En dag i traktorns tecken

Det första Rasmus sa när han vakna va: TRAKTORDAG, vi skulle nämligen till maskinträff ute i trädet. Massa gamla traktorer, lastbilar, grävmaskiner och en hel del andra maskiner. 
Mamma och pappa hängde också med. Barnen va jättenöjda och uppspelta över dagen.


Han även med att åka häst och vagn samt traktor och vagn. Det va en hit.
Vi fick hoppa på i farten.

Väl hemma så blev det en sväng med traktorn för att fylla igen lite hålor. 

Nu ikväll blev det lite kvällsmys. Största problemet hemma är nu att Ralle vägrar grimman. Han vägrar och vaknar varje gång vi prövar. Så ett ihopa bygge med en safttratt och slang har höljt syresättningen lite men nivåerna är inte bra. Får se hur våran läkare löser detta i morgon?!? Plus den dumma feber som fortfarande är kvar efter 5 dagar! 




Djurparken och kalas

Idag åkte vi till mössebergs djurpark på fm och hade en toppen utflykt. Barnen va jättenöjda och rediga. Varmt, skönt och många härliga skratt blev det. De andra gångerna så har de bara sprungit iväg åt vart sitt hål, vägrat att lyssna och gjort allt i sin makt för att inte åka hem. Men igår funkade det riktigt bra, visst lite småtjat men helt klart godkänt.



Wille: Wow kolla bilen Ralle.

Idag fyller även min underbara mamma år. Inte bara min mamma utan min bästa vän, klippa och en person jag har stor respekt för. Hon ställer alltid upp och har ett stort hjärta.
Grattis älskade mamma. 

Så när Robban kom hem åkte vi iväg på lite firande för mamma. En mysig och trevlig kväll blev det.
Barnen trivs och hittar alltid på massa bus där. Det är roligt att va hos mommo och moffa säger Wille.


Sensommardag

Va skönt det är att vakna upp till lite sol. Tror man uppskattar det lite mer nu när det har varit regnigt och grått ett bra tag.
 
Robban mår fortfarande riktigt dåligt så hoppas verkligen att det släpper snart.
 
På fm så han jag måla klart panelen över taket och även lite plåt som flagnat. Sen for jag iväg på kick off med mitt jobb. Vi hade några härliga timmar ihop. 
 
Väl hemma fick vi upp hängrenorna och stuprören. Pojkarna klippte gräset och plocka upp massa äpplen.
 

Jag ska måla hela världen lilla mamma....

Nu börjar jag faktiskt tröttna på allt målande. Snart är hela huset ommålat bara den övre delen av en gavel som jag inte når utan skylift. Plus lite annat smått och gott. Men några timmar till så är jag nog klar och stolt att jag målat allt helt själv.

Rörmokaren har också varit här och kopplat bort det "gamla" vattnet och fixat så golvvärmen är igång i utbygget. 
Wille hjälpte även till med inventeringen av kopplingar i rörmokarens bil. Tur vi känner honom väl;)



Livets krydda

Rasmus fick något konstigt ryck och vaknade 6:40 i morse, det är vi inte vana vid. Men Robban gick upp och jag sov ett tag till precis som Wille också gjorde.
Solen lös och livet kändes bra, MEN Rasmus har feber och är svinsur, Robban har fått nån form av matförgiftning, Wille är inne i en enorm trots, jag har fått en släng av robbans skit med men mår helt ok ändå.

Sen va det dags att fylla på Rasmus medicinskåp, så efter en sväng på Apoteket han jag även med dopklänninginköp och en sväng i matbutiken. 
Väl hemma blev det färdig målat av foder och lite annat smått och gott i färgen vit. Även underspiken är nu klar. Va roligt det är när det närmar sig färdigt utvändigt.

Ikväll drog Robban iväg och cyklade, jag och barnen såg på Pippi och de somnade gott efter en gnällig och busig dag. 
Dagens hyss blev nog när den nyinköpta kanelen placerades i olika högar i hela köket. Mindre kul va när Wille stod med de leriga stövlarna på min nyomklädda pall. 

Tremontage är bra att ha i dessa regniga tider.

