Massa ärenden helt på egen hand

Idag har jag åkt fram och tillbaka hela dagen känns det som. 
Först till hyrtjänst och lämna tillbakablick saker vi lånat till gjutningen, sen lite andra ärenden i stan för att sen åka till skara och klippa mig. Han även in i en leksakbutik och köpte en present till Wille och sist men inte minst handlade jag lite på ICA.

När jag kom hem sov barnen middag och jag kastade mig i soffan för en snabb lur. 
Sen kom mamma och pappa på en fika. Medan pappa, Robban och barnen inspekterade jobbet vi hemgjorda igår så åkte jag och mamma och kollade på rosor i Gudhem.
Wille fick även en skinnjacka av mamma och pappas granne. 

Sen på kvällen åkte jag in och tränade med Sandra. Lagom seg i benen efter gårdagens slit.

Frusen kille efter i smyg ställt om varmvattnet till kallvattten i badkaret. Jaja ren blev han iallefall;)

Gjutardagen

Eftersom det regna konstant igår så sköt vi upp gjutningen till idag istället. 
Bilder från igår och idag. Orkar inte skriva för varje muskel i kroppen är helt slutkörda. Tusen tack pappa, Erik och Emil som ställde upp och hjälpte oss. Även Karina och Ingvar som va barnvakt. Nu är vi ett steg närmre:)








Traktorrace

Eftersom regnet äntligen kommit, och förhoppningsvis minskar den jobbiga allergin nu. Jag slipper också vattna ihjäl mig eftersom det är torrt i krukor och i mina land.
MEN det är inte bra eftersom vi ska/skulle gjuta i morgon. Jaja vi tar det på söndag istället. Under tiden har jag försökt förbereda så mycket som möjligt, skruvat ihop en ramp, börjat såga av lite panel och lagt fem lite saker som behövs.

På kvällen for vi iväg till östra tunhem på  traktorrace ihop med Sami, Neo och Leon. Det va säkert 20-25 tävlande traktorer som möttes i en bana som skulle köras på tid. 2 st i taget. Men när himlen öppnade sig allt för mycket så åkte vi hem. 





Herre jösses

Vilka små söta killar jag har men va rackartyg de gör HELA tiden!! Det går inte släppa dem en sekund. Men nu är nästan alla omogna jordgubbar uppätna, grannens blommor plockade, grenarna ligger i hela dammen, listan kan bli låååång och allt detta hände under 3 minuters obevakat tillstånd. Men det händer även att de är väldigt duktiga, som när de hjälpte mig att vattna blommorna.

Även idag så jobbade Robban över fram till kvällen. Så vi va tvungna att åka att handla. Det gick helt ok, förutom att Wille försvann 1 gång och jag såg ut som jag genomfört ett gympass efteråt.
Rasums har haft några jobbiga dagar och humöret har varit både bra och jättedåligt. Men humor har han.

Idag kom de från hjälpmedel och gjorde service på Rasmus stora koncentrator. Så nu går den 1 år till:) 



Toppendag ihop med mormor

Vilken kanondag vi har haft ihop med mamma/mormor idag. På fm åkte vi till Åsle Tå och gick runt i de gamla stugorna och kikade. Detta passade barnen perfekt då de är väldigt nyfikna av sig. 




Sen efter en välbehövlig vila så gick vi ut och grejade lite. Robban jobbar över nu i veckan och kämpar på med allt som ska fixas innan gjutardagen. Så han fick inte hänga med när jag, mamma, Moa, Wille och Rasmus åkte på tipspromenad fast åkande i bil. Vi åkte i mammas och pappas amerikanare medan andra körde traktorer eller mopeder. Roligt initiativ.



Precis som Wille så tycker jag att denna dagen har varit väldigt bra, ihop med tokiga mormor.

