag i backen. Så nu laddar vi upp inför ännu en kul dag i morgon. 

Tacksam med hjälp

Packningen gick inte lika fort när 2st små busar ska hjälpa till. 1 sak i väskan, 2 ut. Men kul hade vi:) 
Skulle in till stan och köpa med mig lite matsäck till resan, men med totalt hjärnsläp så kom jag hem utan det. Ops!?! 
Våra glupska "husdjur" ( inte barnen denna gång) 

Hur ska jag klara mig utan dessa godingar i 4dagar?? Självklart har jag själv valt att åka iväg. Detta är ett måste och välbehövligt för mig. 
Robban och grabbarna kommer garanterat ha det jättebra ihop, det tvivlar jag inte en sekund på. 
Dax att hoppa i säng strax, blir en tidig morgon. 

Full rulle!

Kl 10:30 infann vi oss på Bvc idag. Wille fick väl godkänt. Orden kommer sakta men säkert och ordförståelsen var väldigt bra. 13,5kg och 90cm lång. Han börjar bli en stor kille nu.
Ralles vikt låg på 10,9 kg och längden var 79cm. Han följer sin kurva bra men fortfarande 2 under normal. Vaccinationen gick ok, ledsen men tyvärr fattade han långt innan som skulle ske. Tyvärr inget positivt med det.  Förr tyckte jag att det va jobbigt att hålla fast sitt barn när sprutan gavs och se hur ledsna de blir. Men nu är man väldigt härdad, fast klart det svider fortfarande men inte lika hårt! 
Sen slog vi på stort och åt på McDonalds. Tycker egentligen det är ren  skitmat men ändå gott. Konstig liknelse!! 
Barnen fick varsin happy meal, varje strips doppades i ketchup och barnen var jättenöjda. Kändes riktigt kul, iallefall för oss som inte har de möjligheterna som andra familjer har. 

På em åkte jag och slingade håret, äntligen!  Robban och barnen gick ut och åkte fyrhjuling, med pulka efter.  
Har även fått fibern inkopplad idag. Så nu gäller det att fixa en dator och allt som vad det innebär. 


Måndag igen

Måndag innebär att Robban är ledig, men inte idag. Han är ledig i morgon istället, ska till Bvc med båda barnen 1 1/2 år och 2 1/2 års kontroll. 
Sen var det de vanliga läkarsamtalet som vi har varje måndag. Inget mer nytt om provsvaren. Konditionen har blivit bättre och nu orkar han nästa hänga med i Willes tempo utan att stanna upp och vila allt för många gånger:) syresättningen går upp och ner men blivit lite bättre, vilket vi tackar syrgasen för. Nu hoppas vi bara att vaccinationen som ges i morgon inte innebär allt för mycket med problem. Han kommer bli dålig men vi vet inte hur dålig. Lite fix med läkarintyg och f-kassan osv.
(Tänk att 2 ballonger är så roligt)

När Robban kom hem så åkte jag och mötte upp mamma för en inhandlingar av en ny jacka. Åker nämligen till Sälen (utan mina grabbar) på torsdag och har ingen bra jacka som passar. 
Jag blev supernöjd och lite fattigare men snälla mamma och pappa bidrog också med en peng:) blev en rejälare jacka än jag annars hade tänkt. 



Nöjda barn:)

Idag har jag och barnen haft en mysig dag. Robban har varit och grejat med en traktor vi använder. 
Så efter vilan åkte även jag och barnen till mamma och pappa, där även Robban var. 
Ralle och Wille har pratat hela dagen om att åka till mommo och moffa. Så de hade en toppen em med mycket lek, glada minner och god mat. Vad skulle jag va utan mina föräldrar. Olycklig!



2års kalas och renoverings sugen!

Hör och häpnad, kl 10:00 stod hela familjen påklädda för utelek hemma hos Olle med familj. Vi åkte så snön yrde. Stora som små hade riktigt roligt.  
Sen bjöds det på god tårta och massa lek. Mycket nöjda åkte vi den hem för lite e middagsvila. 






Hela familjen fick plats!

