Sista oktober.

Fattar inte att tiden går så fort. Sen jag blev mamma tycker jag bara att tiden springer iväg. På ett sätt ser jag fram emot framtiden men självklart vill jag att tiden ihop med min familj ska stå still. 
Viktigast är ju att Rasmus blir "bättre" och får ett bra liv. För så länge han har syrgas så måste vi vara hemma. Hur länge det blir vet vi inte men vi pratar nog år. 
Ibland känns det jobbigt att få va hemma så länge, iallefall isoleringen men det är guld värt att få tillbringa det med de finaste i mitt liv. 

Idag blev det en fixar dag, städa, plocka i ordning saker som legat förlänge på ett ställe och massa annat. 

Mamma kom på em och sällskapade oss. Vi käka mellanmål och gick ut på en promenad. Robban kom hem senare idag, han va på 1timmes massage. Vilken är han behöver.Hårda dagar som snickare! 
Dax att lägga Rasmus så vi hinner se på vikings kl 21:00. Trevlig kväll!



Bästa dagen på länge!!

Idag kom brorsan hit och förgyllde våran fm. Vi gick en härlig promenad, solen lös och vi kollade på traktorer, hästar och kossor. 
Sen blev det snabba ryck till KSS. Ralle har fortfarande feber sen 2v tillbaka trots antibiotika. Erik fick va barnvakt till Wille, en stor eloge till honom. Wille fick hänga med Erik till banken och där sköte han sig exemplariskt.



Vi träffade våran läkare + en ungersk lungläkare. De gick igenom Rasmus bakgrund och alla utredningar han gjort. 
Vi ska nog göra en ny datatomografi innan operationen för att få en bättre status på lungorna. Men till dagens bästa: våran läkare tycker att "ljudet" i rasmus lungor har minskat när han lyssnade på honom.  ( Rasmus har slem i lungorna och när han andas så"knastrar" det.) fortsätter det så här så minskar risken för dödlighet en massa. Ni kan gissa att glädjetårarna kom sen!!
Äntligen kanske det går åt rätt håll. Visst  många kämpiga dagar blir det men så länge han håller sig frisk så bidrar det till ett lättare liv för rasmus.

Vi han även med lite sko och klädköp i Skövde innan vi åkte till mamma,  pappa och Erik för att hämta Wille. Robban kom också dit. Medan de åt kvällsmat åkte jag till falbygdens ost för att möta upp Sandra. Vi kolla på julsaker och åt av den underbara ostbuffen. Herregud va gott!!!!
En super mysig kväll, perfekt avslut på denna glädjefyllda dag.



Rasmus köpte även en krokodil till Wille för att han är världens bästa storebror.(Wille älskar krokodiler). Just nu sover  dom båda två i Willes säng.


Goda kakor och glada barn

Jaha det blev ingen storm i Skaraborg. Tur. Jag somna som en stock vid 22:30 och hörde igen förutom barnen och syrgas"varnaren" 
Vi myste runt länge på fm innan vi tog tag i dagen. Men när vi väl va ute öppnade himlen sig och vi gick in. 
På em åt vi mellanmål och sen bakade vi havreflan. Första gången jag gjorde det så testade en 1/2sats. Det skulle bli 15st men det blev bara 8st godkänt fick dem. 


Sen gjorde vi en halloweenpumpa, lite kladdigt men barnen fick va med.  



Alltid storm inne, nu även ute.

Jaha storm?? Hmm minns inte när det va sist. Men jag förstod att strömmen kunde försvinna och det skulle bli komplicerat med Rasmus syrgas. Så vi drog in på em till mamma och pappa och hämtade ett elverk. Som vanligt bjöds det på mat och nöjda barn. 
Annars var dagen lugn, eller lugn är att överdriva när man har 2st huliganer här hemma. 
Blir så stolt över våra fina barn, så omtänksamma, givmilda, kärleksfulla och himla massa bus innanför deras skinn. Världens bästa barn!!