Släktingar från USA

Fm förberedde jag åt att fixa ordning vid bäcken, där över går en bro. Där har jag planterat två klätterrosor som ska växa upp på en pergola. Nu ska bara jag klura ut hur den ska se ut för att sen köpa hem virke för att såga och skruva ihop den..
Robban förberedde inför gjutardagen nu på lördag, han borrade in slang för golvvärmen och la slangen i grunden. 

På em åkte vi till mammas kusin i Götene för att hälsa på våra släktingar som kommer ifrån USA. Det va 2 år sen vi såg dem sist. Vi hade en riktigt trevlig kväll och engelskan fick sig en omgång. 







Rally killarna

Medan pojkarna skruvade ihop fyrhjulingen och körde i sandlådan så åkte jag in och fyndade skor på trädtorgets skor, 50% rea passar min plånbok perfekt.
Fick även hämta ut mer medicin till Rasmus då ena medicinen endast håller i 10dagar.

Sen på em rensade jag i landet och njöt av lugnet. Rasmus kunde äntligen få köra sin egna fyrhjuling och gissa om han va nöjd. Nu övas det för fullt med att "fatta galoppen" hur man kör. 

En fin födelsedagspresent från nära och kära:)


Helt fantastisk.

Vi har alla hinder att möta här i livet, små som stora. Våran familj eller framför allt rasmus kämpar just nu igenom ett stort hinder. Men mitt i detta elände så har det kommit någonting bra utav detta. Våran lilla familj har växt oss starka ihop. Jag och Robban är starka tillsammans och har nått en djupare och   bättre relation. Vi försöker inte tjafsa om småsaker som inte är betydelsefulla. 
Ville väl egentligen säga att jag funnit min livs kärlek och är så tacksam och imponerad av den person han är. Roliga, tokig, omtänksam och en fantastisk far till våra barn. Helt perfekt för mig!!

Idag tog vi en sväng till djurparken och gjorde av med lite energi. 



Efter maten somnade jag och barnen som stockar och Robban gick ut och putsade klart sista sidan av grunden. 3,5 timme senare var han klar och gjort en kanonjobb. 

Sen åkte jag och Sandra in till gymmet, det ända jobbiga är väl att vi inte hinner prata om allt vi vill;) 


Glad midsommar

Vilken underbar midsommar vi har haft.

Efter en dålig natt med lite sömn så va kaffet min och robbans räddning för att orka med dagen. Fick åka in till Apoteket en snabbsväng då Rasmus mediciner är specialbeställda och va försenade sist. 
Väl hemma förberedde vi inför kvällen då våra kära vänner skulle komma på det årliga midsommarfirandet..
Vi hade alla fixat med lite mat och annat smått och gott som hör till. 
Vi åt sill och potatis, grillat, räkcheesecake och massa smått och gott till. 
Sen hade jag och Robban ordnat med en tipspromenad som vi gick innan jordgubbarna.







Tusen tack våra fina vänner för en kanonbra midsommar 

Syrgas i 1 år

1 år har redan gått sen Rasmus fick syrgas. Det har varit många Kämpiga nätter, värst va i början innan vi fick ordning på det. Mellan 15-28 gånger fick vi spring varje natt då det larmade och syresättning åkte upp och ner. Nu är det tack och lov lite färre gånger per natt.


Här kör han med sin nebulisator som han blandar 2 olika mediciner i. Ca 10 minuter tar det varje gång och han gör det 2 ggr om dagen. Sen har han 2 mediciner till och det är ytterligare 4 ggr/dag. + antibiotika och cellgifterna. Vi pröva en gång att minska medicinerna, det slutade med ilfart till akuten då han kippade efter andan så det gör vi aldrig om igen. Tur vi fick en bättre doktor som vet vad han gör!!



På fm så hick vi ut och plockade blommor till midsommarstången. Vi han precis innan himlen öppnade sig. Så vi fick gå in och leka med annat. (En stund innan de blev osams) 

Sen åkte jag in och handlade lite mat inför i morgon. Det gjorde nog resten av falköping också. Sen hem och förberedde lite inför i morgon. Hoppas nu på fint väder.

