Seg måndag

Vaknade upp av att Wille vakna kl 8:15. Kl kändes som 04:00. (Trots allt spring inatt). Förkylningen har inte riktigt släppt taget än. Vi myste lite framför tv:n innan vi åt frukost. Bland de mysigaste stunderna på dagen. Sen hade Rasmus fortfarande feber efter 6 dagar. Ringde Rasmus läkare och gick antibiotika utskrivet. (Pga bronkoskopi undersökningen han gjorde förra veckan). Klockan han bli 11 innan alla samtal va fixade. Så vi körde en fm inne istället. Jag han spackla och städa lite medan barnen lekte/härjade loss på övervåningen. 
På em så klippte vi gräset för sista gången i år. När Robban kom hem åkte jag och gjorde lite ärende bl.a. Apoteket.
På kvällen kom pappa och sa hej. De gjorde barnens kväll. Han hade även med en jätte fin traktor med släp. ( som Ralle fick efter sitt sjukhusbesök). Wille har inte släppt den ur sikte på hela kvällen. Tur Ralle är så snäll och delar med sig! 



Varför går helgen så fort:(

Jaha då va denna söndagen snart till ända, dock en väldigt bra en. 
Idag fortsatte vi med projekt: utrota den enorma busken. Efter en hel del slit, 3st vändor med kärran till eldningsgropen, lite fika så va segern vunnen. Vi sparade  ändå lite rötter så den kan växa och börja om på nytt. 


Efter maten så kom mamma och syrran och hämtade mig för lite mekelmäss. Vi åkte runt på lite olika ställen och kollade. Riktigt trevligt och roligt att Falköping anordnar detta. 
Kvällen avslutades med det sista av buskprojektet och mat från Thaivagnen i  floby. Mums tyckte hela familjen!!


En Jeep är bra till mycket;)

Ställde kl på 8:00!!! Ifall jag skulle få sovmorgon. Det fick jag verkligen, även Robban och Wille som blev väckta av Rasmus kl 8:45. Mer sånt tack! 
Jag for in till bytesmarknaden på media ihop med mamma, Malin och Niklas. Jag fynda 2 par fodrade stövlar, lego, skaljacka, pussel, böcker och en resesäng. 
Sen blev det systemet och Ica Maxi och handla lite till räksmörgåsarna till kvällen. 
Eftermiddag gick åt att försöka få upp en enorm buske som härjat fritt allt förlänge. Tur att Robban har en sååån bra jeep;) den använde vi som dragkraft.


  
Vi gottade till det med räkmackor till kvällsmat. Wille åt bara räkorna, som tur va köpte jag 1kg;) barnen fick även lite lördagsgodis, ett STORT misstag. De hade sockerkickar och härja som sjutton. 
Jag och Robban satt bara och skakade på huvudet av deras tokigheter. 

Vad har Rasmus för sjukdom?

Just nu är allt ganska luddigt när det gäller Rasmus diagnos. Men kortfattad så ska jag försöka beskriva den. 
Till 90% tror läkarna att han har något som heter follikulär bronkiolit med perifer luftrörs obstruktion. Han är det 6 fallet på 28år. Det är alltså en allvarlig, kroniskt lungsjukdom. Det finns inga mediciner som kan bota den utan bara hjälpmedel som luftrörsvidgande, kortison och syrgas. 
Han är väldigt infektionskänslig och därför får varken Wille eller Ralle gå på dagis. Vi får va super noga så vi inte träffas förkylda människor.
Varje förkylning han får gör att det blir jätte jobbiga konsekvenser för honom. Varav inläggningar på sjukhus osv. 
Vi har endel undersökningar kvar att göra för att kunna fastställa diagnosen. 
Ska försöka skriva om Rasmus historik och hur vi upptäckte detta men det blir en annan gång. 

Fredagsmys hemma:)

Nja sömnen blev inte den bästa i natt heller. Det är tyvärr en bristvara med just sömnen:( 
Efter lite krångel med Rasmus syresättning så ordnade det sig till slut. 