Fredag-lördag-söndag

Oj va dagarna sprungit förbi. Har inte hunnit/orkat att skriva.

I fredags hade vi en kanondag. Mys och glada barn. På kvällen åkte vi till mamma och pappa. Där var även syrran med familj och kusinerna på besök. Vi skulle "säga hej då" nu när han åker till Australien. Vi köpte pizza och hade en riktigt trevlig kväll. Wille, Ralle och oliver levde rövare hela kvällen. Robban va nämligen på afterwork med jobbet, men vi hade det bra ändå.
 


I lördags hängde jag med mamma på loppis i Lidköping för all sälja lite av alla hennes saker. Hon har samlat på diverse 50-tals saker i många år. Men nu säljer hon av lite. Vi hade en trevlig dag. Det tog hårt på mig, va helt slut hela kvällen sen.


I dag så har jag varit en riktig husmor. Jag har lagat stek till middag, bakat bröd, slipat och målat fönster, sytt draperi till ett skåp, krattat löv, fixat massa viktiga papper och handlat. Mycket nöjd över dagens beting.  



Förövrigt mår vi bra. Rasmus har fortfarande feber till och från trots antibiotikan. Får se vad hans läkare säger i morgon. ( pratar alltid med varandra på måndagar.)
Har nu börjat märka av mer och mer att han inte orkar lika mycket. Vilket är förståeligt. Han har ju ständigt en jättehög puls och blir väldigt lätt andfådd. Han sätter sig gärna ner och vilar när vi busat för mycket eller gått för mycket. Hmm. 


Fick även en jättegod hummer (600gr) av våran fina vän Marcus i fredags" han tyckte vi va värda den" blev riktigt rörd, tack snälla du!!!

Energi till tusen

Idag vaknade vi vid 9-tiden. Underbart. Dock känner man sig lite stressad över att fm gått så fort. Men vi han iallefall dammsuga 2våningar, vika tvätt, tvätta 1 maskin, laga lax, sås och potatis, underhålla 2 busar, och det är inget lätt jobb;). 
Wille hoppar nu hela tiden ur sin säng och smyger ner och hittar på rackartyg, samtidigt som jag ska lägga Rasmus. Idag tog han ett kexpaket och måla ansiktet med en spritpenna igen!!
Tillslut somna han och jag hade lite egentid!
Dagen till ära gjorde vi hemgjord pizza. Mums tyckte hela familjen. 

Tankar positiv energi med fina vänner

Fina människor i ens närhet betyder så mycket. 
Min fina bror kom idag på fm och hälsade på. Vi uppskattar det så himla mycket och barnen älskar honom verkligen. Tyvärr och självklart väldigt roligt för Erik, så åker han till Australien i 6månader. Hur ska vi klara oss utan honom. Tur internet finns. Bättre morbror och bror får man leta efter!!!


 Vi åt och han hjälpte mig att lägga barnen!
På kvällen åkte jag iväg på ljusparty hos bästa Anna. (Varför åka på ljusparty närman  inte får ha några ljus tända)?? Jag köpte iallefall 2st ljushållare. Finns ju elektriska ljus. :) hade en Jättetrevlig kväll, god mat och människor som ger massa positiv energi. Det behövde jag:) 

Händelserik dag.

Regn och rusk idag med men det gör inget. Vi hade fullt upp hela fm här inne. Eller barnen gjorde så JAG hade fullt upp. Öppnade garderoben och slet ut alla sängkläder, handdukar mm. Men barnen va jättenöjda! 
Efter maten gick jag upp och la barnen. Medan jag satt hos Rasmus hörde jag att Wille hoppa ur sängen och sprang ner.  När Rasmus väl somnat gick jag ner. Så under tiden har Wille roat sig med en spritpenna. Fint smink sa han;)
På em kom mamma, vi gick en promenad, plantera lökar och lagade lassange
Robban har varit och köpt en dubbeldörr till vårt utbygge som blir nästa år. Eftersom pengar inte växer på träd så får man passa på när bra erbjudande finns.