Helgen i korthet

Lördagen spenderades ute på fm. Inget regn vilket va skönt. Robban såga ut för fönsterblecken och jag målade i det ursågna. Det målades även lite "tassabrädor". Sen kom regnet och jag kastade mig till floby och köpte kakao till desserten vi skulle ha med till kvällens kräftskiva hos svärmor och Ingvar.
Kvällen bjöd på god mat men barnen va inte på sitt bästa humör vilket gör att det är svårt att njuta till Max. Men men trevlig hade vi.

Idag så åkte jag och mamma till lidens blommor i Lidköping och shoppade loss. Jag fick med mig en ros (som ska växa upp på bron/pergolan) samt lite höst blommor en annan inrednings kruka med torn. Mycket nöjd. 
Mamma hittade massa fint hon med. Fanns så mycket fint man kan köpa där. 

På em gick vi ut och skruvade dit fönsterblecken och gjorde lite annat småfix innan vi åkte till mamma och pappa på söndagsmiddag. Erik va också hemma till barnens förtjusning. Efter en mycket trevlig kväll så han vi även med lite matning av hönor. 
Barnen fick varsin burk med lite chips i. Vilken lycka!!!

Rasmus har inte varit på humör och det visade sig att han hade feber?!?! Inte bra och väldigt konstigt eftersom han äter de starka medicinerna gör. 
Ett nytt problem har uppstått och det är att vi har stora problem med att sätta på grimman till syrgasen. Han måste alltid sova när vi gör det men nu de senaste dagarna har han alltid vaknat och trots flera försök så har det inte funkar.. Jobbig sits. Men det är bara att kämpa på för syrgas MÅSTE han ha. 


Fredagsmys

Ojsan redan fredag och inget regn, lite små skurar bara. Så på fm han vi köra upp årets hallonbuskar (skott, pinnar va heter det??) Upp till vårt berg och rakt ner i eldningsgroppen. Lite gräsklippning blev det däruppe också. vilket và väldigt behövligt eftersom det såg ut som en sommaräng utan blommor.
 
idag sov Wille på vilan, Gud så gott tänkte jag och skulle gosa in mig på soffan under filten. Självklart krånglar det med Rasmus syrevärden och massa fix innan det blev i bra nivåer. 
Så ingen vila här inte.
 
Ikväll kom Erik ut och åt räkmacka med oss. Gott och trevligt, perfekt fredagsmys.
 

Sent firande

Idag vaknade en solstråle upp på morgonen och va super go och mysig. Det är så underbart, tack söta Wille.
Men det vaknade också ett åskmoln. Allt va skit, filten låg fel, fick inte hjälpa till med kaffet, frukosten kom inte fram för snabbt, mamma va dum. Ja listan blev väldigt lång idag. Tyvärr så hängde åskmolnet med hela dagen. Min lille surskalle Rasmus. Tur att vissa dagar är bättre annars hade jag fått gå med öronproppar resten av livet. 

Eftersom jag och Robban varit ihop i 7 år förra veckan så överraskade jag honom med en kväll på pinchos i Skövde. God mat och bra sällskap. 

Välanvänd?? En hämnd från växterna kanske. Sluta klipp av oss!!!


Ensamma mamman

Dagen har gått över förväntan. Vi har haft en riktigt bra dag. Efter nattens åskväder och hällregn så hade vi en lugn morgon. Vi målade, pysslade, gick ut och krattade upp lite fall frukt i trädgården innan regnet kom igen.



Wille sov inte middag idag, så vi låg och myste framför en film istället. Tyvärr blir han ett monster senare på dagen när han inte sover. Men men dubbla öronproppar så funkar dagen ändå. 



Regniga dagar

Mycket regn ute blir många timmar inne.  
Skit tråkigt rent ut sagt med allt regn. Men en bra anledning att städa upp inne. Eftersom vi har två minigrisar till barn som röjer huset likt en tornado så är städning ett måste.

Lite ärende med hela familjen blev det idag. Jättekul tyckte två busbarn som gärna härjar runt och kollar/pillar på allt. Men det är inga större problem när man är två. 
I dag är det Robbans sista semesterdag och verkligheten börjar i morgon igen. Förut fick jag ångest varje gång en längre ledighet sluta men nu känns det helt okej. Vilket är skönt.