Efter diverse morgonbestyr så hade Rasmus specialist läkare kommit från Stockholm tidigt i morse bara för att träffa Rasmus. Det är respekt! (Ringde igår och berättade läget för honom).
Vi gick igenom lite olika saker och svaren på lungröntgen vi gjorde akut igår, de visade på en kollaps på höger lunga. Varav de har blivit riktigt låga syresättningsvärden under den sista tiden. I bästa fall kan han träna upp detta under längre tid.
Sjukgymnasten kom även på besök för lite info om hjälpmedel osv. Har även fått fixat med syrgaskoncentrator så vi kan höja upp syrgasen.
Hade en helt underbar SSK som
tog hand om oss. Vissa människor passar verkligen mycket bättre i vården
än andra. 
Vi behövde inte vänta in ronden då Rasmus läkare  redan hade talat med dem. Så vi va hemma redan vid 11:00. Så skönt! Wille kramade och pussade Rasmus så fort han hade kommit ut bilen. Sen gick dom inte en meter ifrån varandra. 
Efter maten gick jag och barnen och vilade, i hela 2,5timme. 
Efter mellanmålet åkte jag in för att fixa med f-kassan. (Har ingen dator hemma). Pojkarna såga och skruva ihop en spalje till min ros.
Äntligen så går Rasmus med full karriär. ( Gick fortare än vi trott pga han inte orkar fysiskt på samma sätt.) Nu är det ÄNNU mer full fart i huset. 
Kvällen avslutades med popcorn i soffan och det viktigaste av allt: Att hela familjen är samlad.




Akut in igen!

Ja dagen blev ju inte som vi planerat. Fast vi började med en sovmorgon hela familjen. Underbart. Sen tog vi en lång frukost och gick ut och grejade lite i trädgården. Eftersom Rasmus hade feber idag igen, så ringde vi till läkaren i Gbg och han skulle skriva ut antibiotika. Samtidigt så hickningarna och la Rasmus. Syresättningen va katastrof låg så. Så vi ringde våran underbara läkare (fast han satt på möte i stlm så svarade han). Vi berättade läget. Domen blev: åk in akut, gör en lungröntgen och bli inlagda. Hmm vara att packa igen och dra iväg. Prover och röntgen är gjorda. Nu hoppas vi på en bra natt, så får vi se hur det blir i morgon. 

Bästa vänner föralltid<3

Sammanfattning från DSBS

Nu är vi hemma igen efter 2 dagar på drottning Silvias barnsjukhus. Det blev 1 dag mindre än beräknat. Det har varit 2 extremt tunga dagar för oss. Ändå har vi varit så mycket på sjukhus, gjort flera nersövningar, massa undersökningar mm. Fast denna gången blev det nog mer påtagligt att Rasmus verkligen är allvarligt sjuk. För avdelningen vi va på är endast för allvarligt sjuka barn med komplicerade och avancerade utredningar eller fall. Vi blev verkligen bemötta efter det med. Helt underbar personal. 
1:a dagen så va det incheckning. Vi träffade avd. Läkaren, barn SSK, vanlig SSK, narkosläkare och en av våran lungläkare. Vi tog prover, lyssnade på lungorna, vägde och mätte och fick en massa info. Efter det så va vi "trötta" i huvudet så då blev det en promenad för att rensa hjärnan.

Under dagen träffade vi en helt underbar familj vars dotter hade en liknande sjukdom. Det va så skönt att få prata med dem om "allt" för de förstår hur vi känner. Även om vi har helt fantastisk familj och vänner så kan de aldrig förstå hur det är just med denna sjukdomen. 
Dag 2 började med förberedelse inför bronkoskopin, mediciner bl.a. Vi va väldigt glada att vi va först i kön eftersom det va svälttider på Rasmus. Kl 8:00 rullade vi in på operationen. Rasmus fick sömnmedel via en nål i handen. Dock krånglade det lite pga hans kropp inte riktigt tog emot sömnmedlet och Rasmus kämpade på innan han somnade in i mina famn (Världens otäckaste händelse, känns som ens barn dör ifrån en, helt lealös.) vi gick tillbaka till avd för att vänta där. 1.45h senare ringde de från uppvaket och vi va välkomna att träffa Rasmus. Han vakna till arg som ett bi (förfarande groggy) tillslut somnade han igen och vi gick ner på avdelningen. Efter en stund åt vi och lekte lite lätt. Läkaren kom med sin dom. Spolningen av lungan gick bra, även näsprovet, de såg ingen avvikande än de redan sett. Fast provet på lungan gick inte att ta. Så det blir operation om några veckor. Då de öppnar upp mellan revbenen och går in och skär en bit av lungan. Ingen jättebra operation för en liten kille med mycket spring i benen. (Slang som går in i lungan som i sin tur kopplad till en sug. Ska vara still i 1 v)
Nu väntar vi in alla prover som tar upp till 4v. Sen gick vi massa annan info, jobbigt.
Denna väntan kan göra mig tokig, ovissheten är nog värst. Önskar alla att era barn är friska!!!