Idag ringde Ralles läkare, operationen blir om 3-4v.  Eftersom han fortfarande har feber (6dagar) så blev det antibiotika insatt igen. Hoppas febern ger sig nu.

När handlingen nu mer ses som lyx!

Denna fullmåne gör att jag och barnen sover oroligt och vaknar ofta. Robban sover som en klubbad säl oavsett fullmåne eller ej!!! ;) 
På morgonen pratade jag med Rasmus läkare. Nu ska även Robban få va hemma 1 dag i veckan (om några veckor). Eftersom Rasmus är allvarligt sjuk så får båda föräldrarna vabba för samma barn under samma tid.  Ska bli väldigt skönt. 
För eftersom vi måste bli ännu noggrannare men vilka vi träffar, tyvärr minska med att träffa andra barn:( Därav blir vi mer isolerade. 
Eftersom barnen helst inte ska med och handla då åka jag in och handla när Robban kom hem. (Lyx och egentid).
Under tiden så övade Wille på att sminka sig.



Söndagsmiddag på Backetomten..

Konstigt nog kan jag tycka att det är lite mysigt när regnet smattrar mot rutorna. Man kan med gott samvete gå runt i myskläder och pyssla ihop med barnen. Eftersom barnen tycker det är roligt med lekleran så gjorde vi det på fm. Robban visade upp sina talanger genom att göra riktigt fina djurfigurer. Snacka om talang!! 
Vi han även med ett bad, det behövde de små lortgrisarna. 


Under barnens vila passade jag och Robban på att se på en film. Väldigt länge sen sist vi bara satt ner och gotta oss. 
Sen så for vi iväg till Backetomten där manna och pappa bor. Vi fika och barnen lekte. Sen bjöds de på fläsklägg och rotmos/potatismos. Mums sååå gott. Matlåda fick vi också med! 
Väl hemma skulle vi se på solsidan. Men inte. Barnen härjade som värst, tvkontrollen är paj så varken ljud eller text går att få på, Rasmus ramlade och ett blodbad blev det. Hoppas programmet va bra;). 
En bra helg men den går för fort!


Fullt ös... Hela tiden:)

Äntligen sovmorgon tänkte Robban i morse men INTE. Ralle vakna 05:15 jag satt hos honom men tillslut ville han upp. Vi prövade ifall han ville sova mellan oss för första gången. Jättekul tyckte han, pilla i öronen på mamma, dra i håret, sparka pappa i huvudet. Efter några microsekunder till av sömn så gick vi upp kl 7:30. 
Vi for in till stan för diverse nödvändiga inhandlingar. Passade även på att ta en fm-fika hos mamma och pappa.

När barnen sov så städade vi vardagsrummet ordentlig. Vi har som mål att städa under soffan varje månad, för DÄR hamnar massor av saker.

På kvällen bjöd svärmor på kalas. Robbans systrar med barn var där och även Ingvars son med familj. Jättetrevligt att va ihop allesammans. 



Monster i skår

Feber har sjunkit på Rasmus men kvar är fortfarande ett litet monster. Hoppas att det är tänderna som spökar. Fast det är inte konstigt att det gör ont i munnen när tänderna vill komma igenom. 

På fm drog vi in till stan och hämtade upp mamma (mormor) och uträttade lite ärenden på stan. Apoteket som vanligt, Robban fick ett par fina skor, lite blommor och ica maxi. Både jag och barnen va mycket att mamma va med. 
Hem och äta och vila. Även jag la mig i soffan och sov en stund. Så skönt och behövligt!

På kvällen blev det hamburgare med bröd. Jag råkade köpa fel. Tog färska hamburgare med het chili smak istället för original. Barnen fixade jag i ordning så det blev kycklingburgare istället. Jag och Robban hade eldslågor ur öronen sååå starkt det va. Vi åt mer ostbågar senare i stället;)



Kanel på allt...