Minimonster

Våran fina Rasmus har två väldigt olika sidor. En superglad och skojfrisk och en sida då ALLT är skit. Ingen är bra och bara gnäll men tur är kommer den sidan inte så ofta men idag va den på besök. 
Tack gode Gud att denna dag snart är förbi..

Idag slog vi på stort eller fuskade lite och åkte till ÖB för lite inhandling av lite småsaker som behövdes inför midsommar. 

Vi fick även våra takstolar levererade idag, så nu längtar vi till plattan är gjuten så vi kan gå vidare. 

Syrran tog så fina kort härom dagen på barnen. 






En bra dag

Gårdagen va inte den bästa men idag är allt bättre. Rasmus hade lite högre feber idag och va inte på humör men har ändå återhämtat sig bra från luftrörskatarren. Han går fortfarande på antibiotika och cellgifter och kommer göra det 3ggr i veckan tillsvidare. Våran läkare brukar kalla Rasmus för mirakelkillen. Härrom dagen så sa han att han ännu en gång kunde andas ut och att han hade varit orolig att han inte skulle klara sig igenom denna luftrörskatarr. Man blir både glad och ledsen när hör detta. Är verkligen våran son SÅ sjuk att han jan dö av en sån sak?!?! Men ändå så lycklig att han klarar detta och är så stark! Nu hoppas vi på en frisk somnar som inte ställer till det mer för oss..

På em tog jag och Tezz en promenad och pratade igenom allt vi missat under de veckor vi inte träffas. Sen åkte jag hem till mamma och pappa, där även barnen va och lekte under tiden. Robban kämpade på hemma med att putsa klart en kortsida på grunden. 



Kalas för Alva

1 månad senare men äntligen fick vi komma på Alvas kalas. Barnen stortrivs ihop med kusinerna. Det va ledsna miner när vi åkte därifrån. 
Lina bjöd på grillat och en god maräng/hallonpaj. Vi hade några härliga timmar i deras trädgård och njöt av solen. 




Studsmattan va en klar favorit och det sprangs många varv i den.

På fm började jag måla foder och Robban förbereda inför putsningen av grunden. Robban jobbarkompis Emil kom även och bjöd på glass. 



Lugn men effektiv dag.

Trots en lång sovmorgon till 9:00 så han vi ända lägga i 3 lager frigolit i grunden och såga bort lite panel. Roligt jobb när det går fort och smidigt.
Sen under vilan la Robban dit armeringsnäten också.



Sen på em så slängde vi 6 månaders skräp. Allt från gamla tidningar till kartonger och träbitar.
2 stora kärror med skräp hamnade på eldhögen. Så skönt när skiten äntligen är borta. 
 Under tiden Robban hade koll på elden då klippte jag och Ralle gräset och Wille körde fyrhjuling. Det obligatoriska lördagsmyset infann sig i soffan efter en bra dag. 



Kusinbesök

På fm fick jag ett ryck och bakade kladdmuffins med LemonCurdgrädde till  Robban och hans jobbarkompisar. Så vid 11-tiden svängde vi förbi och lämnade det, vilket va mycket uppskattat. Sen hem och äta och vila gör kl 14:00 kom syrran, Oliver och Elliot på besök. Brorsan kom senare sen  han också. 

Oliver testar fyrhjulingen för första gången. Men fick knappt köra något då syrran också va sugen på att köra.



Fikapaus i det gröna.



Elliot hade stora diskussioner med grabbarna Salomon.


Vem kan gunga högst??


Världens bästa Rasmus fyller 2år

Tänk att Rasmus redan är 2 år. Som alla säger: Vart tog den tiden vägen?
Vilken kille han är, glad, busig, envis, givmild, otroligt stark och ett mirakel. 