Ta hand om er och ta vara på det ni har. 


Full fart

Idag har det gått i 120km/h hela dagen. 
Brorsan kom vid 10-tiden. Vi förberedde maten, sen gick vi ut och planterade ett äppletröd, gick en promenad. Lagom tills vi va klara så va maten klar. Kyckling, sötpotatis och sås. Det va första  gången jag smaka på sötpotatis, helt ok. Erik åkte till jobbet och mamma kom för att passa barnen, medans jag åkte till frissan. Så skönt med egentid och en uppfräschning! Blev lite ärende på stan med;) 
Väl hemma laga vi mat och packade inför 3dygn på drottnings Silvias barnsjukhus i morgon. Wille ska va hos farmor sålänge, eftersom Robban självklart hänger med. 
Lite småflix kvar sen blir det sängen. Hoppas på en bra natt, fast det finns nog inte;) att vakna mellan 5-20ggr per natt är nog inte optimalt. Men det får gå, det med;) 



Mysig söndag.

Idag var den stora traktor-plöjar-dagen ute i Orreholmen. Robban och pappa mfl var där och körde. Jag och grabbarna bus skulle också vart med men vi åkte hem till mamma och hade en perfekt fm. Lek, fika,kokade äpplemos och god höstgryta. Morbror Erik va också hemma, stor lycka för barnen. 


Em/kväll så kollade vi igenom vinterns kläder och skor till barnen. Så nu vet vi vad som behövs införskaffas. Lek och bad blev det även. Skön och mysig söndag helt enkelt. 

Kvar hemma.

Eftersom natten va ganska lugn och Rasmus låg okej i sin syresättning så bestämde vi men läkaren på barnmedicin att vi kunde avsluta permissionen och va hemma. Tack för det! Märks att Rasmus har saknat sitt hem, han har skrattat och varit supernöjd hela dagen. 

På fm så gick vi ut och drog upp 2st buskar med traktorn. I ens hålet ska ett persikoträd stå och i den andra ska fyllas igen och sås gräs på. 

Efter villan packade vi in oss i bilen för tacokväll hos svärmor och Ingvar. Kusinerna och Lisa med familj var också där. Super trevlig kväll. 

Permis över natten.

Vaknade upp stel som ett kylskåp i de fruktansvärt obekväma sjukhussängarna efter en natt utan vidare sömn. Efter första ronden så så fick vi domen att stanna kvar till em, då nästa rond går. Under tiden träffade vi härliga människor som också låg inne. Kl 17:30 kom doktorn. Eftersom han inte svarat på all medicinering och syresättningen va fortfarande låg. Så fick vi åka hem på permission över natten. Eftersom vi har de resurser vi behöver hemma, just under natten. 
Det svider hårt i mamma hjärtat när man inte kan hjälpa sitt sjuka barn. Man är så maktlös då. Man vill ju bara ge en medicin och vips så mår han bra. 
Tyvärr är ju inte verkligheten så för alla eller för oss. 

Men nu är vi hemma för kvällen, underbart att krama om Wille och Robban. Man uppskattar verkligen att få va tillsammans. 
Wille har varit med farmor sen igår, så han har blivit bortskämd som vanligt med massa kärlek och bus. Det är så härligt att vi har så bra föräldrar/svärmor, Ingvar som hjälper oss. Många av våra fina vänner har även erbjudit sig deras hjälp. Tusen tack för att ni bryr er. För det är i svåra situationer i livet som man verkligen inser vems ens sanna vänner är! Guld till er <3 


Sjukhus IGEN!!

Morgon började i sin vanliga ordning vid 7:30. Men innan dess va det mycket spring hos Rasmus i natt. Han har legat jättelågt i syresättningen hela natten trots max på syrgasen och ökade inhalationer. Fast vi va inlagda förra veckan för starkare medicinering så har det inte hjälpt honom något. 

Men först på fm så kom svärmors och passa vilddjuren medans jag va på Vårdcentralen för min ihållande migrän. Fick tabletter och det tackade vi för. 
Snabbt hem, packa kläder till mig, Wille och Rasmus. Äta lunch, lämna Wille hos svärmor och sen iväg till KSS. 
Sjukhuset är ju ingen kul miljö men nu börjar man känna igen all personal och det går rätt okej. Konstigt?? Eller så anpassar man sig bara. 
Denna gång träffade vi flera "kändisar" och då blev vistelsen genast roligare:) 
Nu har Rasmus somnat gott, tar på krafterna att charma tanterna (personslen). 
Hungrig som en varg!