Söndagströtta

Sovmorgon till 8:45. Jo vi tackar!! Men det blev en sen kväll.

På em kom några släktingar hit efter varit och ätit hos mamma och pappa. Vi kolla in vårat bygge och tog en kopp kaffe. 
Sen åkte vi upp till Marcus och Jenny för lite gott käk. Pulled pork och det satt som smäck i gommen. Barnen härjade som ett helt dagis, Axel va den mest skötsamma :). Ett perfekt avslut på en bra vecka. 

Kissen vill in och Ralle vill ut.

Kräftskiva

Regn regn och åter regn. Det ställer till det för oss nu när vi grejar ute. Jaja det finns massa saker att fylla dagarna med ändå. På fm åkte jag in och spanade på second hand efter en fåtölj, tyvärr utan framgång. 

På em åkte vi till mamma och pappa för att ha den årliga kräftskivan med släkten. Det bjöds på underbara kräftor, goda tillbehör, busiga barn och många skratt. En jättelyckad kväll.






Kräftkok

Idag stod lite småpill på agendan. Inte alls kul, eftersom det tar lång tid och det  händer inte så mycket på bygget. Barnen passade på att härja fritt inne medan vi va ute. Det händer ytterst sällan att de är inne själva och efter idag  förstår jag varför!!


Sen efter vilan åkte vi och köpte 6kg kräftor till morgondagens kräftskiva.
Syrran med familj va också hos mamma och pappa där det stora koket skulle ske. Vi hade säkert 5 kg till från grannens dam. 
Oliver, Wille och Ralle hade det riktigt kul idag. Roligt när de börjar leka ordentligt med varandra. Tack gode Gud för att de va friska så vi kan umgås i helgen:) 
Jag och mitt blivande fadderbarn Elliot



Sista resan..






Kärt återseende

Idag så fanns inte energin där efter gårdagens urladdning på bygget. För vi körde verkligen järnet igår. Måla, såga, spika, storhandla, bjöd mamma, pappa och Erik på kvällsmat. 



Så idag blev det bara lite små pil. På em åkte vi iväg till ett par vänner som vi inte umgåtts på flera år, nämligen Malin och Robin. De har även fått en liten sötnos Inez, som nu är 4 månader. Pojkarna hade det riktigt kul bland alla leksaker. Katten va en stor favorit, snäll och tålig;) jätte nöjda åkte vi därifrån. 






Envis som en åsna.

Ni som känner Wille väl vet att han är väldigt envis, förstår inte vart det kommer ifrån;)
Så idag skulle vi till tandläkaren, på vägen dit så skulle han visa sina tänder och även att han borstat bort alla tandtroll men väl på plats så var tandläkaren äcklig. (Hans favorit ord efter bajs) han vägrade att öppna munnen så vi fick en ny tid i november igen. 

Har nu de senare morgnarna fått sällskap av Ralle. En lagom stund för att kunna va utan syrgas. Mysigt även om det bara är en liten stund.


Annars är läget okej, vilket är skönt. Medicinerna funkar bra, ibland ökar vi dosen då han är mer andfådd. Cellgifterna och antibiotikan funkar också bra men det märks att det tar på honom vissa dagar. Inga roliga biverkningar men bättre det än allt annat som kan hända.
Dålig vikt uppgång fast extra energipulver. Får se vad läkaren säger på måndag.



Kompislek

Det är inte ofta som det blir lekdejtar med vänner, tyvärr!!
Men idag passade det perfekt. Friska kompisar, regn som sen blev till solsken.
Färden slutade hos Sandra med barn. Det bjöds på fika och lite diskussioner innan de sen kom överens. 4 busiga killar säger väl allt.

Självklart fick jag migrän idag och när vi kom hem så gick jag och la mig och stensomna i 2 timmar, efter det så kom livet tillbaka. 

Efter några timmar med såg och mätande så åt vi en god stek med tillbehör till. Riktig höst mat men ack så gott. 

Glömde skriva att Wille va på cirkus härom dagen med farmor, Ingvar, Nora och Alva. Väldigt spännande men lite svårt att sitta still.  



Målarmästaren

Idag stod målning på agendan. Massa målning. Robban stod för snickrandet. Han kan ju sin grej och allt flöt på riktigt bra idag.