Morgonen började med sång och paket från mig och Wille. Wille fick en likadan grävmaskin som Rasmus. Funkar inte att ha 1 bara, mindre risk för bråk då;) 
Den stora presenten kommer om några dagar. En till fyrhjuling fast till Rasmus. 

Dagen bjöd på mycket lek och bus. På kvällen kom mamma, pappa och Erik på lite kvällsmat. Grillade hamburgare och åt pavlova till efterrätt. 













Livet när det är som bäst!!

Åhh bara njuter av dessa härliga dager vi haft. 
Natten va lugn och varm i stugan. Så efter städningen och inpackningen i bilen så for vi hemåt. Hade tänkt lite andra planer men vi alla va rätt trötta men vi stannade till vi sjön säm och tog en fika och lekte vid vattnet.



Efter en skön och behövlig middagslur så gick vi ut i värmen. 
Poolen åkte fram och vi njöt av en härlig em.



Bästa familjedagen på länge

Kan bara sammanfatta dagen som superbra. Så himla roligt och bara glada minner hela dagen.
Efter att vi checkat in på campingen till våran stuga så åkte vi till Borås djurpark. 
Här kommer en bildbomb av dagen.












Läggningen gick helt ok av barnen. Vi föräldrar somnar när som också men hjärtat fyllt av energi och glädje. 
Detta är livet!! 

Grejar ni alltid?!

Hehe precis så sa en utan våra grannar idag. Visst det stämmer nog. Men vi är ju ute så himla mycket jämt och klart då kan man ju inte sitta still hela tiden. Både jag och Robban har stora myror i brallorna. 

Idag kom pappa och hjälpte oss att lasta bort de sista gruset som låg vid vägen. Så ribban kunde köra upp det på berget så länge.



Medan de stora och små pojkarna körde grus så han jag klippa gräset i lugn och ro.
I morgon ska vi till Borås djurpark och även sova över 1 natt där. Ska bli så himla kul och detta är riktigt stort för oss. Det bara sprudlar idéer på allt vi ÄNTLIGEN kan göra. 


Rasmus hjälpte mig att vattna lite blommor idag. Gissa om jag blev blöt??

Väldigt nöjda killar

I morse så körde pappa, Robban och Erik igång för att fylla upp grunden med grus. Pappa lastade i med grävmaskinen, Robban körde fram gruset och Erik körde paddan och öste grus. De gjorde ett super jobb idag och är så tacksam att de hjälper oss. 

Jag, mamma och barnen flydde fältet och åkte premiärturen till Skövde med tåg. Mycket nyfikna killar satt som ljus "hela" resan till Skövde. Vi gick förbi leksaksaffären och köpte present till Rasmus födelsedag. Han fick välja vad han önskade sig. Sen gick vi och fikade på ett mysigt ställe. Med en tablettask som hjälp så kunde jag och mamma dricka upp kaffet utan att klunka i sig det.







När vi kom hem så åt vi allihop innan mamma, pappa och Erik åkte hem.
Em återställde vi allt och krattade i ordning på gruset i gräsmattan. Körde lite traktor och hade en härlig kväll. 

6:e juni, Nationaldagen

Idag åkte vi till skara för att fira nationaldagen ihop med mamma och pappa. De hade även en utställning/försäljning av höns. Mycket spännande tyckte de små.



Em blev lite omplanerad eftersom det skulle regna och åska (vilket aldrig det gjorde sen). Så vi va hemma och fixade lite istället. 


I morgon ska vi fylla grunden med singel. Så grävmaskinen, paddan och traktorn står redo att jobba hårt i morgon. 



Blomköp och promenad

I morse ringde mamma och drog med oss till handelsträdgård i karleby. Tänkt att åka dit själv med barnen men insåg tidigt att det aldrig skulle gått. Men vi lyckades köpa det jag behövde. Wille hittade vi i en sandlåda på en annan tomt och Rasmus fick vi bära där ifrån. Tur att mamma var med!!!