Wille har så roliga idéer för sig jämt. De nya är nu att han ska ha kanel på all mat, i filen, på frukten och även idag på kycklingen. Har själv lite svårt med de kombinationerna men han gillar ju det. 
Fast värst är nog makrill i tomatsås och kanel. 
Eftersom Rasmus fortfarande har feber så blev det ingen utelek. Vi köpte för ett tag sen leklera med olika tillbehör. Det tog vi fram idag. Det blev en jättehit. 2st lugna barn i 1 1/2 timme. Rekord!!! 


Under em villan så kom dom och fixa klart fiberdragningen. Skönt att det är klart. 
Kvällen bestod av bad, matlagning för mycket mer hinner vi inte med mer än medicinering, blöjbyten, välling och allt annat av de vardagliga. 
Kl 21:00 väntas vikings! 


Bakslag igen!

Det va en trött och sliten mamma som vaknade upp idag. Livrädd för att bli förkyld. Så kör alla huskurer som finns för att mota Olle i grind. På fm busade vi i stora lövhögar, åt äpple i lektornet och matade fiskarna. 
På em möte vi upp Robban och jag for in till stan och fixade medicin på Apoteket och handlade på Ica maxi,
Maten stod serverad när jag kom hem. 
Tyvärr så har Ralle fått feber igen, hoppas på att det går över fort. Det slår ju så hårt på honom och skadar honom ännu mer:( 
Nu några minuter framför tv:n innan ögonlocken blir för tunga. 


Vilka fina vänner jag har!

Ännu en solig och fin höstdag. Bäst att njuta innan kylan kommer. 
Vilken härlig dag jag haft idag. Efter lunch kom fina Ann-Sofie ut och hälsade på. Det va flera år sedan vi träffades men lika trevligt ändå. En ärlig och sann vän! Rasmus blev kär i A-S han flörta och skratta så fort hon sa något. 
När A-S åkte hem så åkte vi till Jenny, Marcus och Olle på en fika. Baren härjade runt som vanligt.


Wille myste med katten mustasch:)
Tack alla fina vänner för vi har er. Ni betyder så mycket för oss. 

Tacos på en måndag!

Började dagen med världens nästa Wille mys. Den killen kan verkligen mysa han! 
Idag krattade vi i ordning efter trimningen igår. Wille hjälpte till så bra medan  Rasmus åt ruttna vinbär (innan jag han stoppa han). Jaja smaken är som baken. 
Eftersom våran sydkonvagn har tappat en viktig skruv så fick vi köra 2st barn i 1 vagn på en promenaden. Barnen va nöjda och jag med, inte lika tungt. 


Har haft lite idétorka med barnens mellanmål. Så vi bakade ihop en variant av nyttiga hallonmuffins. De fick godkänt! 
Idag önskade min kära sambo tacos till kvällsmat. Självklart så gjorde vi det. Gott gott!!

Söndag i familjen tecken.

Ännu en underbar höst dag. Trädgården har fått lite småfix och vi har även borrat in till fiberkabeln eftersom det snart kommer och blåser in den:) äntligen!!! 
Eftersom vi inte haft någon dator på 4 år så känns det skönt att vi snart kan skaffa en. Mobilen funkar men det underlättar nog med en dator. 

På em va vi bjudna på takstolsfest.. Hehe nä pappa och brorsan har byggt ett hönshus, men det går ju och fira det med;) god mat och fika stod på menyn.


 Wille och Rasmus prövade på alla maskiner som fanns på gården. Grävmaskin, lastmaskin och traktor. Mungiporna satt vi öronen. Efter mycket mys och bus for vi hem. Ännu en söndag flög iväg. 



Lördag hela dagen!