Enda fördelen är att man får bestämma själv över fjärrkontrollen!

Brorsan 20år🎈🎈 och bad x2

I dag fyller min fina lillebror 20år. Det firades i söndags egentligen men vi åkte ändå in på lite minikalas idag. Det bjöds på smörgåstårta och mycket lek för de små individerna. 

På förmiddagen blev det bad eller 2st. Eftersom barnen under 2 obevakade sekunder lyckades få tag på toaborsten (som jag ställt i handfatet) och skurat hela toaletten och sig själva. 
Enda fördelen med detta va att barnen + toaletten blev noggrant tvättade och städad. 



Ärenden i stan

På fm så hoppade vi in i bilen för att införskaffa lite nya höstblommor, köpa medicin på Apoteket, byta en för stor tröja och köpa ett par byxor till Wille. Vi började med Apoteket , där va det lång kö och barnen hejade på alla de såg flera gånger om. Sen fick de myror i byxorna (STORA) och började kasta kepsar, slåss, kolla vem som kunde skrika högst. Det va en genomsvettig Marie som gick ut genom dörren. 
Det slutade med att jag bara köpte blommor och sen for vi hem. 


Trots att vi "bara" är hemma på dagarna så springer det på ändå. Varken Wille eller Rasmus går gå på dagis pga smittorisken av alla förkylningar och liknande. Varje förkylning drabbar Rasmus så hårt och längre. Kan då bli en fara för hans liv. 
Vi får heller inte gå på öppna förskolan, va väldigt försiktiga när vi träffar vänner, släkt eller barn. 
Tack och lov har vi haft underbart väder nu i sommar och början av hösten, vilket är ett plus eftersom vi är ute väldigt mycket.


Bygga stenmur.....

Har i hela mitt liv blivit hjärntvättad med massa blommor och trädgårdsprat av min kära mamma. Har aldrig varit intresserad innan utan bara verkat intresserad😜. Men sen jag skaffat egen trädgård så har intresset växt. När vi flyttade in i huset så röjdes det väldigt mycket. Speciellt runt huset (dränerade). 
Men nu kommer det roliga att återskapa. Bygga upp en lummig och blomstrande trädgård. Helst ska den sköta dig själv, speciellt rensa och hållas i trim. 

Det senaste projektet vi håller på med är att bygga en stenmur. Så hela familjen åker iväg med traktorn och hämtar sten på grannbondens gärde. Lastar den full med fina sten i skopan och puttrar hem. Alla nöjda och glada fast det kommer bli mååånga vändor med traktorn. 


 

Höstväder

Idag är nog den första dagen på säkert 2månader som vi är inne på förmiddagen och inte ute. Barnen älskar att va ute men idag regnade det så himla mycket så vi satsade på en inneförmiddag. 
Då gäller det är engagera sig till 1000. För tröttnar barnen så blir de på himlans dåligt humör och det vill vi inte. Full fart till kl 12. Sen mat och vila. 
(Wille hittade en gammal bebismössa som han hade på sig hela fm)

Fick väcka både Wille och Rasmus efter 2,5timmes vila. Sen for vi in till stan och storhandlade när Robban kom hem. Går  att göra det själv men underlättar när man är två. ;) 

Börjar blogga!!

Nu har även jag börjat blogga. Mest för att minnas allt och även skriva av sig sina tankar och funderingar.

Igår på eftermiddagen så åkte vi in på kalas för att fira pappa 55år, mamma år och brorsan 20år. 
Där bjöds det på god mat, massa släkt och vänner. En lyckad em/kväll helt enkelt. 
Vid 22:30 stupade jag och Robban i säng, trötta som vanligt. Barnen somnade en stund innan. Fast Rasmus tog lååång tid som vanligt på sig att somna. (50min) Vi sitter nämligen hos honom tills han somnat. Efter alla gånger han har blivit nersövd så har han blivit så rädd för att somna själv. 
Sen måste vi ju ändå sätta på satrationsmätaren, kolla den, sätta på syrgasen och justera den efter hur han ligger i syresättningen. Ett krånglande med det blir en vardag det med. 


Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0