Jag tycker sånt här är riktigt kul. Att jobba ihop och få va med i arbetet. Finns inget värre än bara titta på. Barnen hjälpte självklart till, går på nymålade brädor, springer iväg med hammare, tumstock, puttar i hela penseln i färgburken. Lista kan bli lång. Men väldigt rediga är de, ibland;)

Hällt ut flingor på golvet och leker katt är tydligen väldigt kul. 

Samt dammsuga upp oboy med dammsugaren..



Spik i bygget

I lördags körde vi på med Bygget igen. Barnen skötte sig exemplariskt och va på toppen humör hela dagen. 
På fm kom en herre från hjälpmedel och bytte ut Ralles lilla koncentrator då den krånglar. Smidigt och lätt. 

Sen somnade vi som grisar efter lunch.
Efter några spiktag till så åkte Robban på fest. Jag och mina guldklimpar hade en toppen kväll. 



Skönt när barnen gör jobbet åt en;)

Liseberg

Herre Gud vilken rolig dag. Har skrattat, gråtit och skriket hela dagen. Denna dag ihop med Robban var klockren. Lycka, kärlek, god mat och skratt kan ju inte bli annat än fel. Tacksam att kära svärmor och Ingvar ställde upp. 








Vart tog tiden vägen?

Dagarna har sprungit iväg i en hejdundrande fart. Tiden och framför allt orken tar när barnen somnat och jag somnar själv som en stock i soffan. 

Hmm va har hänt de senaste dagarna??  Plåtslagarna har gjort.klart taket, vi har glesat, isolerat, satt vindpapp och börjat att lägga läkt innan panelen ska på.

Barnen har varit jätteduktiga och lekt väldigt bra ihop under lång tid. Vilket gjort att jag och Robban har kunnat köra på ordentligt. 

Idag har Ralle haft en jobbig dag, men kämpat på ändå. Wille har varit trött och gosig hela dagen.,

Jag och Sandra han med en hårt pass på gymmet idag.. Både musklerna och käkarna värkte efteråt;)






Smögen/Kungshamn

Vilken underbar dag jag och min fina Robban har haft idag. 

Mamma och pappa kom på morgonen och tog hand om barnen. Vi for sen iväg.
Vi har egentligen bara ätit gott, njutit av varmt väder, sköna bad och ett härligt lugn. Precis vad vi behövde!
Väl hemma så dukade vi upp med räkor, kungskrabba, havskräftor och andra goda tillbehör. 






Semestertripp till Västervik

I onsdags åkte vi ner till Västervik för att hälsa på Robbans farmor och hennes sambo Sigge och även hans pappa och hans fru Annika. 
Resan gick med lite mutor faktiska väldigt bra. 
På em när vi kom fram till Mario och Annika så härjade barnen runt som busar. Många timmar i bil gjorde barnen fulla med bus och spring.
Sen när det va läggdags åkte vi till ett närliggande B&B och sov över där. Första natten va katastrof. Allt från panikskrik till att en fjällvärmepump installerades kl 06:00 dagen efter och syrgaskoncentratorn krånglade. 

Dagen efter åkte vi och badade i havet. Vi byggde sandvägar och sandtunnlar och hade några sköna timmar vid vattnet. 




Efter vilan åkte vi in till farmor och Sigge. Barnen gillade dem verkligen och vi alla hade en riktig trevlig stund. Kvällen avslutades inne i centrum där vi kollade in alls båtar och bara hade det gott. 


Natten till fredag sov vi alla som grisar. Helt slut va vi. Sen åkte vi till Mario och Annika igen för lite lek på en lekplats för att sen bli bjudna på underbart god mat (gös) hos Annikas mamma. Hon är en gudagåva i köket. 



Sen for vi hemåt och jag och barnen somnade fort i bilen. Vi stannade till på Ikea för att köpa nya tallrikar. Men när vi kom hem så va de förstora och passade inte i diskmaskin:(

En jättelyckad resa men det tar på krafterna., Trötta men nöjda. Rasmus har fått kämpa på hårdare och det märks tyvärr på han. Annars gör medicinerna sitt, de håller han i schack. Det tackar vi gudarna för. 

I morgon väntas det en hel dag med min andra hälft. Ska bli härligt!

RSS 2.0