Sen va jag helt slut och tänkte vila när barnen som men inte då. Wille skulle inte sova utan va uppe och vänta in Robban för att köra grävmaskin. (Den kom igår kväll). Jaja vi hade lite mys och jag halvsov lite. Skönt!

Sen när Robban kom hem så flydde jag fältet och åkte in för att träffa Sandra för en promenad. Vi gick nästan 80min och den tiden gick fort. Alltid lika trevligt att träffas. 


Nya möjligheter

Idag så åkte jag, Robban och Ralle till KSS för att testa ett en liten koncentrator. Eftersom Ralle behöver så pass mycket syrgas så fick vi testa en som är anpassad till vuxna. Denna va supersmidig och liten. 


Detta kommer bli till en positivt fördel för oss i familjen. Att kunna åka ut på mer dagsutflykter, för 1 utflykt på 1 år är lite lite. 
Tyvärr är det inte bara fördelar utan egentligen en stor nackdel bara. Rasmus får ju denna pga han backat i sin sjukdom och kräver även syrgas i vaket tillstånd ibland. 

Efter vilan så åkte jag och Wille och handlade. Wille visade tydligt att han är inne i 3-års trotsen. Svettigt värre!
Under tiden körde Rasmus och Robban undan lite grus eftersom det kommer snart mer grus som tar plats.

När vi va på KSS så va vi tvugna att säga hej till Axel och Jenny som ligger på Neo. Nu vill vi att veckorna rullar på så han snart kommer hem.




Hemmafru:/

Idag fick hemmafrun som uppgift av sig själv att ta tag i hemmet. Efter flera dagar utomhus så behövdes det ett ordentligt ryck här inne. 

Barnen blev rena och fina de med. 

Medan städrycket var igång så fick det bli en storensning i en av de stora garderoberna. Samt golvbrunnarna nere på toaletten blev också rensade.



Tankar energi med vänner

Ett fönster fattigare blev vi idag när det murades igen. Det va nämligen ena toafönstret i källaren som blev offret. Lite synd men det andra kommer bli kanonbra. 

Efter det så åkte jag in och fixade lite ärenden på stan. Mitt körkort är oförklarligt borta så åkte förbi polisen ifall det möjligtvis låg däremot icke. Mitt pass gick självklart ut för 3 v sedan, så inget id har jag nu. Men eftersom jag är stammis på Apoteket så kunde jag som tur va hämta ut Rasmus medicin ändå.
Fm avslutades med vattenkrig, fuskit få vi föräldrar va utan vattenpistoler.



På em kom familjen Lantz/Larsson (Axel  va dock inte med) på lite korvgrillning. 
Barnen lekte och härjade. När väl de kommit överens om alla saker så lekte de riktigt bra. 
Vi föräldrar satt och tjöta skit och njöt av det sköna vädret som snabbt blev det kalla vädret när solen försvunnit bakom träden. Härligt med sköna sommarkvällar ihop med ens vänner. Då laddas batterina upp igen.




Lyckad kväll

Äntligen är muren färdig murad. Robban har kämpat på bra. Nästa steg är att fylla upp med grus och frigolit för att sen lägga golvvärmen och gjuta. Men allt tar verkligen tid och eftersom vi har två små juveler som gärna hjälper till så är det inte så konstigt. Men vi stressar inte på utan vi tar det ganska lugnt för mycket energi går till barnen och framförallt Rasmus. Det är det som är det viktigaste!

När barnen vaknat upp från vilan så åkte vi till mamma, pappa och Erik. Vi blev bjudna på underbar mat. Stekt torsk, egengjord skagenröra, potatis och massa gott till. 
Sen njöt vi av en underbar kväll.






Grannbarnen kom upp och lekte med pojkarna. Det slutade med att fotbollen hamnade i dammen. Men till Willes lycka så rodde vi ut och hämtade den.

RSS 2.0