Bion igår va kanonbra. Snabba cash-livet deluxe. När vi kom hem sov barnen så sött. Tack svärmor och Ingvar som alltid ställer upp. Hehe va dom dom tvinga iväg oss. De tyckte nig att vi behövde de!
Imorse hade Wille tröttnat på mitt sällskap och gick upp och väckte Robban och Ralle kl 9:30. Herregud de två kan sova länge, fast båda två jobbar ju fysiskt på olika sätt..
Fm gick fort så på em drog vi upp till mössebergs djurpark. Helt underbar väder. Barnen va överlyckliga och matade de flesta djuren. Vi träffade även på kusinerna och kompisarna Neo och Leon. Trevligt! 


Kvällen bjöd på pizza och bad. 




Fredag, fredag, älskade fredag!!

Vilket underbart väder det har varit idag. Solen och alla vackra färger i naturen. Vi har varit ute på fm och klippt ner massa gamla blommor och växter. Pojkarna har grävt i lövhögarna och busat runt. Läkaren från Gbg ringde i dag och berätta om provsvaren och hur de såg på framtiden. Orkar inte skriva om det idag:( ikväll ska jag och Robban ha myskväll och se på bio. Det ser vi fram emot!! 




Trevlig dag!

Redan onsdag??? 
Idag för vi iväg för mat handling. Kundvagnen blev full som vanligt inkl 2 barn. Fick dock en utskällning av en tant. Hon tyckte jag va en oansvarig mamma som lät mitt ena barn STÅ i vagnen. De kan ju faktiskt ramla ur. självklart kan de hända men att Wille ska få härja fritt i mataffären. Nej tack!!! Fy skäms på mig;) 
Hem och fixa lunch sen på em kom Micaela och Charlie på besök. Mycket trevligt. Efter det så va det dags för Zumba med Sandra. Trevligt och svettigt! En bra onsdag helt enkelt!

Lite fel bilformat!!

Jaha blev visst LITE fel i bildformatet;)

Helt vanlig tisdag.

Ja vad säger man, dessa nätter!!! Men så länge Rasmus har syrgas så får jag/vi nig leva med det:( 
Min fina vän Evve skulle komma idag men orken sa stopp:( 
Fast full rulle blev det på fm ändå. Städ och bus tills svetten rann.  Det är så roligt nu för de har verkligen en sån rolig humör. Tänk va de utvecklas fort!!
Eftermiddagen passerade fort och i vanlig ordning. Mellanmål, medicinering, promenad för att möta Robban. Kvällen sprang iväg den med. 




Lååång sovmorgon

Eftersom Wille som hos mommo och  mofa inatt så slog Ralle på stort. Sovmorgon till 9:30.. Herregud!! Fast massa spring blev det ändå inatt. 
Vi åkte dit och hämtade honom innan lunch. Vi blev bjudna på god fisk till lunch. Sånt gillas! 
Hem och vila och efter mellanmålet gick vi och möte upp Robban. 
Ringde läkaren idag och inga svar från proverna vi tog i Gbg än, lite annan info. Gud vilken underbar människa till läkare. Imponeras av hur mycket han kan och hans engagemang till sina patienter. 




 

Stor eldning och kalops X2

Wow första natten på minst 5månader som jag bara gått upp 3ggr inatt. Helt otroligt!! Fast lika trött ändå, gissar på FÖR mycket sömn. Men behövligt!
På fm satte jag igång ett långkok på kalops. Under tiden den puttra till sig så eldade vi upp allt skräp på berget. Han även måla en gammal trälåda som ska hänga på väggen. 


På em drog hela familjen iväg till mommo och mofa. Vi fikade och barnen lekte som tokar med alla bilar, traktorer, grävmaskiner och ändra roliga saker. Till kvällsmat bjöds vi på kalops (igen). Jag och mamma hade visst samma mattankar denna söndag;)
Wille stannade kvar för övernattning. Så nu är det väldigt tomt här hemma. 
Ny vecka i morgon och nya möjligheter. 


En riktig höstdag.