Efter mellanmålet började jag och Robban diskutera renovering. Efter ett riktigt tufft år för oss så börjar äntligen energin komma tillbaka och därmed "suget" efter att greja. Både jag och Robban gillar att planera och sysselsätta oss med olika saker. Jag satte igång och målade en dörr som blivit allt för "gul". Sen åkte visst 2 ramar och en spegel med. 
(Olles fina tårta) 

Älskade Wille 2 1/2 år

Ojoj vart tar tiden vägen egentligen?? Har sagt det så många gånger och säger det igen! Ofattbart fort går det!
Men idag är våran stora kille redan 2 1/2 år. Skulle aldrig vilja vara utan en enda dag jag har haft ihop med honom. Många Kämpiga och många många underbara stunder. Han är en sån omtänksam och känslig kille. Envis men ändå klok. Talet blir bättre och bättre men hans största färdigheter ligger nog i det motoriska. Extremt duktig på såna saker. 
(Wille 1 1/2år)

2år
2 1/2 år

Dagen till ära skulle firas med goda, krämiga bullar men inte. Det skulle ätas riskakor med ostsmak istället;) jaja fler till mig:) 
Det blev popcorn till fredagsmyset som komplement för bullarna. Nöjda blev barnen och även dammråttorna under soffan, eftersom hälften hamna där. 
Inne på ICA Maxi idag. Wille tutta på alla stackars tanter som va ivägen! 

Inget mysig vinterväder.

Nja idag hade jag ingen lust att gå ut. Blåsigt och nä helt enkelt ingen lust. Istället byggde vi koja i mammas säng och härjade runt. Efter Rasmus vila åkte jag in till stan för att träna. Barnen var hos mofa. Som de längtat efter att åka dit, mommo jobbade, 
(Unnat mig ett par nya träningsbyxor) nöjd!

Gårdagens kväll spenderades på olearys ihop med jobbarkompisarna. Vi avtackade 2st. En bytte jobb och den andre gick i pension. Jättelyckat och god kväll. 

Livets finaste känslor.

Ibland kan jag "tycka" lite synd om mig eftersom jag blir så isolerad här hemma. Men självklart har alla upp och nergångar. Men ändå har jag nog det många önskar. Att bara få va med sina barn. 
På så sätt är jag väldigt lycklig att få den möjligheten. 
Många anser att speciellt Wille går miste om så mycket när han inte går på dagis. Visst det kanske stämmer men han får ändå en trygghet ett dagis aldrig kan ge. 

Idag tog barnen ett långt bad. 


Oj vad vatten det är utanför!!! 

Snökrig och lekdejt

-12grader stod mätaren på i morse. Men det hindrade inte oss att gå ut i snön. Varma kläder och bra skor är A och O. 
Wille tog några varv med fyrhjulingen och sladdade runt i snön. Överlycklig och väldigt duktig på att köra. 
Rasmus stod mest och kolla på, gosade med katten och åkte rutschkana.


(Pappa vill också åka)

Efter lunch åkte jag och. Wille på lekdejt hos Helena, Elias och Gabriel. Dit kom även Anna och Wilje, Therese, Chanel och Kid. Vi hade en Jättetrevlig eftermiddag. 
Väl hemma så överraskade Robban oss med toast Skagen och massa räkor till. Han kan om han vill;)

Storstädning

Visst låter det tråkigt med storstädning. Men jag mår bra av det. Bort med all smuts och saker man inte behöver. Så härlig när det är klart och en skön känsla sprider sig i kroppen.
Barnen hjälper gladeligen till, tur är det. Fast det hade nog gått 10ggr snabbare utan deras hjälp;) 

På em kom mamma och pappa förbi en sväng. Jag hade ändå gjort skinkstek så det fick även de smaka. 
Vi fick även låna deras bobyCar här hemma hos oss. Så nu har de var sin att köra stoll med här hemma.


Trött Wille däcka i soffan. Har ALDRIG hänt innan. Jo när han var bebis kanske, men ytterst sälla. 

2års kalas och kusinlek

Idag fick vi ställa klockan för att hinna i tid till junies 2års kalas. Vi började men några åk med pulkorna. Konstigt nog hade de fortfarande snö kvar hos sig. Barn som vuxna hade lika kul. 
Sen gick vi in och fika gott, hade fiskdamm och lekte för fullt. Jag och Wille hade en kanonrolig fm. Ralle och Robban fick va hemma. 





Sen åkte vi hem och bytte om. När Ralle sen vaknat åkte vi till kusinerna Nora och Alva för mat och lek. Jättetrevligt och barnen hade det roligt också.,
Sen hem och tvinga övertrötta barn i säng. 90min senare sov båda barnen. Tusen gånger upp och ner, iallefall Wille. Han har så himla svårt att slappna av. Vi prövar allt! Sagor, prata om dagen, hämtar favvo sakerna, blir bestämd, har lite tänt. mm. 
Det är jobbigt när men själv är helt slut. Men efter regn kommer solsken eller???



Att snö ger sån glädje:)

Idag kollade Wille ut ur fönstret det första han gjorde och ropade jaaa!!
Sprang ner och ryckte i dörren och ville ut. 
Så efter frukost gick vi äntligen ut. 
Fram med boben och jag såg fram emot  många åk i backen men nej!!
Ralle och Wille vägra att sitta på boben. Wille ville dra den och Rasmus bäras:/ hmm jaja de ändra sig säkert men nej. Det blev bra ändå. Vi drog boben, åkte rutschkana och kasta snöboll på mig. Ralle gillar inte snön, vägrar att leka själv. Han står som en pinne och vägrar röra sig. Han är nog en sommarälskare istället.
(Ett plåster som inte vill stå själv)

Busbarn i lektornet.

Sen efter Rasmus vila så blev det mellanmål och bad. Va tvungna att fräscha till oss lite efter den svettiga fm.
Vi va nämligen bjudna på kalas hos Ingvar som fyllde år igår.  Trevlig som alltid fast barnen var trötta. 



Många bollar i luften.

Ibland kommer jag på mig själv. Istället för att sprida ut saker under flera dagar så slår jag ihop dem. 
Så dagens slå-ihop-allt blev, handling, Sandra besök och träning. Men vilken lyckad dag det blev:)

Handlingen gick bra idag med, peppar peppar ta i trä. Barnen skötte sig bra.

Väl hos Sandra då bjöds det på go fika. Fruktsallad med massa gott till. Mums. Barnen lekte ibland riktigt bra ihop och ibland inte. 4olika viljor som vill bestämma. 
Efteråt kom Robban för att hämta barnen och jag och Sandra drog till gymmet. Tack för idag, Sandra:)



Bara hemmadag, som vanligt.

Nja en vanlig dag i all enkelhet. Så här kommer den i bilder.








Många bra dagar och några mindre bra

Idag var en mindre bra dag. Ralle har fortfarande feber trots att han nu kör en 10-dagars antibiotikakur. När ska det lugna ner sig??
Telefonkontakt med Rasmus läkare var inte det lättaste när två monster härjar runt. Väntar fortfarande på provsvar från Gbg. 
Medan Rasmus vilade middag låg jag och Wille och mös i soffan. Så gosigt så!
Till kvällsmat blev det hemlagade hamburgare med bröd. Wille åt 1 1/2, herregud får nog söka bidrag nu när pojkarna äter som hästar.



Hur svårt kan de va???

Fattar inte varför våra små juveler krånglar så vid läggningarna. Visst Rasmus är fortfarande rädd att somna själv men sitta där i 1 timme och vänta är kass. Det kvittar om han är supertrött eller pigg så tar det lika lång tid.. 
Wille härjar som en tok vi läggning. Upp och ur sängen. Helst ska alla leksaker ligga i sängen. 30 olika saker som måste stämma innan han kan sova. Men det proceduren tar också 1 timme om inte mer ibland!! Så nu har vi struntat i Willes em-vila men läggningen tar lika lång tid ändå. Så när kl är 21:30 då sover ofta barnen och vi är helt slut..




Jaja annars har dagen rullat på i ett!
Fyrhjulingsåkning, träning, besök hos gammal morfar,bad, kusin, farmor och Ingvarbesök. 

Nu är julen väck!

Herre jösses va tomt det blev när jultomtarna försvann ner i lådorna. Det "varma" försvinner liksom när julen packas ner. Konstigt nog har vissa av mina vanliga prydnadsaker försvunnit, eller hamnat på fel ställe. Hmm en bra men dyr orsak att köpa nytt:)


Idag va vi bjudna till mamma och pappa på kvällsmat ihop med deras grannar. Vi hade en trevlig kväll och maten smakade underbart (oxrollader i gräddsås).När vi skulle åka hem var båda barnen knallröda i ansiktet och genomblötta av svett. Barnen Ella och Elmer va bra lekkompisar trots några år emellan. 