Efter en kass natt med barnen (Robban somnade liggandes på golvet) hos Rasmus tillslut. Lite krångel med syrgasen och en lekstugan kille är inte så poppis på natten. 
Mycket kaffe och en god frukost fick oss på fötter. Vi gick ut och lastade på allt skräp som blivit stapplat på hög efter renovering och diverse rensningar i förråden. Vart kommer allt ifrån???  
Lagom trött efter maten så tänkte jag passa på att vila lite medan Robban va på tippen med skräpet. Men tydligen så vill inte Wille vila middag längre. Så från 2 timmars egentid på dagen till 0minuter  känns just nu lite jobbigt. För behöver den tiden för lite nervarvning. För att vaknar massa gånger varje natt och sysselsätta barnen hela dagen fram till läggdags mellan 20-21:30 är inland ganska påfrestande. Ni som inte tror mig, kom gärna hit en dag;) 

Eftermiddag fortsättes ute i rusket. Gjorde höstfint genom att ta in utemöblerna, grillen, skruva upp min rosspalje och annat plock. Känns riktigt skönt att få ordning på allt inför vintern. Trots att Wille inte vilat något på hela dagen så somnade han inte förrän kl 20:15. Jaja våran tid den kommer med. Just de Rasmus blev fri från febern efter 8 dagrar och vi slipper bli inlagda igen. Tummen upp för de! Trevlig kväll.
 Äntligen fått ordning på rätt stolek på bilderna. 
(Wille åker Bob på grus, funkar också fast inte lika lätt).


Härliga fredag!

Fredag innebär att det snart är helg och Robban är ledig. Helt underbar, för just nu är det en väldigt intensiv period. 2st busiga barn som trotsar och lever djävulstyg ständigt. Mycket med Rasmus sjukdom och allt runt omkring den. (Sjukgymnaster, läkare, f-kassan,försäkringsbolag, sjukhusbesök osv). Dåligt med sömn. Märker att kroppen börjar ta stryk. Migränanfall titt som tätt och helt slut i kropp och knopp. Men åter igen så har jag Robban. Den bästa livskamraten i världen<3 och finaste pappan. Stor eloge till honom som lyfter mig när livet känns tungt! 
Nog om de. Idag har vi haft en mysig dag. Lekt som tokar med ballongerna barnen fick på marknaden igår. Lekt ute, gått promenad, ridit häst, gjort hemgjord pizza och haft Fredagsmys.



Dagen bara sprang iväg....

Dessa busungar, full fart HELA tiden. Rackartyg och bus, helst när inte mamma ser. Tänk va tålamod jag har nu  jämfört för några år sedan och tänk vilken kärlek de ger!! 
Idag har dagen bara flugit förbi. In och handla på fm. Fast vi helst inte ska ha med Ralle och handla då gjorde jag det ändå. Mycket med handsprit så dödar det ju lite bakterier. Blir ju folkskygg annars;) 
Hem och käka mat, medan barnen vilade jag så gjorde jag proteinbars och förberedde tacopajen till kvällsmat. Gott gott gott..


Efter vilan och medicinering så gick vi ut på en promenad för att möta Robban. 
Vi sa i stort sett bara hej innan jag for iväg på Zumba med Sandra och Ida. 
Nu efter kvällens bestyr sitter jag och Wille och myser i soffan medan Robban lägger Ralle. Helt slut!!!

Rastlösa Lotta!!!

Idag slog vi till med en sovmorgon till kl 9:10. Underbart, om man bortser från allt spring och vakenperioden på nästan 2 timmar i natt.
Eftersom Rasmus fortfarande har feber och order av läraren att vi ska stanna inne så rensade vi lite i garderoben. Fattar inte hur mycket saker som finns i detta hus. Blev även lite fönsterputsning.


 
Efter vilan så va jag så rastlös så vi gick ut på en promenad och möte upp Robban på vägen.
Till kvällsmat åt vi stek,sås, potatis med min mammas inlagda gurka, gelé och äppelmos. Tur vi har min mamma;) 


RSS 2.0