Sent julfirande och Lördagsmys

Igår så firade vi äntligen lite sen jul ihop med Karina (farmor) och Ingvar. Tur va väl det för Rasmus har gått runt och ropat Iar hela dagen:) 
Vi hade en jättehärlig kväll. 




På fm så körde vi ner lite ved och lekte ute.


Idag så har Robban varit hos min pappa och grejat med "våran" traktor under dagen. Jag och barnen har byggt lego som vi gick igår. 
Sen åkte vi in till mamma och pappa. Barnen hade det roligt som vanligt. 
Sen stannade pojkarna kvar och jag åkte ihop med Sandra till gymmet och körde hårt! Perfekt Lördagsmys!


Härliga dagar

Dagen sprang fort förbi, eftersom vi sov över när väckarklockan ringde. Men 9:30 gick vi upp. 
Jag åkte och handla, fixa ärenden och köpte nya bromsskivor till bilen. 
På kvällen lagade vi god mat och badade en lång stund:)



Nyår och året som gått...

Gårdagen blev en succé, rakt igenom! Vi avslutades året på bästa sätt, fina vänner och god mat. Vi firade av kvällen hos Anna och Sami. Kom gjorde också Micaela, Robin, Viktor, Carro och alla busiga barn. Vi åt 3-rätters och det smakade underbart, sköt raketer redan kl 20:00 så barnen fick se också. 
Vi åkte hem kl 22:00 pga syrgasen. Barnen hade en toppen kväll, lekte jättebra med varandra, åt chips och va på strålande humör.. Det värmer i hjärtat när de har så kul:). 
Tolvslaget firades i myskläder framför tv:n med mannen i mitt liv.

Okej, inte vårt fyrverkeri men himla vackert. (Kort från brorsan som är i Sydney) jag tog inte ett enda kort i går:(

Sitter även och funderar på vad som hänt förra året. Eller vart tog det vägen? Mycket har kretsat runt Rasmus och hans sjukdom. 
32 gånger på sjukhus, 5st nedsövningar, skiktröntgen,datatomografi, 5st lungröntgen, svettest, lungbiopsi, spirometri, operation på lungan, många övernattningar, prover och andra "mindre" tester. 


Vi fick även en av Sveriges bästa lungläkare kopplade till oss när vi förstod att något stod fel till. En man som är mer värd än guld för oss. Ett hjärta av guld har han! 
Våran läkare har haft 6 st fall tidigare i Sverige på 28år av samma sjukdom som Rasmus. Tyvärr är oddsen dåliga 3 av barnen överlevde inte men på de andra växte det bort eller hade mindre besvär.

Vi midsommar fick vi syrgas inkopplat då låg han på 82% i syresättning. (Vid vila) Normalt barn ligger på 97-98%. 
Efter det blev det många jobbiga nätter, spring upp till 28ggr/natt. 
Jag blev sjukskriven för att vårda Rasmus. Han fick/har tillf. Föräldrapenning av allvarligt sjukt barn. Det får man endast om det är fara för barnets liv eller utan behandling också fara för barnets liv.

Många Kämpiga dagar har det varit. Många tankar och blödande hjärta, finns inget värre än när ens barn mår dåligt och utvägen är oviss. Men läget är under kontroll, vi har ju som sagt "hjälpmedel" i form av olika mediciner som hjälper honom i hans vardag. Utan dom skulle han må jätte dåligt och inte klara sig särskilt länge innan kroppen ger upp. 


Men självklart finns dagar av lycka också. Vi firade både 1 och 2 års kalas, en underbar semester, lite föräldratid på en skaldjurskryssning och mycket mycket mer. 
Vi är evigt tacksamma för vår familj, vänner och bekanta som visar respekt, kärlek och omtanke för Rasmus och oss  som familj. 
Eftersom Rasmus har ett nedsatt immunförsvar, så får han eller Wille inte på dagis, vi måste va försiktiga vilka vi träffar (förkylningar osv) undvika större affärer och lekland. Vilket va en självklarhet för oss innan och är för många andra. 

Men nytt år är nu här. Vi välkomnar det med öppna armar och hoppas på ett friskare år. 
Mer kärlek och glädje på vår jord. 




RSS 2.0